یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
عصر طلایی نوین نقشه کشی
نئو دیاکوباما یک مهندس از جمهوری دموکراتیک کنگو که در حال حاضر در پاریس زندگی میکند، یکی از پیشگامان جسور قرن حاضر به شمار میرود. او و همسرش با استفاده از ابزارهای تولید نقشه آنلاین اولین نقشه روستای خود مبانداکا را ترسیم کردند. آنها از سال ۲۰۰۹ بیش از یک میلیون بار این نقشه را تغییر داده و اصلاح نمودند. نئو برای اولین بار این روستا و ساکنانش را وارد نقشه نمود.
نئو اولین فرد پیشگام در این زمینه نبوده است. یک انجمن گسترده و در حال رشد از نقشه کشان آنلاین شکل گرفته است که تلاش میکنند نقشههای مفیدی از اماکن کمتر شناخته شده ایجاد کرده و زندگی افراد ساکن این مناطق را تغییر دهند.
در عصر اکتشاف که از قرن پانزده میلادی تا قرن هفدهم ادامه داشت، ماجراجویانی مانند کریستف کلمب، فردیناند ماژلان و جیمز کوک عازم سفرهای دریایی پر مخاطرهای شدند تا سرزمینهای جدید را کشف کنند.
این سرزمینها از نیوزیلند تا جزیره نیوفاوندلند امتداد داشتند و از طریق سفرهای دریایی ماجراجویانه این افراد نقشههایی با جزئیات زیاد ایجاد شد. با پیشرفت دانش جغرافیایی، آنها توانستند افقهای پیشروی مردم را گسترش داده و تجارت را تقویت نمایند. این موفقیتها به عنوان طلیعهای بر انقلابی صنعتی به شمار میرود.
افرادی مانند نئو پیشگامان دومین عصر طلایی نقشهکشی و نوید بخش منافع اقتصادی و اجتماعی مهم برای همه به طور برابر هستند. در واقع نقشههای دقیق موانع جغرافیایی را از میان برداشته و به افراد قدرت میدهند تا به مقصدهای مورد علاقه خود برسند. همچنین به کسب و کارها کمک میکنند تا مصرفکنندگان خود را در هرجایی پیدا کنند و چشمانداز آینده افراد را غنی میکنند.
اینترنت روش تولید نقشهها را دگرگون کرده است و افراد معمولی را قادر ساخته تا به «شهروندان نقشهساز» تبدیل شوند. این افراد در کنار ماجراجویان شجاع و نقشه کشان حرفهای فعالیت میکنند. این شهروندان نقشهساز که تنها ویژگی مشترکشان دسترسی به اینترنت است، فرصت را مغتنم شمرده و مکانهایی که میشناسند یا دوست دارند را به دیگران نشان میدهند. آنها به همسایگان خود کمک میکنند و به افراد در مناطق دورتر این شانس را میدهند تا نگاهی به نقاط محلیشان بیندازند.
آنها با استفاده از ابزارهای آنلاین مانند نقشه ساز گوگل نقش مهمی در ایجاد نقشه دیجیتال جهان دارند. بعضی میزبان «میهمانیهای نقشه کشی» میشوند که در آنها گروههایی در حیاط مدارس یا سالن کلیساها در مقابل کامپیوترها دور هم جمع میشوند تا لایههایی از جزئیات فراتر از نقشه برداری را به نقشهها اضافه نمایند. با اضافه کردن ویژگیهای انسانی مانند کافی شاپهای محبوب یا مسیرهای محلی پیادهروی، آنها ابزارهای جامع و مفیدی برای دیگران خلق میکنند. همچنین درک خود از جامعه خود را قوت میبخشند.
نقشههای دیجیتال مانند جوامعی که تصویر میکشند، پویا و در حال تغییر هستند. نقشههای کاغذی ویژگیهای ثابت مانند رودخانهها و کوهها را نشان میدهند. آنها نمیتوانند زمانی که ساختمانهای جدید ساخته میشوند، جادههای جایگزین یا رستورانهای جدید تاسیس میشوند، به راحتی به روز شوند. اما در مقابل، نقشههای دیجیتال میتوانند فورا تغییر کنند. این ویژگی نقشههای دیجیتال کمک میکند که مردم محلی از تغییرات محل خود مطلع شوند. همچنین به گردشگران کمک میکند تا در مکانهای نا آشنا احساس بومی بودن داشته باشند.
به طور مشابه، یک نقشه دیجیتال میتواند مطابق سلیقه و خواست یک فرد طراحی شده باشد. یک دوچرخه سوار کنجکاو ممکن است خواستار نقشهای باشد که مسیرهای دوچرخه سواری را نمایش دهد و شامل اطلاعاتی پیرامون ناحیه باشد. اما یک توریست ممکن است نقشهای را ترجیح دهد که بر جذابیتهای خاص منطقه تاکید میکند و لینکهای حمل و نقل عمومی را نمایش دهد. چنین سفارشیسازیهایی موجب میشود تا میلیونها نسخه نقشه از جهان وجود داشته باشد که همه آنها دقیق هستند.
تکنولوژی نقشههای دیجیتال عمیقترین تاثیرات را بر مناطق دور از دسترس و توسعه نیافته مانند آفریقا داشته است. به عنوان مثال، در این مناطق پوشش جاده بر نقشههای گوگل از ۲۰ درصد در سال ۲۰۰۸ به ۷۵ درصد در سال گذشته رسیده است. در حالی که تعداد روستاها و شهرهایی که برای آنها نقشههایی با جزئیات آماده شده است، بیش از ۱۰۰۰ درصد رشد داشتهاند. این مساله نه تنها موجب آسان شدن حمل و نقل و تجارت در این مناطق شده است، بلکه زمان پاسخگویی برای خدمات اورژانسی را سرعت بخشیده و سالانه جان هزاران نفر را نجات داده است.
در واقع، ابزارهای مدرن مانند نقشهها و رادارهای ماهوارهای به صرفه جویی سالانه ۵/۳ میلیارد لیتر بنزین و بیش از یک میلیارد ساعت زمان سفر کمک کرده اند. در نتیجه این موفقیتها، کشاورزان بهتر میتوانند کالاهای خود را قبل از فاسد شدن به بازار منتقل کنند و سیستمهای آبیاری کارآتری بسازند که موجب صرفهجویی سالانه حدود ۸-۲۲ میلیارد دلار در صنعت کشاورزی جهانی میشود.
حرکت رو به رشد جنبش نقشهسازها وعده داده که منجر به نمایش دقیق و جامع کل جهان از جمله دادههای جادهها، عکسها و لیست کسب و کارها شود. این جنبش فرصتهای بیشتری برای رشد اقتصادی، بهبود دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و خدمات دیگر ایجاد میکند. همچنین در توسعه اجتماعی و گسترش جهان بینی افراد به معنای واقعی کلمه کمک میکند.
برای گسترش دانش جغرافیایی جهان، کاشفان مجبور بودند تا از دریاها بگذرند، شرایط آب و هوایی نامساعد و بیماریهای سخت را تحمل کنند و همچنین با این نگرانی که آیا دوباره به خانه خود بازمیگردند، دست و پنجه نرم کنند. امروزه نقشه سازان آنلاین با چنین خطراتی مواجه نمیشوند. اما آنها هم گام در سفر به ناشناختهها در جستوجوی دانش، هیجان و زندگی بهتر گذاشتهاند.
منبع: پراجکت سندیکت
نویسنده: برین مک کِلِندون،
معاون مدیرعامل گوگل
مترجم: مینا خرم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست