شنبه, ۲۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 18 May, 2024
مجله ویستا

پاتوقی برای لذت بردن از سینما


پاتوقی برای لذت بردن از سینما

های علاقه مند سینما در سال های پس از انقلاب اسلامی تا همین چند سال پیش تنها محل لذت بردن از حال و هوای سینما بود و صف های بی انتهای جلوی گیشه ها در سالهای قبل از ورود رسانه های دیجیتال …

های علاقه مند سینما در سال های پس از انقلاب اسلامی تا همین چند سال پیش تنها محل لذت بردن از حال و هوای سینما بود و صف های بی انتهای جلوی گیشه ها در سالهای قبل از ورود رسانه های دیجیتال را به عنوان نشانه و یادمانی از ایام جشنواره دهه هفتاد باید آخرین دهه از عصر اقتدار جشنواره فیلم فجر دانست. چرا که با پا به عرصه گذاشتن ویدئو وVCD بخشی از سینما دوستان علاقه مند فیلم های خارجی کم کم راه خود را از صف های جشنواره کج کردند و تنها ماندند سینما دوستان پیگیر سینمای ایران. در واقع بخش عمده ای از جذابیت جشنواره فجر در آن سالها را باید در نبود رقیب در ارائه فیلم های شاخص به علاقه مندان جستجو کرد. چرا که در سالهای اخیر و با رشد فزاینده رسانه های دیجیتال و دسترسی بیشتر و متنوع مردم به فیلم های خوب آن هم بدون سانسور، بیشترین جشنواره روها را علاقه مندان پیگیر و دغدغه مند سینمای ایران تشکیل داده اند.

مهمترین خاطره من از جشنواره فجر در دهه هفتاد کارت های یازده فیلمی بود که با پیش فروش ویژه دانشجویی و با کلی توی صف ایستادن گیرم میآمد و نام فیلم هایش هم مشخص نبود و فقط مشخص بود که مثلا فیلم های بخش جشنواره جشنواره هاست و وقتی برنامه جشنواره چاپ می شد با کلی فیلم چینی و تایوانی با زبان اصلی و زیرنویس فرانسوی روبرو می شدم که جز احساس زیان نسبت به پول یکجا پرداخت شده برای این همه فیلم بی سر و ته و سانسور شده چیزی برایم به ارمغان نمی آورد. به جز این، جدول بزرگ و تک رنگ زمان بندی سینماهای نمایش دهنده، صف های طولانی و از صبح زود و فیلم های روز آخری و پخش با یک روز تاخیر برنامه اختتامیه جشنواره از تلویزیون ملی خاطرات جدی و پررنگ من از سالهای دور جشنواره است. هرچند تا همین پارسال باز هم برای یک فیلم جنجالی مثل "جدایی نادر از سیمین" صف های طولانی و بلیت های بازار سیاه و...یادآور سالهای گذشته بود، اما گذر سالها از دهه هفتاد به این طرف نشان از کم رنگ تر شدن نقش جشنواره فجر در لذت بردن از حال و هوای سینما برای عموم سینما دوستان داشته و حالا دیگر راه های زیادی برای دیدن نایاب ترین فیلم ها وجود دارد و بالاخره هرفیلم توقیفی هم روزی رنگ پرده و یا سینمای خانگی را خواهد دید.

نویسنده : سید جواد صفوی