دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
عوامل ریزش مو
استفاده نادرست از لوازم آرایشی مو، مراقبت نادرست از مو :
بسیاری از مردان و زنان از مواد شیمیایی بر روی موی سرشان استفاده می کنند مانند رنگ ها، سفید کننده ها، مقاوم کننده ها و فرهای دائمی. اگر این وسایل به درستی مورد استفاده قرار نگیرند به ندرت به مو آسیب می رسانند. در هر حال اگراستفاده از این مواد بسیار زیاد و به دفعات باشد می تواند مو را ضعیف و شکننده کند. اگر این مواد به مدت طولانی بر روی موی سر بماند نیز می تواند مو را ضعیف و شکننده کند. اگر دو کار همزمان بر روی مو صورت گیرد یا اگر مویی را که قبلا سفید شده دوباره سفید کنید به مو آسیب می رساند. اگر مو به واسطه استفاده از این گونه مواد شیمیایی شکننده شود بهتر است استفاده از این مواد را متوقف کرده تا موی شما رشد دوباره ای کرده و تقویت شود.
در آرایش های مو مانند دم اسبی کردن یا بافتن که مو کشیده می شود نباید خیلی محکم مو را کشید و بست. مدل مو را باید با مدلهای مویی که آرامتر و شل تر مو را نگه می دارند یک در میان عوض کرد تا به مو آسیب نرسد. کشیدن دائمی مو باعث ایجاد کم مویی مخصوصا در اطراف حاشیه پوست سر می شود.
شامپو کردن، شانه زدن یا برس کشیدن می تواند با شکستن مو به آن آسیب برساند. استفاده از کرمها و یا شامپوهای نرم کننده مو پس از شامپو زدن، مو را نرمتر کرده و شانه کردن مو را راحت تر می کند. وقتی که مو خیس است شکننده تر است. از خشک کردن مو با حوله و به شدت، شانه زدن و برس کشیدن به سختی و خشونت باید جدا خودداری کرد. دیگر از قانون ۱۰۰ بار برس کشیدن پیروی نکنید چرا که به موی شما آسیب می رساند. در عوض از شانه های دانه درشت با فاصله زیاد و برسهایی با سرهای نرم و ملایم استفاده کنید.
● وضع حمل (زایمان): هنگامیکه یک خانم باردار است بیشتر موهای او رشد می کند. به هر حال پس از وضع حمل موها وارد دوره استراحت چرخه مو می شوند. بعضی از خانمها در طی ۲ تا ۳ ماه متوجه ریزش موهایشان میشوند. این ریزش ممکن است از یک تا شش ماه طول بکشد، اما بالاخره برطرف خواهد شد.
تب بالا، عفونت شدید، آنفولانزای شدید:
بیماری ها نیز می توانند باعث شوند مو در مرحله استراحت قرارگیرد. شخص ممکن است ۴ هفته تا ۳ ماه پس از تب بالا، بیماری سخت یاعفونت با دیدن ریزش شدید مو شوکه شود. این ریزش مو معمولا خود به خو برطرف می شود.
بیماری های تیروئید:
هر دو نوع کم کاری و پرکاری غده تیروئید می تواند ایجاد کم مویی نمایند. پزشک شما می تواند با انجام تست های آزمایشگاهی بیماری تیروئید شما را تشخیص دهد. ریزش مو (کم مویی) به همراه بیماری تیروئید می تواند با روش درمانی صحیح برطرف شوند.
کمبود پروتئین در رژیم غذایی:
بعضی از مردمی که به رژیم های شدید و سخت غذایی رو می آورند که میزان پروتئین آن کم است یا دارای عادات غذایی که شدیدا آنرمال هستند می باشند ممکن است دچار سوءتغذیه پروتئین شوند. بدن با رفتن به مرحله استراحت در رشد مو، پروتئین را در بدن ذخیره می کند در نتیجه رشد مو دچار اختلال خواهد شد. ریزش موی بسیار شدید در سر، ۲ تا ۳ ماه بعد اتفاق خواهد افتاد و موها به آسانی از ریشه کنده می شوند. این وضعیت می تواند با خوردن مقدار کافی از پروتئین برطرف شود.
درمان های دارویی:
بعضی تجویز داروها ممکن است ریزش موی موقتی را سبب شوند. مثلا داروهایی که برای بیماری های زیر مورد استفاده قرار می گیرند:
نقرس، آرتروز، افسردگی، فشار خون بالا، رقیق کننده خون، مصرف مقادیر زیاد ویتامین A هم می توانند باعث ریزش مو شوند.
درمان های سرطان:
بعضی از روشهای درمان سرطان بر روند تقسیم سلولها در سلولهای مو تاثیر گذاشته و آن را متوقف می نماید. مو ها نازک می شوند و به محض خروج از پوست سر می شکنند. بیماران حتی ممکن است ۹۰ درصد از موی سر خود را از دست بدهند. البته مو ها پس از اتمام دوره درمان دوباره رشد خواهند کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست