یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

دوگانگی نگاه شاملو و سپهری به پدیده ای مشترک پرنده ـ کلاغ


دوگانگی نگاه شاملو و سپهری به پدیده ای مشترک پرنده ـ کلاغ

دریافت معنا ها ی بسیاری از متون ادبی, هیچ وابستگی به شناخت زندگی نامهٔ پدیدآورندگان آنها ندارد می توان نام و هویت مؤلف را فراموش و بدون توجه به نیت ”او“, متن پدید آمده را بازخوانی کرد

دریافت معنا(ها)ی بسیاری از متون ادبی، هیچ وابستگی به شناخت زندگی‌نامهٔ پدیدآورندگان آنها ندارد. می‌توان نام و هویت مؤلف را فراموش و بدون توجه به نیت ”او“، متن پدید آمده را بازخوانی کرد. اما هنگامی‌که به دنبال دست‌یابی به شناختی از مؤلف و شیوهٔ نگرش او باشیم، یکی از راه‌های موجود، واکاوی متنی است که از ذهن او تراویده است. چه بسا نشانه‌هائی در متن وجود داشته باشند که بتوانند ما را به شناختی شایسته‌تر رهنمون شوند. این نوشته به دنبال بازیابی و بازخوانی برخی از نشانه‌هائی است که می‌توانند مسیر مورد نظر ما را روشن‌تر کنند.

به موازات تغییر در سبک و سیاق شعر فارسی، دگرگونی‌هائی نیز در دیدگاه‌های برخی شعرای معاصر نسبت به پدیده‌های پیرامون صورت گرفت. این شاعران جوان، با هدف نوگرائی به پیروی از نیما که تحت‌تأثیر سمبولیست‌های فرانسه بود، به جستجوی شیوه‌های نوین ادبی پرداختند. نیما به‌عنوان بنیان‌گذار شعر معاصر ایران، نو شدن واقعی را نه در پس و پیش کردن قافیه‌ها؛ که در نگاه نو می‌دانست.

عنوان فایل
دوگانگی نگاه شاملو و سپهری به پدیده‌ای مشترک (پرنده ـ کلاغ) application/pdf
doganegi negahe shamlo va sepehri be padidei moshtarak.pdf
172 KB
دانلود

دکتر کاووس حسن‌لی

ابراهیم اکبری