پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

خوراکی های طبیعی برای بیماران قلبی


خوراکی های طبیعی برای بیماران قلبی

از قدیم گفته اند که زندگی طولانی شانس خوبی است. اما ورود به این مرحله عمر گاه با مشکلات و ناراحتی های جسمانی همراه است که در دوران جوانی اثری از آنها نبوده است. گرچه با وجود پیشرفت …

از قدیم گفته اند که زندگی طولانی شانس خوبی است. اما ورود به این مرحله عمر گاه با مشکلات و ناراحتی های جسمانی همراه است که در دوران جوانی اثری از آنها نبوده است. گرچه با وجود پیشرفت های پزشکی و دارویی نمی توان آنها را درمان کرد؛ اما گیاهانی وجود دارند که کمک خوبی برای افراد سالمند محسوب می شوند.

جریان خون؛ افزایش سن و اهمیت توجه بیشتر به رگ های خونی

سن جز مهم ترین فاکتورهای بروز بیماری های قلبی عروقی است. کاهش قدرت رگ ها و در نتیجه آن رسوب خون در پایین ترین قسمت پاها، زمینه ساز علائم زیادی است که چنین مشکلی در موارد نادر می تواند آمبولی شدید ریوی را به همراه داشته باشد.

چند گیاه مفید در رابطه با نارسایی عروق:

-مریم گلی

-شاه بلوط هندی

-انگور قرمز

-چوب سرو

یبوست؛ عملکرد نامطلوب دستگاه گوارش

دلایل زیادی را در مورد ناراحتی های گوارشی مرتبط با افزایش سن می توان نام برد. اول اینکه پیری به خودی خود با کاهش عملکرد مطلوب سیستم گوارشی همراه است. کم شدن فعالیت بدنی و احتمالا گذران وقت بیشتری در رختخواب را نیز باید جز عوامل مهم دیگر دانست. در واقع بد نیست بدانیم که هر نوع تحریک ماهیچه های شکمی، فعالیت روده ها را تسریع می کند.

گیاهان مفید برای نارسایی عروق:

-آلوئه ورا

-ریواس

-زیره

خستگی و کاهش قوای جسمانی

گرچه خستگی در تمام سنین کیفیت زندگی را پایین می آورد اما این مسئله برای سالمندان ناراحت کننده تر است. چرا که برای آنها مهم است که همیشه بتوانند به فعالیت های خود برسند. مسلماً اولین راه حل برای رفع خستگی استراحت است؛ اما برخی گیاهان با افزایش انرژی به فرد کمک می کنند که در این رابطه باید عوارض منفی کافئین را ذکر کرد.

بهترین نمونه ها از خوراکی های طبیعی برای کسب شادابی:

-عسل

-خوراکی های حاوی منیزیوم مانند سبزی های سبز، غلات کامل، میوه های روغنی مثل گردو، بادام، فندق و شکلات

حافظه و مشکلات مربوط به آن

تمام مشکلات حافظه، خصوصاً در سالمندان بیماری آلزایمر و نظایر آن را در پی دارد و باعث نگرانی و ناراحتی فرد می شود. با این حال بعضی از این ناراحتی ها به کمبود برخی مواد غذایی در برنامه روزانه برمی گردد.

چند مورد از مواد غذایی که نقش پیشگیرانه دارند:

-ویتامین های B۱ B۶ B۹ و B۱۲ مانند سبزی های با برگ های سبز تیره، لبنیات، گوشت ماهی، تخم مرغ

-گندم سیاه

و اما نکته آخر...

زمانی که قصد دارید تا از گیاهان مختلف در رژیم غذایی خود استفاده کنید، حتما باید با متخصصی در این زمینه مشورت کنید. هنگام مصرف داروهای گیاهی و یا مکمل های خوراکی نظر پزشک معالج را جویا شوید.

مریم سادات کاظمی