سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
آموزش والدین کودکان مبتلابه کم شنوایی
میزان شناخت والدین از كودك خود، میتواند در تسریع و پیشبرد اهداف درمانی بسیار مؤثر باشد. زمانیكه خانواده به مشكل كم شنوایی كودك پی می برد و سعی در بازگرداندن توان شنوایی كودك با مراجعه به متخصصین مربوطه می نماید بخشی از شناخت والدین نسبت به كودك را تشكیل می دهد. جهت آشنایی خانواده با راه حلهای موجود در كمك به كودكان كم شنوا آموزشهای خانواده نقش مؤثری ایفا می كند. در این نوشتار به بخشی از موارد آموزشی می پردازیم:
۱) با توجه به اینكه همیشه بهترین راه درمان، پیشگیری است، خانواده باید به عواملی كه سبب بروز ناشنوایی و كم شنوایی می شود توجه بسیار داشته باشد؛ عواملی چون: وجود سابقه كم شنوایی در خانواده، ازدواج فامیلی، بیماریهای عفونی مادر در دوران بارداری، زردی و…
۲) بروز مشكل شنوایی در زمینه های رشدی دیگر كودك نیز تأثیرگذار میباشد. اختلال در گفتار كودك، كاهش توانائیهای شناختی و مشكلات عاطفی و روانی كودك و خانواده وی و...
۳) لازم است بدانیم اختلال موجود در یك كودك كم شنوا تنها مربوط به حس شنوایی اوست و سایر حواس وی سالم می باشد و در نتیجه حواس دیگر مثل بینایی و یا لامسه باید جایگزین شنوایی گردد. استفاده مناسب از هوش كودك و رشد آن نیز می تواند تاحدودی نقص شنوایی را پوشش دهد.
۴) توجه خانواده به باقیمانده شنوایی كودك و استفاده مناسب از آن (با پیگیری جهت تجویز به موقع سمعك و برنامه های توانبخشی) سیر رشد كودك را هموار می نماید.
۵) ایجاد جو مناسب در خانواده جهت كمك به كودك كم شنوا می تواند علاوه بر اینكه سلامت روانی خانواده را در پی داشته باشد در ایجاد برنامه ریزی مناسب برای كودك كم شنوا بسیار مؤثر واقع شود. ارتباط مناسب والدین با یكدیگر، صمیمت موجود بین والدین و كودكانشان و ارتباط مناسب بین كودك كم شنوا و سایر فرزندان خانواده برنامه اصلی تربیتی خانواده محسوب می گردد.
۶) تقسیم وظایف در منزل نیز می تواند مادر را (كه بیشترین نقش در تربیت فرزند را بر عهده دارد) در پیگیری برنامه های آموزشی و توانبخشی یاری دهد.
۷) توجه داشته باشیم خانواده ها می توانند با ایجاد ارتباط با یكدیگر، آموزشهای مفیدی را دریافت نمایند. بهترین افرادی كه می توانند ما را در یاری رساندن به كودكانمان همراهی نمایند خانواده هایی هستند كه كودك كم شنوایی دارند كه از لحاظ سنی از كودك ما بزرگتر بوده و در رفع مشكل كودكشان خانواده های موفقی بوده اند.
۸) تنظیم فعالیتهای روزمره كودك، آموزش او را تسهیل می كند. زمان و میزان خواب، زمان غذاخوردن، زمان بازی و فعالیتهای گروهی و تفریحی تماماً بایستی توسط خانواده تنظیم گردد.
۹) بكار بردن سیستم های مناسب تشویق و تنبیه برای كودك نیز، علاوه بر تسهیل فعالیتهای آموزشی شما، در رشد شخصیت كودك بسیار مؤثر است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست