شنبه, ۱۱ اسفند, ۱۴۰۳ / 1 March, 2025
تحلیل رولت مرغ

وقتی صحبت از مرغ و غذاهای تهیهشده با آن به میان میآید، همه تکههای آبپز یا سرخشده مرغ را به یاد میآورند که در کنارش چند برش از سبزیجات مختلف بخارپز هم هست. این منبع پروتئینی، جایگزین مناسبی برای گوشت قرمز است اما تنها تنوع بخشیدن به طعم آن میتواند زمینه مصرف مداوماش را فراهم کند. رولت مرغ یکی از همین زمینهسازهاست که در «دستور غذا»ی این هفته میتوانید با آن آشناتر شوید....
طرز تهیه
ابتدا مرغ را با زنجبیل، نمک و فلفل سفید خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند. سپس به اندازه یک نارنگی از آن برداشته و روی یک نایلون به صورت یک مستطیل در ابعاد ۱۲× ۱۰ در آورید. بعد، روی آن را با سماق پوشانده و جعفریهای خرد شده را اضافه کنید. دست آخر، روی لبه مستطیل ایجاد شده، یک برش فلفلدلمهای را که به صورت باریک قطعهقطعه کردهاید، قرار داده و آن را لوله کنید؛ دو کناره را نیز بسته و نهایتاً در آرد سوخاری بغلتانید و در کمی روغن سرخ کنید.
● مواد لازم (برای ۴ نفر)
▪ سینه مرغ چرخ شده/ ۵۰۰ گرم/ ۸۰۰ کیلوکالری
▪ سماق/ ۳ قاشق غذاخوری/ صفر
▪ زنجبیل/ نصف قاشقچایخوری/ صفر
▪ جعفری خرد شده/ ۱ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری
▪ فلفل دلمهای قرمز/ ۱ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری
▪ آرد سوخاری/ ۳ قاشق غذاخوری/ ۸۰ کیلوکالری
▪ نمک و فلفل سفید/ به میزان دلخواه/ صفر
▪ روغن سرخکردنی/ ۵ قاشق غذاخوری/ ۴۵۰ کیلوکالری
این غذا تقریباً ۱۴۰۰ کیلوکالری انرژی دارد که در صورت سرخ کردن ۱۰ قطعه رولت مرغ، هریک ۱۴۰ کیلوکالری انرژی خواهد داشت و اگر با نان خورده شود میزان کالری دریافتی به ۳۰۰ کیلوکالری هم خواهد رسید.
● خواص گوشت مرغ
این منبع پروتئینی و البته کمچرب، گزینهای مناسب برای تأمین نیازهای روزانه کسانی است که به دلایل مختلف بهتر است از گوشت قرمز کمتری استفاده کنند. هر ۳۰ گرم گوشت مرغ یک واحد و هر نصف سینه مرغ ۳ واحد گوشت تلقی میشود که میتواند به تأمین ۲ تا ۳ واحد توصیهشده از این گروه غذایی کمک کند. نکته ارزشمندی که در این غذا به چشم میخورد استفاده از گوشت چرخکرده مرغ است. به این ترتیب، هم گوشتی کمچربتر از گوشت قرمز را استفاده کردهاید و هم تنوعی به برنامه غذاییتان دادهاید اما فراموش نکنید که این گوشت، آهن چندانی ندارد. پس اگر هدفتان از خوردن گوشت مرغ آهن است چه بهتر که گوشت قرمز یا گوشت شترمرغ را انتخاب کنید که مملو از این ماده معدنی هستند. پیشنهاد دیگر، مخلوط کردن گوشت چرخ کرده با گوشت مرغ و سویای چرخ شده است؛ البته با نسبتهای مساوی.
● خواص جعفری
به نظر شما روزانه چند واحد سبزی باید خورد؟ تقریباً ۳ تا ۴ واحد؛ که البته بهتر است از انواع تازه و فصل باشند. در این میان، سبزیجات برگسبز تیره میتوانند انتخابی مناسب باشند. آنها منبع بتاکاروتن، منیزیم و از همه مهمتر، فیبر هستند. به علاوه، تا حدودی نیز آب دارند. بنابراین انتخابی مناسب در این روزهای گرم تابستانی به حساب میآیند. یادتان باشد که هر چه این سبزیجات سبزتر باشند میزان منیزیم موجود در آنها بیشتر خواهد بود و دریافت مقدار مورد نیاز این ماده معدنی به استحکام استخوانها و دندانها کم کرده و تولید انرژی را تسهیل میکند و از همه مهم تر موجب گشاد شدن شریانها میشود.
به این دلیل است که در صورت کمبود منیزیم فرد با علایمی مانند گرفتگی عضلات، افسردگی، بیاشتهایی، بینظمی در ضربان قلب، افزایش چربی خون و تجمع آب در بدن و افزایش فشارخون روبهرو خواهد شد. به این دلیل کسانی که فعالیت جدید ورزشی دارند، باردار هستند و نوجواناند، داروهای ادرارآور استفاده میکنند و شیمیدرمانی میشوند باید از منابع این ماده معدنی بیشتر استفاده کنند.
● خواص زنجبیل
این ادویه تند و خوشطعمکننده مواد غذایی، بهترین گزینه برای کسانی است که حالت تهوع دارند و یا از نشانگان حرکت رنج میبرند. منظور، افرادی است که به محض نشستن و حرکت در ماشین یا هر وسیله نقلیهای به سرگیجه و تهوع دچار میشوند. این ادویه در صورتی که تازهاش به مصرف برسد دارای مقداری ویتامین و املاح است، اما مقادیر مصرف آن آنقدر کم است که نمیتوان مصرف این ادویه را راهی برای تأمین نیاز روزانه مواد مغذی به حساب آورد. البته همین مقدار کم زنجبیل، حالت تهوع و استفراغ افرادی را که در ابتدای صبح (به خصوص خانمهای باردار) با این مشکلات روبهرو میشوند برطرف میکند.
● همراه این غذا
این غذا به همراه نان میل میشود و البته چه بهتر که این نان از نوع سبوسدار باشد. در ضمن، مصرف انواع سبزیجات تازه به همراه آن زمینه جذب مواد معدنی موجود در این غذا را بالا خواهد برد. بنابراین خوردن یک پیشدستی سالاد سبزیجات فصل و یا سبزی خوردن یک عادت غذایی خوب تلقی میشود.
● اگرچربی خون دارید
بهتر است از آرد سوخاری مصرفی در این غذا فاکتور گرفته و رولتهایتان را به جای سرخ کردن در فر قرار دهید. به این ترتیب هم برشته خواهند شد و هم روغنی برای تهیهشان مصرف نمیشود. نکته دیگر استفاده بیشتر از سبزیجات برگ سبز تیره در میان رولتهاست تا به این ترتیب میزان سبزی مصرفی در وعده افزایش یابد.
● اگرفرزندتان بدغذاست
این غذا یک انتخاب مناسب برای بیشتر بچههاست؛ چون هم سرخشده است و هم میتوان آن را با کمی سس گوجهفرنگی (البته از نوع خانگی) و حتی تعدادی سیبزمینی سرخ کرده میل کرد. بررسیها نشان دادهاند که بچهها غذاهای سوخاری شده را با کمیسیبزمینی سرخکرده بیشتر میپسندند و به این ترتیب کمبود وزنشان جبران خواهد شد.
سارا حسنلو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست