یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
پردازشگرهای ۶۴ بیتی
از سال گذشته ، وقتی شركت AMD ، تراشه های ۶۴ بیتی اپترون خود را به بازار عرضه كرد ، در عرصه محاسبات ۶۴ بیتی برای خلق آثار دیجیتالی ،پیشرفت قابل ملاحظه ای صورت گرفت . علت آن را به راحتی می توان دریافت .
طراحان جلوه های ویژه ، استودیو های ساخت و توسعه بازی و شركت های دیگری وابسته به مجموعه داده هایی هستند كه با وجود پیچیده بودن باعث ایجاد تصاویر با گرافیكی واقعی تر می شوند . و این همان چیزی است كه تماشاگران فیلم ها ، برنامه های تلویزیونی و بازی ها انتظار دارند .
در بیشتر بخشها ، سرورها و ایستگاه های كاری كه بر اساس پردازشگرهای ۶۴ بیتی جدید فعالیت می كنند ، با سرعت بیشتری نسبت به سیستم های ۳۲ بیتی هم تراز خود ، بین این مجموعه داده ها حركت می كنند . برای مثال ، در یك استودیو تهیه فیلم راندو كردن یك فایل انیمیشن خیلی سریع تر انجام می گیرد .
بنابراین زمان تولید فیلم كاهش یافته ، سرمایه استودیو كمتر مصرف شده و هنرمندان فرصت بیشتری برای خلق آثار هنری خود پیدا می كنند . هنوز دنیای تولیدات دیجیتالی با پردازشگر های ۶۴ بیتی ناآشنا هستند .
در حقیقت ، آن ها به میزان زیادی وابسته به پردازشگرهای ۳۲ بیتی هستند . ( در استودیو های معروف ساخت جلوه های ویژه ، سیستم های ۶۴ بیتی SGI كه تحت Irix كار می كنند ، استفاده می شود . )
اما تراشه های اپترون جدید از دو جنبه با سیستم های قبلی تفاوت دارند : اولا ، آنها از ساختار ریز پردازنده های سری X۸۶ ( كه سیستم های پنتیوم و یا سری قبلشان بر آن پایه ساخته شده اند ) ، حمایت می كنند و این خود باعث قابل استفاده بودن آن ها و یا مهمتر ، سازگاری آن ها با سیستم عامل های ۳۲ بیتی و یا نرم افزارهای كاربردی است . ثانیا ، ساختار تراشه های AMD به گونه ای است كه نرم افزارهای كاربردی ۳۲ بیتی را قادر می سازد بدون كاهش كارایی به راحتی اجرا شوند .
این در حالی است كه ایتانیوم شركت اینتل . كه خود یك پردازشگر ۶۴ بیتی است ، برنامه های ۳۲ بیتی را در مد شبیه سازی شده نرم افزار اجرا می كند ، و این باعث پایین آمدن كارایی سیستم می شود .( ایتانیوم ، پایه خوبی برای سرویس دهنده های اجرا كننده برنامه های ۶۴ بیتی محسوب می شود .)
● نكاتی در مورد تراشه ها .
مهمترین مزیت تراشه های ۶۴ بیتی برای تولید كننده های برنامه های دیجیتالی ، امكان آدرس دهی منطقه بیشتری از حافظه توسط پردازشگر است .
یك پردازشگر ۳۲ بیتی در هر لحظه ، بیشتر از ۴ گیگابایت داده را نمی تواند پردازش كند و وقتی به مقدار ۴ گیگابایت می رسد شروع به فرستادن داده ها به دیسك سخت می كند كه باعث كند شدن سرعت پردازشگر می شود .
كاربران خصوصاً آن دسته از كاربرانی كه مجموعه داده هایشان فراتر از ۴ گیگابایت است ، به این مقدار دیوار یا مرز ۴ گیگابایتی می گویند ، زیرا داده هایشان در این نقطه با سرعت كمتری پرازش می شود و كارایی سیستم پایین می آید . اما پردازشگر های ۶۴ بیتی ، در هر لحظه ، قدرت پردازش ۱۶ گیگابایت داده را دارند كه برای مجموعه داده های بزرگ بسیار مفید تر است زیرا پردازش آن ها سریعتر انجام می شود .
مت واینبرگ مدیر بازاریابی شركت IBM ، می گوید : « افزایش حافظه ، بیشترین تقاضایی است كه ما از مشتریان خود دریافت می كنیم . ۱۶ گیگابایت حافظه در مقابل ۴ گیگابایت ، به میزان زیادی زمان راندو تصاویر انیمیشن را پایین می آورد . » جیسون برایان فورد ـ جونز مدیر محصولات Soft Image/XSI می گوید : « ما ( بینندگان ) باید جزئیات بیشتری را در فیلم های خود ببینیم ، و اگر پردازشگرهای ۶۴ بیتی از عهده انجام آن بر می آیند ، شركت ها روی آنها سرمایه گذاری خواهند كرد . »
چیزی كه بیشتر از همه در مورد تراشه های اپترون ، جلب توجه می كند . قدرت آن در اجرای برنامه های كاربردی ۳۲ بیتی است .
به این معنی كه تولید كنندگان برنامه های دیجیتالی ، نیازی به خرید نسخه ۶۴ بیتی برنامه مورد علاقه خود ندارند بلكه می توانند برنامه های ۳۲ بیتی خود را با همان سرعت و یا حتی سریع تر از قبل اجرا كنند . ( ناگفته نماند كه نسخه ۶۴ بیتی بسیاری از نرم افزار ها هنوز به بازار نیامده است . )
مثلا یك طراح تصاویر انیمیشن كه با یكی از نرم افزار های ۳۲ بیتی كار می كند را در نظر بگیرید . بعلت ۳۲ بیتی بودن پردازشگر ، هنگام راندو تصاوی سرعت پایین می آید زیرا حجم داده ها زیاد است .
حال این طراح به راحتی و بدون تغییر نسخه نرم افزار خود به ۶۴ بیتی ، در همان محیط قبلی تصاویر خود را طراحی كرده ولی هنگام راندوی آنها ، پرداشگر ۶۴ بیتی كمك بزرگی در كاهش زمان پردازش به او خواهد كرد .
بنابراین نرم افزار های ۳۲ بیتی در سیستم هایی كه پردازشگر ۶۴ بیتی دارند به راحتی اجرا شده و نیازی به تبدیل نسخه نرم افزار نیست . علاوه بر آن ، تراشه اپترون ، از ساختار انتقال سریع AMD تبعیت می كند كه باعث توانایی بیشتر برای انجام عملیات چند پردازشی می شود . برای راه اندازی یك سرور ، حداكثر ۸ تراشه اپترون و برای راه اندازی یك ایستگاه كاری ، حداكثر ۴ تراشه قابل استفاده است .
● سیستم های دیگر ( پردازشگرهای دیگر )
اپترون ، تنها تراشه شركت AMD نیست . او همچنین ، تراشه آتلون را تولید كرده كه پاییز گذشته به سرورها و ایستگاه های كاری معرفی كرد . سیستم های دیگر نیز در دنیای DCC ، توسط دیگر تراشه های ۶۴ بیتی قدرت یافته اند .
البته ناگفته نماند كه شركت SGI ، مدت طولانی است كه در این بازی می باشد و كامپیوتر هایی كه تحت سیستم عامل لینوكس كار می كنند را ارائه می دهد . SGI اخیرا مدلهای جدیدی را از سرورهای Altix بر پایه لینوكس معرفی كرده است . G۵ شركت Apple از پردازشگرهای ۶۴ بیتی استفاده می كند .
شركت سان میكرو سیستم یك نمونه از شركت هایی است كه خود پردازشگر های ۶۴ بیتی و ایستگاه های كاری تولید می كند . برایان هیلی مدیر گروه بازاریابی و ایستگاه های كاری شركت سان اظهار داشت كه این شركت در سال ۱۹۹۶ ، اولین ایستگاه كاری عملی منطبق بر پردازشگر های ۶۴ بیتی را به بازار عرضه كرد .
او همچنین اضافه كرد : « شركت سان اخیرا ، ایستگاه های كاری منطبق بر پردازشگر های ۶۴ بیتی معرفی كرده است كه كمتر از ۵۰۰۰ دلار فروش رفته اند ( ۵۰ درصد پایین تر از مدل قبل ) و آنچه در اینجا حائز اهمیت است تراشه های AMD است كه برای تمام سیستم های ۶۴ بیتی مفید واقع می شود و در حال پیشرفت سریع است . »
● نگاهی بر نرم افزار : ( بررسی تاثیر پردازشگرهای ۶۴ بیتی بر دنیای نرم افزار )
تكنولوژی ۶۴ بیتی هم اكنون در حال تجربه فراز و نشیبی است كه در دنیای نرم افزار و سخت افزار متداول می باشد . مطمئنا تراشه ها سرعت زیادی دارند و می توانند مقدار زیادی حافظه را اداره كنند .
اما نرم افزار های كاربردی كه بتوانند در این خط تولید از آن ها بهره جویند ، كجا هستند ، این نرم افزار ها هنوز به بازار نیامده اند ، زیرا فروشندگان نرم افزار تمایلی به تغییر و یا ساخت نسخه های جدید محصولات كه ممكن است نهایتاً بازار خوبی برای برگرداندن سرمایه آنها نداشته باشد ، ندارند و در این زمینه بسیار محتاطانه گام برداشته اند .
بر اساس ادعای شركت AMD ، یكی از مزایای اپترون این است كه نرم افزار ۶۴ بیتی معنی ندارد . زیرا برنامه های كاربردی ۳۲ بیتی به راحتی تحت آن اجرا می شوند ، در حقیقت ، شركت مطمئن است كه برنامه ها ، حتی سریع تر از سیستم های ۳۲ بیتی اجرا می شوند . البته زود است كه در این مورد قضاوت كنیم زیرا هنوز تراشه اپترون از هر جهت تحت آزمایش قرار نگرفته است .
سیستم عامل ها جزء اولین گروهی می باشد كه حائز اهمیت است . لینوكس سیستم عاملی است كه با محیط ۳۲ ویا ۶۴ بیتی سازگاری دارد . عموماً وقتی صحبت از محاسبات ۶۴ بیتی می شود ، مردم به یاد سیستم عامل لینوكی می افتند . نسخه جدید ویندوز XP هم در محیط ۶۴ بیتی اجرا می شود ، بنابراین واضح است كه شركت مایكروسافت باید از این تكنولوژی پشتیبانی كند .
گروه دوم ، نرم افزارهای تخصصی تر مانند رندر سازی تصاویر است . نرم افزار رندرسازی منتال ری از شركت Mental Image ، نرم افزار G۵ از شركت Apple و یا دیگر برنامه های محاسباتی بیتی موجود ، همگی تحت سیستم اپترون اجرا می شود . پس با وجود اینكه فروشندگان نرم افزار در مورد نقشه های نرم افزاری خود محتاط هستند اما از آینده محاسبات ۶۴ بیتی كاملا آگاه می باشند .
شركت Discreet ، نسخه ۶۴ بیتی نرم افزار ۳D Max خود را انتشار نداده است . دان پراچازكا مدیر محصولات ۳D Max می گوید : « ما به موفقیت هایی در اجرای مد ۳۲ بیتی نرم افزار ۳D Max در یك سیستم عامل مبتنی بر پردازشگر ۶۴ بیتی رسیده ایم كه كارایی سیستم را كاهش نداده و به ما اجازه می دهد به مقدار بیشتری از حافظه RAM دسترسی داشته باشیم البته استفاده از نرم افزار ۶۴ بیتی حسن دیگری دارد . »
برایان فورد ـ جونز اظهار داشت كه هنوز تصمیم در مورد تبدیل سیستم XSI خود به ۶۴ بیتی نگرفته است ولی اعتقاد دارد این تكنولوژی سریعاً در حال پیشرفت است . سخنگوی شركت Alias می گوید این شركت از پیشرفت در محاسبات ۶۴ بیتی اطلاع دارد ، ولی هنوز هیچ تبدیلی در این زمینه انجام نداده است .
چند سال پیش ، این شركت یك نسخه ۶۴ بیتی از نرم افزار مایا را معرفی كرد ولی به دلایل مختلف آن را به بازار ارائه نداد .
● نگاهی بر سخت افزار . ( بررسی تاثیر پردازشگر های ۶۴ بیتی بر دنیای سخت افزار )
فروشندگان سخت افزار ، كه جعبه های جدید تراشه ها را می فروشند ، در مورد موضوع محاسبات ۶۴ بیتی ، سر سخت تر از فروشندگان نرم افزار هستند . تنوع شركت های ارائه دهنده سیستم های ۶۴ بیتی در دنیای DCC بسیار است .
برای مثال ، شركت های Alienware ، تكنولوژی Boxx ، كامپیوتر Monarch Microway ، QSol ، Racksaverبرخی ارائه دهنده های سیستم های HP ، IBM ، SUN هستند كه از تراشه های ۶۴ بیتی AMD استفاده می كنند .
شركت Boxx ، فروشنده سرورها و ایستگاه های كاری است كه از تراشه اپترون AMD استفاده می كنند . تیم لورنس موسس شركت Boxx و نائب رئیس پروژه های اجرایی آن می گوید : « اوایل ، ایستگاه های كاری خصوصی كه از پردازشگرهای ۶۴ بیتی استفاده می كردند مورد توجه قرار نگرفتند . نه به خاطر عیب و كاستی در تكنولوژی ۶۴ بیتی ، بلكه به خاطر هزینه بالا و همه مجبور بودند از پردازشگرهای ۳۲ بیتی استفاده كنند . اما حالا ، بالاخره ما بین ۳۲ و ۶۴ حق انتخاب داریم .»
شركت كامپیوتری Monarch ، فروشنده سرورها و ایستگاه های كاری است كه در آن ها از سیستم های عامل لینوكس و تراشه اپترون یا آتلون استفاده می شود .
تری هریس مدیر بازاریابی این شركت اظهار داشت : « در حال حاضر مشتریانی داریم كه از پرداشگرهای ۶۴ بیتی برای تولیدات انیمیشن ، جلوه های سه بعدی ، ویرایش ویدئویی و طراحی كامپیوتری استفاده می كند .
بیشتر این مشتریان هنوز از نرم افزار های ۳۲ بیتی استفاده می كنند . اما تراشه های اپترون و آتلون ۶۴ بیتی ، در مد ۳۲ به خوبی عمل می كنند . »
هریس همچنین گفت : « به نظر من بیشتر مشتریان DCC ، به سرعت خود را با تغییرات جدید سخت افزاری تطبیق نمی دهند گرچه برنامه هایشان عملاً نیاز به ارتقاء دارد شركت اینتل ( با پردازشگرهای ۳۲ بیتی ) و مكینتاش معتقد هستند كه نمی توان یك مشتری DCC را متقاعد كرد كه مزیت های اجرایی سخت افزار جدید به ریسك درگیر شدن در امتحان یك تكنولوژی نرم افزاری جدید می ارزد .
بیشتر این مشتریان نمی خواهند خود را درگیر پیكربندی های جدید یا عیب یابی آن ها كنند زیرا وقت ، برایشان طلاست . بنابراین قبل از قبول هر نوع تكنولوژی سخت افزاری جدید ، منتظر نسل دوم نرم افزار هایشان خواهند بود تا از هر گونه اتلاف وقت در این نقل و انتقال دوری كنند . »
● درحاشیه .
در حال حاضر ، تمام ایستگاه های كاری و سرورهایی كه از تراشه های ۶۴ بیتی AMD استفاده می كنند ، موفقیت خود را در بخش های راندو نرم افزار های DCC خود می یابند . قابلیت بالا در انتقال داده كمك زیادی جهت راندو به طراحان تصاویر پیچیده می كند .
اكثر متخصصان فكر می كنند كه در چند سال آینده ، بیشتر هنرمندان دیجیتالی در حال مدل سازی و انجام پروژه های انیمیشن روی حاضر ، فروشندگان سخت افزار باید منتظر فروشندگان نرم افزار بمانند و مشتریان آن ها باید امیدوار باشند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست