شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
پیشگیری از آکنه در نوروز
آکنه یا همان جوشهای غرور یک بیماری التهابی مزمن پوست است که در دوران نوجوانی شایع است، اما گاهی بطور متناوب در سراسر زندگی رخ میدهد. مشخصه این بیماری عبارت است از بروز جوشهایی روی صورت، قفسه سینه و کمر. این بیماری در مردان شایعتر از زنان است.
تعدادی از متخصصان پوست عقیده دارند که رژیم غذایی نمیتواند بر آکنه اثر بگذارد؛ اما محققانی نیز معتقدند با رژیم غذایی مناسب میتوان این بیماری را کنترل و حداقل از افزایش جوشها جلوگیری کرد.
آنچه علمی و شناخته شده است این است که غذا علت آکنه نیست، اما بعضی غذاها آن را بدتر میکنند. بعضی متخصصان توصیه میکنند یادداشتی از غذاهایی که میخورید داشته باشید. برای اینکه بفهمید کدام غذا بیماری شما را تشدید میکند، آن غذاهایی را که شک دارید آکنه شما را بدتر میکنند از رژیم خود حذف کنید. بعد آنها را دوباره یکی یکی به رژیم غذایی اضافه نمایید. اگر مشخص شد که آکنه ۳۲ روز بعد از اضافه کردن یک غذا تشدید میشود، آن غذا را به کلی از رژیم خود حذف کنید. اما اگر این اتفاق نیفتاد، میتوانید آن را در رژیم غذایی نگاه دارید.
به هر صورت اکثر متخصصان پوست توصیههای کلی در این زمینه دارند و ملاحظاتی را ذکر میکنند که معمولا در تعطیلات نوروز به فراموشی سپرده میشوند. پس اگر نمیخواهید نوروز را با جوشهای بسیار بگذرانید این توصیهها را در نظر بگیرید:
۱۰ فرمان
۱) افرادی که آکنه دارند، باید غذاهای محرک و چرب را با احتیاط مصرف کنند؛ به طور مثال، غذاهای تند، کافئین، قهوه، کاکائو، شکلات و نوشابه را نباید زیاد مصرف کنند.
۲) از موادغذایی حاوی قند و شکر مانند شیرینیهای تر و شکلات نیز حتیالامکان باید پرهیز کرد.
۳) تعداد زیادی از جوانان و نوجوانان در بهترین دوره زندگیشان، با ضایعات پوستی، به نام جوشهای غرور جوانی یا آکنه درگیری دارند. این گروه بهتر است به جای مصرف هله هولههای مختلف، میان وعدههایی مانند سبزیجات و میوهجات بخورند.
۴) به نظر میرسد که کمبود روی در رژیم غذایی، در التهاب و تورم پوست و تأخیر در بهبود زخم و شرایط بروز آکنه نقش داشته باشد. کنجد یکی از مواد غذایی است که میزان روی آن بالاست.
۵) سیر، پیاز و تخم مرغ حاوی سولفور است که به رهایی از آکنه کمک میکند.
۶) صدف و جلبکهای دریایی که حاوی مقادیر بالای ید است، در بعضی موارد باعث بدتر شدن و شعلهور شدن آکنه میشود. البته این غذاها به طور معمول در کشور ما مصرف نمیشوند.
۷) جوانه گندم و آواکودو محتوی ویتامین E است که به ساختار پوست و سلامت آن کمک میکند.
۸) هویج و سیب زمینی شیرین حاوی بتاکاروتن است که به ویتامینA تبدیل میشود. دریافت کافی بتاکاروتن برای بهبود آکنه مفید است. جگر نیز حاوی مقادیر بالای ویتامینA است.
۹) مرکبات، کیوی، انبه و سبزیجات تازه منابع غنی ویتامین ث هستند که برای بهبود پوست و افزایش مقاومت آن در برابر عفونتهای باکتریایی بسیار مفید است.
۱۰) آکنه معمولا در تابستان بهتر میشود، بنابراین بعضی غذاها را که در زمستان نمیتوان خورد شاید بتوان در تابستان مصرف کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست