سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
تعاون, اصول اجرایی تعاون و تطبیق آن با آموزه های اسلامی, قسمت دوم نقش تعاونی ها در پیشرفت اقتصادی جامعه
نقش تعاونی ها در پیشرفت اقتصادی جامعه
در بخش قبلی به اصول تعاونی ها و همچنین تطبیق آن با آموزه های اسلامی اشاره شد و نتیجه بر آن شد که تنها نظام اقتصادی که تطابق زیادی با نظام اقتصادی اسلامی دارد نظام اقتصاد تعاونی است. در این بخش می خواهیم نقش این نظام اقتصادی را در پیشرفت اقتصادی جامعه مورد بررسی قرار دهیم.
شاخص هایی که تعاونی ها با بهره گیری از پتانسیل جامعه جهت پیشرفت می توانند داشته باشند عبارتند از:
الف) توزیع درآمد عادلانه که در نتیجه ی آن بهبود ضریب جینی را به دنبال دارد: طبق اصل " توزیع مازاد برگشتی به نسبت معاملات اعضا" که قسمتی از سود حاصله به نسبت معاملات و همکاری های اعضا بین آن ها تقسیم می شود و قسمت دیگر به عنوان ذخیره برای مقابله با زیان های احتمالی و غیر مترقبه و همچنین تقویت بنیه مالی شرکت کنار گذاشته می شود؛ این شاخص باعث می شود که علاوه بر رشد مستمر اقتصادی شکاف طبقاتی نیز در جامعه کاهش یابد.
ب) ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری: تعاونی ها با در اختیار گذاشتن ابزار و وسایل کار برای کسانی که قادر به تامین ابزار کار نیستنند و یا در اختیار گذاشتن تسهیلات و وام های کم بهره می توانند مشکل بیکاری در جامعه را کاهش دهند. علاوه بر آن شرکت های تعاونی می توانند نیروی کار را متشکل ساخته و از نیروی فعال آن ها در ایجاد تاسیسات عمومی و پروژه های مختلف تولیدی استفاده کنند.
ج) بهبود کیفیت نیروی کار که در نتیجه می توان بهبود کیفیت محصولات تولیدی را بدنبال داشته باشد: اگر اصول تعاونی به طور صحیح و بدون هیچ مانعی برقرار شود طبق اصل آموزش و کارورزی اعضا، کیفیت نیروی کار بهبود پیدا می کند که در نتیجه ی آن کیفیت محصولات تولیدی(درتعاونی های تولید) نیز بهبود می یابد.
د) تشکیل سرمایه و پس انداز: تشکیل و توسعه شرکت های تعاونی در مناطق شهری و روستایی مناسب ترین راه برای تجمع امکانات مالی اندک افراد متوسط جامعه، طبقه کارگر و کشاورز است.نتیجه ی حاصل از اصل " معاملات نقدی بین اعضا" در تعاونی راچدیل آن است که سلامت شرکت در نتیجه ی افزایش سرمایه حفظ می شود.
ه) کنترل تورم در جامعه: تعاونی ها می توانند با کم کردن فاصله ی تولید کننده و مصرف کننده با حذف واسطه ها و نقش مستقیم در تولید، بازاریابی و توزیع کالا نقش بسیار موثری در کنترل تورم داشته باشند.
و) توجه به توسعه پایدار: تعاونی ها عمدتاً به برنامه ریزی بلند مدت می پردازند و لذا منافع خود را در بلند مدت جست و جو می کنند؛بدین ترتیب کمتر به محیط زیست آسیب می رسانند.تعاونی ها اهداف چندگانه اقتصادی،اجتماعی و سیاسی را دنبال می کنند؛نابرابری ها را کاهش می دهندو در کل در ارتقای شاخص های توسعه ی پایدار نقش موثر و مثبتی دارند.
ناصر آسیابانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست