سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
سن ارتودنسی
مشکلات ارتودنسی از نظر کلی به ۲ بخش تقسیم میشوند. گروه اول مشکلات مرتبط با استخوانها و گروه دوم مشکلات مربوط به دندانها هستند. مشکلات فکی با رشد کم یا زیاد یک یا ۲ فک بروز پیدا میکند. رابطه فک بالا با فک پایین در تامین زیبایی، کارایی و سلامت فرد تعیینکننده است.
نقش متخصص ارتودنسی بررسی این رابطه و مشخص نمودن این مساله است که کدام یک از فکها در ایجاد این مشکل نقش بیشتری دارند. اهمیت این مساله در طرحریزی درمان است و در صورت تشخیص نادرست فایدهای به بیمار نخواهد رسید.
به طور کلی مشکلات استخوانهای فک با رشد کم یا زیاد فک بالا و فک پایین در هر ۳ بعد فضا یعنی بعد افقی، عرضی و عمودی ایجاد میشود.
علت بسیار عمده این مشکلات، ارث و انحراف فرایند رشد و تکامل از برنامه طبیعی است. در کشور ما بین مشکلات عنوان شده بخش عمدهای از این مشکلات مربوط به رشد کم فک پایین است که با عقبتر قرار گرفتن فک پایین نسبت به فک بالا مشخص میشود.
بنابراین رشد زیادی فک بالا و رشد کم فک پایین مشکل مشابهی ایجاد میکنند. مشکل اسکلتی دیگر که خوشبختانه شیوع کمتری دارد، جلو بودن فک پایین و رشد زیاد آن است.
در این بیماران نیز ممکن است ترکیب رشد زیاد فک پایین با رشد کم فک بالا باعث ایجاد ناهنجاری شود. تشخیص دقیق این مساله و مداخله بموقع توسط متخصص ارتودنسی در بیماران دارای مشکل اسکلتی اهمیت بسیار زیادی دارد.
عمده این مشکلات در دوره سنی قبل از بلوغ با مراجعه بموقع و همکاری کامل بیمار قابل درمان است. درمان در این گروه سنی با استفاده از دستگاههای اصلاح رشد قابل انجام است. از آنجایی که بهترین نتیجه با و سایل متحرک به دست میآید، همکاری بیمار و استفاده براساس نظر متخصص ارتودنسی اهمیت ویژهای دارد.
مشکلات در حد خفیف تا متوسط در دوره قبل از بلوغ با این روش درمان میشوند در صورتی که این مشکلات در این دوره درمان نشوند ، بعد از دوره بلوغ ۲ راه درمانی پیشنهاد میشود، درمانهای ارتودنسی به تنهایی که برای استتار مشکل اسکلتی با حرکت دندانها انجام میشود و در موارد شدیدتر درمان ترکیبی ارتودنسی به همراه جراحی فک برای این بیماران توصیه میشود. این درمانها محدودیت سنی ندارد.
گروه دوم مشکلات یعنی نامرتبی دندانها هیچ محدودیت سنی نداشته ودر فاصله سنی تقریبی ۱۲ تا ۶۰ سال قابل انجام است. امروزه با افزایش آگاهی افراد جامعه و درک اهمیت زیبایی دندانها بخش عمدهای از بیماران متخصصان ارتودنسی را افراد بزرگسال تشکیل میدهند.
تفاوت چندانی در درمان افراد بزرگسال نسبت به افراد نوجوان وجود ندارد و تنها تفاوت قابل توجه طول دوره درمان است که در برخی از افراد بزرگسال برای کسب بهترین نتیجه طول دوره درمان در حد چند ماه ممکن است طولانیتر شود.
دکتر محمدامین نریمانی
متخصص ارتودنسی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست