جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
رقابت در کسب و کار
جایگاه ایران از لحاظ شاخص فضای کسب و کار نسبت به سال ۲۰۰۶ شش پله سقوط داشته است. براساس آخرین گزارش بانک جهانی، ایران از لحاظ شاخص سهولت کسب و کار در سال ۲۰۰۷، در میان ۱۷۵ کشور جهان رتبه ۱۱۹ را به خود اختصاص داده است. بدین ترتیب، جایگاه فضای کسب و کار ایران در سال جاری نسبت به سال ۲۰۰۶ با رتبه ۱۱۳، شاهد ۶ پله سقوط میباشد.
از لحاظ این شاخص، آمریکا رتبه سوم را در بین ۱۷۵ کشور جهان کسب کرده است. در این کشور، تعداد مراحل مورد نیاز برای راهاندازی یک فعالیت تجاری، ۵ مرحله و مدت زمان مورد نیاز برای تأسیس یک شرکت ۵ روز میباشد. جالب آن که رتبه کشور امارات از لحاظ راهاندازی یک کسب و کار ۱۵۵ در نظر گرفته شده که نشاندهنده سختگیری اماراتیها در تأسیس شرکت میباشد. در این کشور، تأسیس و راهاندازی یک شرکت، به طور متوسط ۶۳ روز زمان نیاز دارد. البته از لحاظ کلی، فضای کسب و کار امارات وضعیت خیلی بدی ندارد و این کشور موفق به کسب رتبه ۷۷ در بین ۱۷۵ کشور جهان شده است - از سوی دیگر، کسب رتبه ۲۵ برای فضای کسب و کار مالزی که میتواند الگوی مناسبی برای توسعه ایران اسلامی باشد، بیانگر این واقعیت است که هر چقدر دولتها از دخالت در امور شرکتها و بنگاههای داخلی پرهیز نموده و از نظارتهای محدودکننده خود بکاهند و به طور کلی، موانع کمتری پیش روی بنگاهها وجود داشته باشد، فضای کسب و کار رونق گرفته و موجب رشد بهرهوری و سودآوری شرکتها و بهبود فضای اشتغال و در نهایت، توسعه اقتصادی کشورها خواهد شد.رتبه ۲۵ از لحاظ شاخص سهولت کسب و کار از وجود فضای مناسبی برای فعالان تجاری در مالزی خبر میدهد.
براساس این گزارش، تجّار و بنگاههای ایرانی برای صادرات کالا به خارج باید به طور متوسط ۲۶ روز زمان صرف کنند. در مقابل، واردات کالا به ایران به طور متوسط ۳۸ روز به طول میانجامد. همچنین در ایران برای صدور یک کالا به طور متوسط نیاز به تأیید یا اخذ ۵ سند است، حال آن که برای ورود همان کالا باید ۱۱ سند دولتی اخذ گردد. جالب آن که هم صادرات و هم واردات تجّار و شرکتهای تجاری فعال ژاپن، به طور متوسط ۱۱ روز به طول میانجامد. اما در ترکیه زمان مورد نیاز برای صدور کالا، شش روز کمتر از ایران است. برای واردات کالا به ترکیه نیز باید به طور متوسط ۲۵ روز در نوبت باشید.
به طور کلی و براساس گزارش اخیر بانک جهانی، وضعیت کسب و کار در ایران نسبت به سال گذشته بدتر شده و متأسفانه چشمانداز روشنی را هم نوید نمیدهد. سقوط ۶ پلهای کشورمان از لحاظ شاخص سهولت کسب و کار، از دخالت دولت در بازار، قوانین دست و پاگیر، دستگاههای نظارتی موازی و متعدد و ریسک بالای فعالیت تجاری در ایران حکایت داشته و نمیتواند مؤید فضای کسب و کار مناسب تلقی شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست