سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
بنگاه پخش برنامه و خبر انگلیس BBC
بنگاه پخش برنامه و خبر انگلیس (British Broadcasting Corporation-BBC) یک شرکت سهامی ملی است که در خاک انگلستان مستقر است که البته خدمات بینالمللی مختلفی نیز دارد. بعضی از سرویسهای بینالمللی بی.بی.سی (از جمله تلویزیون کابلی بی.بی.سی در آمریکا، کانادا و دیگر نقاط جهان) تجاری هستند و همین کارکرد تجاری در بسیاری از قسمتها، بی.بی.سی را به یک شرکت چندملیتی نیز تبدیل کرده است.
نظرسنجیها نشان میدهند که بیبیسی در بسیاری از زمانها در عرصهی اطلاعرسانی نقش پیشرو را داشته است. امروزه بخش جهانی رادیو بیبیسی به عنوان مهمترین بخش این شرکت در دنیا بیش از ١٥٠ میلیون شنونده دارد و ماهانه بیش از ٧٥ میلیون بار به سایتهای اینترنتی آن مراجعه میشود. محبوبیت بخش جهانی بی.بی.سی بیشتر به دلیل گزارشهای همهجانبه از رخدادها و پرداختن به کنه مسایل جهانی است. برنامههای رادیو بیبیسی به ٤٣ زبان زنده دنیا پخش میشوند. خبرهای بینالمللی در مرکز کار بخش جهانی بیبیسی قرار دارد. علاوه بر برنامهسازان خبره که در ٤٣ بخش در سرویس جهانی بیبیسی فعالند،٢٥٠ خبرنگار نیز به طور شبانهروزی مهمترین تحولات بینالمللی تاثیرگذار بر زندگی مردم را به این ٤٣ زبان، به دنیا ارایه میدهند.
فعالیتهای روزانه بیبیسی در ١٦ بخش انجام میپذیرند. شورای اجرایی اصلی بیبیسی که ٩ عضو آن به وسیلهی شورای حکام منصوب میشوند تحت نظر دبیرکل فعالیت میکند. سه شورای تولید برنامه، خبرنگاری و تجاری گزارشهای خود را به شورای اجرایی ارایه میدهند و شورای اجرایی نیز در برابر شورای حکام پاسخگو است. شورای حکام در قبال افرادی که هزینههای مجوز دریافت برنامههای بیبیسی را پرداخت میکنند (بینندگان و شنوندگان برنامههای بیبیسی) و پارلمان انگلیس مسوول به پاسخگویی است و هر ساله گزارشی درباره ارزیابی از عملکردهایش منتشر میکند. شورای حکام اهداف کلیدی بیبیسی را مقرر میکند، استراتژی و خطمشی این بنگاه را معین میکند و دبیرکل و دیگر اعضای شورای اجرایی را منصوب میکند. شورای اجرایی نیز طرحهایی شامل اهداف کلیدی بنگاه را تهیه و به شورای حکام جهت تصویب ارایه میدهد و مطابق با آنها استراتژیها و خط مشیهای مربوطه را جهت انجام فرایند روز به روز کارهای بنگاه تدوین میکند. کسب درآمد، خروجیهای رادیو و تلویزیون بیبیسی فارغ از هرگونه دغدغه مالی و درآمدی ناشی از پخش تبلیغات تجاری میباشد. در تئوری، برنامهسازان بیبیسی فقط پاسخگوی خریداران مجوز دریافت برنامههای تلویزیون میباشند اما در عمل، فشار وارده از سوی احزاب سیاسی از طریق انتصاب شورای حکام و تهدیداتی که برای اعمال تغییرات در نرخ مجوزها از سوی دولت مطرح میشود و همچنین رقابت با کانالهای تلویزیونی تجاری، مهمترین عواملی هستند که بر خروجیهای بیبیسی تاثیرگذار هستند.
بیبیسی سالهاست که کمکهای مالی خوبی از ارگانهای حکومتی مختلف انگلیس به خاطر پخش بعضی برنامهها و خبرهای مدنظر آنها دریافت میکند. به عنوان مثال، سرویس بینالمللی بیبیسی همانطور که از نامش پیداست کمکهای مالی خوبی از وزارت خارجه انگلیس دریافت میکند. گزارش سالانه ٢٠٠٣ بیبیسی حاکی از عوایدی است که بیبیسی داشته است.
در حال حاضر شبکه خبری بیبیسی روزانه بیش از ١٠٠ ساعت برنامه خبری رادیو و تلویزیونی پخش میکند. نظرسنجیها نشان میدهند که بینندگان انگلیسی برای پیگیری اخبار حوادث مهم، نظیر جنگ عراق و حملات ١١ سپتامبر، گرایش بیشتری به اخبار شبکههای خبری بیبیسی دارند. در ٥ ژوییه ٢٠٠٤ بیبیسی پنجاهمین سالروز تاسیس اولین بولتنهای اخبار تلویزیونی خود را که در سال ١٩٥٤ آغاز به کار کرد، جشن گرفت. بیبیسی در حال حاضر١٠ ایستگاه رادیویی در داخل خاک انگلیس که ٥ ایستگاه از این تعداد فقط به صورت دیجیتالی میباشند، دارا است. این بنگاه خبری ایستگاههای رادیویی محلی در انگلیس نیز دارد. سرویس جهانی خبر بیبیسی نیز که بخش عمدهای از بودجه آن به وسیلهی وزارت امور خارجه تامین میشود به دهها زبان زنده دنیا اخبار خود را به سراسر جهان مخابره میکند. همه اخبار شبکههای ملی و همچنین اخبار سرویس بینالملل آن در پایگاه اینترنتی این بنگاه در فرمت Real Audio قابل دریافت است. بخش فارسی رادیو بیبیسی نیز در ٢٨ دسامبر ١٩٤٠ (دی ١٣١٩) کار خود را با یک ساعت برنامه در هفته آغاز کرد. از همان ابتدا صدای فارسی بیبیسی در میان فارسیزبانان شنوندگان بسیار یافت. امروز بخش فارسی بیبیسی هر هفته بیش از ٩٠ ساعت برنامه به زبان فارسی دارد که در صدر آن اخبار و تفسیر تحولات جهان، ایران و منطقه است. سایت اینترنتی بیبیسی شامل مجموعهی کاملی از اخبار و آرشیو خبری است. این سایت به بیبیسی امکان این را میدهد تا برنامههای مختلفی که مکمل برنامههای رادیو و تلویزیونی آن است تولید کند. این سایت امکان این را نیز برای کاربران فراهم کرده است که به بسیاری از برنامههای شبکههای رادیو و تلویزیون بیبیسی دسترسی پیدا کنند. بر اساس آمارهایی که در ژوئن ٢٠٠٤ منتشر شد سایت بیبیسی سیزدهمین سایت انگلیسی زبان در دنیا است که بیشترین کاربر را دارد. سایت فارسی بیبیسی نیز در ماه مه٢٠٠١ راهاندازی شد. این سایت در١٠ صفحه جداگانه شامل صفحه نخست، صفحه ایران، افغانستان، تاجیکستان، فرهنگ و هنر، دانش و فن، اقتصاد و بازرگانی و بررسی مطبوعات، جدیدترین اخبار، تصاویر، گزارشها و تحلیلها را در این زمینهها به کاربران ارایه میدهد. همچنین برنامههای فارسی رادیو بیبیسی (از جمله بامدادی، نیمروزی، شامگاهی، آسیای میانه و روز هفتم) نیز به صورت زنده بر روی سایت بخش فارسی قابل دریافت است. در حال حاضر هر ماه حدود ٧ میلیون بار به سایت فارسی بیبیسی مراجعه میشود.
لیست شبکههای تلویزیونی بیبیسی به شرح زیر است:
١) BBC one که برنامههای ورزشی، کمدی، درام و مستند پخش میکند و پربینندهترین شبکه تلویزیون انگلیس است.
٢) BBC TWO کمدیها و درامهای جدید از سازندگان ناآشنا پخش میکند.
٣) BBC Three برنامههای کمدی و درام برای نوجوانان پخش میکند.
٤) BBC Four برنامههای هنری، علمی و فرهنگی پخش میکند.
٥) BBC News ٢٤ اخبار ٢٤ ساعته پخش میکند.
۶) BBC Parliament اخبار و برنامههای پارلمان انگلی و مجالس ملی را پخش میکند.
٧) BBC World امور جاری، اخبار و برنامههای مستند پخش میکند.
٨) C BBC برنامه برای کودکان و نوجوانان ١٣-۶ سال پخش میکند.
٩) Cbeebies برنامههایی برای کودکان زیر ٦ سال پخش میکند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست