پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
بوسه مادر شفاست
همه ما بوسه را به عنوان یک رفتار خوشایند اجتماعی وسیلهای برای ابراز محبت و نشان دادن اوج عواطف درونمان میشناسیم اما برخی والدین با این باور که بوسیدن زیاد، بچهها را لوس میکند آنها را نمیبوسند و سعی میکنند آشکارا به آنها ابراز محبت نکنند...
همچنین تماس نزدیک لب، دهان و بینی و افزایش احتمال انتقال آلودگیها و عوامل بیماریزا و شیوع بیماریهایی مانند آنفلوانزای خوکی، برخی والدین را درمورد بوسیدن زیاد فرزندشان دچار تردید کرده است. در حالی که بوسیدن میتواند فواید بسیار زیادی داشته باشد. مطالعههای جدید نشان داده فواید بهداشتی بوسیدن کودکان (مخصوصا توسط مادر) بر سلامت آنها در سالهای آینده نیز تاثیرگذار است.
بررسیها نشان داده مهر و محبت و بوسههای مادرانه هورمونهای استرس کودک را کاهش میدهد و مادرهای مهربانی که فرزندشان را زیاد میبوسند با این کار فواید بهداشتی بسیار زیادی برای فرزند دلبندشان فراهم میکنند. نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که تجربههای اولیه دوران کودکی میتواند از طریق تاثیر بر احتمال التهاب مزمن در بدن و واکنش سیستم ایمنی که خط مقدم دفاع بدن در برابر بیماریهاست، اثر ماندگاری بر سلامت بدن داشته باشد. این مطالعه نشان میدهد در آغوش گرفتن، بوسیدن و ابراز محبت توسط مادران میتواند به کاهش استرس کودک و فرونشاندن هورمونهایی که در ایجاد التهاب در بدن نقش دارند، کمک کند.
● مهر مادر، سلامت کودک
اینکه التهاب عامل تعیینکننده بیماری است موضوعی ثابت شده است اما محققان گروه بیولوژی مولکولی دانشگاه کالیفرنیا برای یافتن عامل تعیینکننده التهاب، نمونه خون ۵۳ فرد بزرگسال که در طبقات پایین اجتماعی و اقتصادی بزرگ شده بودند را مورد بررسی قرار دادند. نیمی از این افراد در دوران کودکی و هنگام رشد، روابط خانوادگی نزدیک و صمیمی با مادرانشان داشتهاند و نیم دیگر در دوران کودکی روابط سرد و دوری با مادرانشان داشتهاند. بررسی نتایج نشان داد، نشانگرهای ژنتیکی التهاب (که در طول زمان میتواند عوارضی برای بدن داشته باشد) در نمونه خون افرادی که در دوران کودکی رابطه گرمی با مادرشان داشتهاند کمتر است. این نشانگرهای ژنتیک، مولکولهایی هستند که ژنی را که به طور فعال تغییر شکل میدهد و به پروتئینهایی که در ایجاد التهاب نقش دارند تبدیل میشوند شناسایی میکنند.
مطالعههای قبلی، ارتباط سطح پایین اجتماعی و اقتصادی را با افزایش احتمال التهاب و بیماریهای مزمن نشان داده بود اما یافتههای جدید بر اهمیت رابطه صمیمی و نزدیک مادر و کودک به ویژه در محیطهای پراسترس تاکید میکند. این یافتهها که در مجله روانشناسی مولکولی منتشر شد با مطالعههای قبلی که نشان داده بود رابطه نزدیک خانوادگی میتواند کودکان را در برابر برخی پیامدهای منفی رشد در خانوادههای فقیر محافظت کند، همخوانی دارد و نشان میدهد فرزندپروری خوب توسط والدین حتی میتواند از آثار منفی رشد در شرایط نامناسب که ممکن است تا سالها باقی بماند، پیشگیری کند و مسیرهای نوشته شده ژنها را بیاثر کند.
● التهاب و بیماری
پروتئینهایی که باعث التهاب میشوند هنگام عفونت برای پیامرسانی به سیستم ایمنی و رساندن پیام تقویت سیستم دفاعی به سلولهای دیگر بدن ضروری هستند اما هنگامی که افراد از شرایط استرس بیرون میآیند، ممکن است بدنشان نتواند التهاب را متوقف کند. به گفته محققان، این موضوع در طولانیمدت برای بدن خوب نیست.
در واقع وجود این پروتئینها تنها در محل و زمان مورد نیاز ضروری است و بقیه زمانها باید خاموش باشند. التهاب مزمن با برخی بیماریها مانند بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، افسردگی و سرطان ارتباط دارد. محققان التهاب را به بذری که ایجاد بیماری میکند تشبیه میکنند. برای مثال بررسیها نشان داده است سطح بالای التهاب احتمال برگشت سرطان پستان را در زنانی که درمانشان موفقیتآمیز بوده است تا ۲برابر افزایش میدهد بنابراین این موضوع که تجربههای اولیه زندگی میتواند بر ترشح هورمونهایی که احتمال التهاب مزمن را در بدن کم یا زیاد میکند تاثیر بگذارد، بسیار مهم است.
● روابط خانوادگی نامناسب
مطالعه جدید دیگری که انجام آن ۱۸ماه طول کشید و نتایجش ۲۹ آوریل در مجله علم روانشناسی منتشر شد، نشان داد نشانگرهای التهاب در دختران نوجوانی که زندگی خانوادگی نامناسبی داشتهاند و در شرایط توهینآمیز و همراه با خشونت رشد کردهاند در مقایسه با دخترانی که شرایط بهتری داشتهاند بیشتر است. با این حال زندگی در شرایط نامناسب و توهینآمیز و داشتن رابطه سرد با مادر به معنی ایجاد بیماری در سالهای آینده نیست اما محققان میگویند تجربههای اولیه خانوادگی عاملی است که در شکلگیری شیوه پاسخ بدن به استرس موثر است. پژوهشگران گروه روانشناسی دانشگاه کالیفرنیا نیز این موضوع را که علاوه بر سطح پایین اقتصادی و اجتماعی عوامل دیگری میتواند از ما محافظت کند، امیدوارکننده دانستهاند و اعلام کردهاند سایر روابط نزدیک نیز میتواند آثار حفاظتی مشابه مهر مادر و فرزندی داشته باشد. سطح پایین اجتماعی و اقتصادی میتواند با تاثیر بر کورتیزول (هورمون استرس) بر التهاب اثر بگذارد اما محققان در این بررسی دریافتند گرمای مادری از طریق مولکولهای دیگری که در واکنشهای التهابی نقش دارند عمل میکند. این تحقیقات میتواند در چگونگی درمان افراد در آینده نقش داشته باشد. محققان به دنبال تولید داروهایی هستند که بتوانند از راههای مختلف بر التهاب تاثیر بگذارند.
● فواید بوسه برای مادر
بوسیدن کودک برای مادر هم فوایدی دارد. مطالعهها نشان داده هنگام بوسیدن سطح اکسیتوسین (ماده شیمیایی آرامبخش بدن) و آندورفین خون (ماده شیمیایی که در بدن حالت سرخوشی ایجاد میکند) افزایش پیدا میکند. همچنین بوسیدن باعث افزایش دوپامین که به احساس وابستگی و دلبستگی عاطفی کمک میکند، میشود. بررسیها نشان داده است بوسیدن کودک سیستم ایمنی مادر را تقویت میکند. محققان میگویند هنگام بوسیدن
۳۰ عضله صورت فعال میشود و بوسه عضلات صورت را قوی نگه میدارد و نکته آخر اینکه با هر بوسه ۲ تا ۶ کالری انرژی سوزانده میشود بنابراین بدون هیچ شک و تردیدی فرزندتان را در آغوش بگیرید و ببوسید؛ بدون هیچ قید و شرطی به او ابراز محبت کنید و هر دو از فواید کوتاهمدت و ماندگار آن بهرهمند شوید.
ترجمه: فرزانه فولادبند
منبع: livescience
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست