یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
«روغنهای خوراکی»، از خرید تا مصرف
چربیها و روغنها تامینکننده بخشی از انرژی مورد نیاز بدن هستند و تعدادی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامینهای محلول در چربی را تامین میکنند. چربیها و روغنها، در ایجاد طعم و مزه مطبوع خوراکیها نقش مهمی دارند. با این وجود، مصرف زیاد آنها برای سلامت انسان خطراتی از قبیل بیماریهای قلبیعروقی، چاقی و سرطان را به دنبال دارد.
روند مصرف چربی در کشور ما افزایش تدریجی داشته و مصرف سرانه آن طی ۳۰سال گذشته بطور متوسط ۲ برابر شده است. طبق آمار موجود ۴۰درصد مرگومیرها در ایران را بیماریهای قلبیعروقی تشکیل میدهند. در حالیکه پیروی از یک الگوی صحیح تغذیهای میتواند در کاهش موثر این ارقام مفید فایده واقع شود. به دنبال تغییر الگوی مصرف انواع چربیها در دنیا و جایگزینی روغنهای جامد با مایع لازم است که به نوع و میزان چربی مصرفی خود توجه کرده تا زندگی سالمتری داشته باشید. همچنین عمل کردن به نکات زیر میتواند تا حد زیادی به شما کمک کند تا به شرایط ایدهآل نزدیکتر شوید.
انتخاب و خرید روغن
انتخاب و خرید روغن توسط مصرف کننده تابع عواملی چون عادات غذایی، در دسترس بودن، قیمت و دانش تغذیهای است. در هنگام خرید روغن به موارد زیر توجه داشته باشید:
- محل نگهداری روغن در فروشگاهها بایستی دور از نور و حرارت باشد.
- روغن باید حاوی مشخصات، نام کارخانه سازنده، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، مهر استاندارد، تاریخ تولید و انقضا باشد.
- از خرید روغنهایی که دارای بو، طعم و یا رنگ غیر طبیعی هستند خودداری کنید.
- در خرید مواد غذایی به ویژه فرآوردههایی چون «کیک» و «بیسکوئیت» که حاوی چربی هستند به تاریخ مصرف آنها توجه کنید.
نگهداری روغنهای خوراکی در منزل
حفظ ارزش تغذیهای روغن نیازمند توجه به نکات زیر در امر نگهداری این ماده غذایی است:
- ظرف روغن را در جای خشک، خنک و دور از نور و گرما نگهداری کنید.
- روغن را همیشه در ظرف در بسته نگه دارید.
- در صورت بزرگ بودن ظرف اصلی روغن، از ظروف کوچکتر برای نگهداری موقت روغن استفاده کنید.
- از نگهداری روغن در کنار مواد غذایی معطر و بودار خودداری نمایید.
- مواد غذایی چرب مانند سس سالاد را حتما در ظروف دربسته و در یخچال نگهداری کنید.
نحوه استفاده از روغن در پخت غذا
باید توجه داشته باشید که در هنگام پخت مواد غذایی با روغنهای خوراکی، موارد زیر را فراموش نکنید:
- از مصرف روغن با بو، طعم یا رنگ غیرطبیعی خودداری کنید.
- در پخت مواد غذایی حتیالامکان روغن کمتری مصرف کنید.
- از قاشق خشک و تمیز برای برداشتن روغن استفاده و پس از برداشت روغن، درب ظرف روغن را محکم کنید.
- در صورت پخت غذا با روغن، پخت در کوتاهترین زمان و با حرارت کم انجام شود.
- روغن مصرفی فقط یکبار حرارت داده شود و از استفاده مجدد روغنهای حرارت دیده پرهیز کنید.
- روغن حرارت دیده را به ظرف اولیه منتقل نکنید.
- روغنهای نباتی مایع برای مصارف سالاد و پخت مناسبتر هستند.
- از روغن مایع به منظور سرخ کردن مواد غذایی استفاده نکنید.
- در صورت اجبار به سرخ کردن مواد غذایی از روغنهای مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید. پس از سرخ کردن، روغن اضافی را از ماده غذایی سرخ شده خارج کرده و دور بریزید.
- روغنهای حرارت دیده دارای ترکیبات زیانباری برای سلامتی انسان بوده و باعث تغییر طعم، کاهش کیفیت و فساد مواد غذایی میشوند.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
مجلس شورای اسلامی ایران مجلس مجلس دوازدهم انتخابات انتخابات مجلس انتخابات مجلس دوازدهم انتخابات مجلس شورای اسلامی دولت ستاد انتخابات کشور رهبر انقلاب دولت سیزدهم
تهران هواشناسی قتل فضای مجازی شهرداری تهران زلزله سیل سازمان هواشناسی وزارت بهداشت پلیس آتش سوزی بارش باران
خودرو قیمت خودرو قیمت طلا بازار خودرو حقوق بازنشستگان سایپا گاز بورس بانک مرکزی نمایشگاه نفت قیمت دلار ایران خودرو
نمایشگاه کتاب کتاب نمایشگاه کتاب تهران رضا عطاران کیانوش عیاری تئاتر سینمای ایران تلویزیون دفاع مقدس سینما نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران سریال
فناوری تجهیزات پزشکی
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه آمریکا روسیه حماس سازمان ملل افغانستان رفح اوکراین
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر هوادار رئال مادرید باشگاه پرسپولیس سپاهان لیگ برتر فوتبال ایران لیگ برتر ایران بازی باشگاه استقلال
هوش مصنوعی همراه اول خورشید شفق قطبی دبی ایلان ماسک ناسا اپل گوگل عیسی زارع پور نوآوری
سرطان درمان و آموزش پزشکی تغذیه آلزایمر زیبایی فشار خون قهوه کاهش وزن بارداری توت فرنگی