شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

تا خانه سالم فقط ۷ قدم فاصله دارید


تا خانه سالم فقط ۷ قدم فاصله دارید

اگر می خواهید خانه ای سالم و ایمن داشته باشید و به حفظ و ارتقای سلامت همه افرادی که در آن زندگی می کنند کمک کنید, این توصیه ها را جدی بگیرید و این ۷ قدمی را که تا خانه سالم فاصله دارید طی کنید

اگر می‏خواهید خانه‌ای سالم و ایمن داشته باشید و به حفظ و ارتقای سلامت همه افرادی که در آن زندگی می‌کنند کمک ‏کنید، این توصیه‏ها را جدی بگیرید و این ۷ قدمی را که تا خانه سالم فاصله دارید طی کنید....

۱) گرد و غبار را از خانه بیرون کنید:

گرد و غبارهای موجود در خانه سبب تشدید آلرژی می‌شوند. این گرد و غبار حاوی مواد شیمیایی هستند و خطرناک‌تر از آن هستند که تصور می‌کنید. بهترین راه برای رفع گرد و غبار، جارو کشیدن مکرر با جاروهای برقی است. همه جای اتاق و گوشه‌های دیوار، لبه فرش‌ها و مبل‌ها را جارو بکشید. مطمئن شوید که جاروبرقی دارای قدرت مکش قوی و دارای فیلتر است و گردوغبارها در کیسه آن باقی می‌مانند. حداقل دو بار در هفته خانه را به خوبی جارو کنید. بعد از جارو کردن جاروبرقی را تمیز کنید و کیسه آن را تعویض و فیلتر آن را هم پاک کنید. این کار را در هوای آزاد بیرون خانه انجام دهید.

۲) در خانه سیگار‌ نکشید:

اگر سیگار می‌کشید، سعی کنید از سال جدید این عادت را ترک کنید یا حداقل بیرون از خانه سیگار بکشید. تخمین زده می‌شود ۴۰ درصد از کودکان آمریکایی در خانه با دود سیگار مواجه هستند که از عوامل تشدیدکننده آسم در کودکان است. سیگار کشیدن یک عادت بد است. سیگار را ترک کنید و پول‌تان را برای ارتقای بهداشت و سلامت‌تان هزینه کنید.

۳) در استفاده از آفت‌کش احتیاط کنید:

بسیاری از آفت‌کش‌ها برای از بین بردن مورچه‌ها، سوسک‌ها و حشرات ریز خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند اما استفاده زیاد از این آفت‌کش‌ها و مواجهه طولانی و زیاد حتی با میزان اندک آنها ممکن است کودکان و خود شما را در معرض خطر و انواعی از مشکلات قرار بدهد و از جمله باعث ایجاد آسم، اختلالات یادگیری و مشکلاتی در تکامل مغز شود. این مواد شیمیایی همان‌طور که می‌توانند حشرات موذی را از بین ببرند، می‌توانند به ما و بچه‌هایمان هم آسیب برسانند، البته آسیب ناشی از آنها ممکن است بسیار آهسته و خاموش باشد. برای کنترل حشرات از راه‏های طبیعی استفاده کنید. ظروف غذا را کاملا تمیز بشویید. باقی‌مانده مواد غذایی را در ظروف در بسته نگهداری کنید و در کابینت‌ها را محکم ببندید.

۴) از ظروف و بسته‏بندی‏های سالم استفاده کنید:

بیسفنول A ماده‌ای است که در پلاستیک‌های پلی‏کربناتی یافت می‌شود و درباره استفاده آن شک و تردید وجود دارد. از این ماده در برخی بطری‌های آب و شیشه شیر کودکان استفاده می‌شود. این ماده همچنین برای ساخت قوطی‌های کنسروی به کار می‌رود. اگرچه سازمان غذا و داروی آمریکا بی‌خطر بودن بیسفنول A را تایید کرده است اما موسسه ملی سم‌شناسی آمریکا نگرانی‌هایی را در مورد آثار آن روی مغز، غده پروستات و نیز جنین، نوزاد و کودکان اظهار کرده است. بررسی‏ها نشان داده است افرادی که با میزان زیادی از بیسفنول A مواجهه داشته‌اند، بیشتر دچار دیابت و بیماری‌های قلبی می‌شوند. برای اینکه کمتر در معرض این ماده قرار بگیرید از بطری‌ها و شیشه‌های ایمن‌تر و بی‌خطرتری استفاده کنید. ظروف غذای پلاستیکی را در ماکروفر نگذارید. گرما می‌تواند موجب شکستگی فیبرهای پلاستیکی و ورود آنها به غذا شود. کمتر از غذاهای کنسروی استفاده کنید. برای ذخیره غذاها در یخچال یا ماکروفر از ظروف چینی، سرامیک یا شیشه‌ای استفاده کنید.

۵) روی شیر آب فیلتر نصب کنید:

قرار دادن فیلتر روی شیر آب خانه موجب می‏شود آلودگی‏های احتمالی از بین برود. این کار در مقایسه با استفاده از بطری‏های آب انتخاب بهتری است. در یک مطالعه محققان ۱۰ نمونه از بهترین محصولات آب‏های بطری شده را مورد بررسی قرار دادند و ترکیبی از ۳۸ ماده آلوده از جمله باکتری‌ها و مواد شیمیایی صنعتی درون این بطری‌ها مشاهده کردند که همه این مواد شبیه آنهایی بودند که در شیر آب وجود داشت. این نکته را فراموش نکنید که فیلترها باید به طور منظم تعویض شوند.

۶) مراقب ظروف تفلونی باشید:

در بسیاری از آشپزخانه‏ها ظروف و قابلمه یا ماهی‌تابه‌هایی وجود دارد که با تفلون یا سایر پوشش‏های نچسب پوشیده شده است. پرفلورینات‌ها مواد شیمیایی هستند که برای ساخت پوشش‌های نچسب استفاده می‌شوند. این ماده می‌تواند در بدن تجمع پیدا کند و یکی از عوامل سرطان‌زا در انسان است. اگرچه هنوز مدرکی دال بر ایجاد سرطان در اثر مصرف غذا در ظروف نچسب تفلون دیده نشده است اما نباید از این مواد شیمیایی غافل بود. خیلی اوقات نمی‌توان از این ظروف استفاده کرد اما می‌توانیم با چند شیوه ساده سلامت خود را حفظ کنیم. ظروف نچسب را روی حرارت بالا قرار ندهید و از کمترین‌ دما برای پخت غذا در این ظروف استفاده کنید.

۷) از محصولات غیرسمی استفاده کنید:

هنگام خرید مواد شوینده و ضدعفونی کننده اطلاعات برچسب روی آن را بخوانید. به علایم هشداردهنده درباره سمی بودن آنها دقت کنید. وقتی ماده‌ای حاوی آمونیاک است باید بدانید که برای ریه‌هایتان خطرناک است. این ماده اثرات بسیار قوی روی کودکان مبتلا به آسم دارد. هنگام استفاده از این محصولات به دستورالعمل روی برچسب توجه کنید. باقی‌مانده این مواد را در بسته‏بندی خودشان و جایی دور از دسترس کودکان نگهداری کنید. وقتی کار شستشو با آنها تمام می‌شود حتما محل را با آب شسته و در و پنجره و هواکش را روشن کنید. موقع استفاده از این مواد ماسک بزنید. از محصولاتی استفاده کنید که حاوی کلرین و آمونیاک نباشند. به جای استفاده از سفیدکننده‏های قوی برای تمیز کردن دست‌شویی و توالت از مواد کم خطر و از شوینده‏های معمولی استفاده کنید.

منبع: webmd

ترجمه: مژگان کریمی