پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

چند روش برای جلوگیری از اشتباهات پزشکی


چند روش برای جلوگیری از اشتباهات پزشکی

اشتباهات پزشکی یکی از علت های عمده مرگ و میر در جهان است. طبق بررسی جدیدی که در کشور آمریکا انجام شده است، نشان می دهد سالانه به طور میانگین ۴۴ تا ۹۸ هزار نفر به علت اشتباهات پزشکی …

اشتباهات پزشکی یکی از علت های عمده مرگ و میر در جهان است. طبق بررسی جدیدی که در کشور آمریکا انجام شده است، نشان می دهد سالانه به طور میانگین ۴۴ تا ۹۸ هزار نفر به علت اشتباهات پزشکی در بیمارستان های این کشور جان می بازند. اغلب این اشتباهات به علت پیچیدگی سیستم بهداشتی اتفاق می افتد. اما علت دیگر نیز مشکل برقراری ارتباط بین بیمار و پزشک است. در این مطلب از «Readers digest» به چند روش برای جلوگیری از این اشتباهات اشاره می کنیم.

۱) سالی یک بار تمامی داروها و مکمل هایی را که مصرف کرده اید نزد پزشک خود ببرید تا مشخص شود که آیا مصرف این داروها می تواند مشکل ساز باشد یا نه. این فرصتی است تا پزشک بتواند پرونده بیمار خود را به روز کند و خدمات بهتری به بیمار خود ارائه دهد.

۲) از هر نوع حساسیت یا واکنش نامطلوبی که به دارو داشته و دارید پزشک خود را مطلع کنید.

۳) از خوانا بودن نسخه پزشک مطمئن شوید زیرا ممکن است در داروخانه با مشکل برخورد کنید.

۴) هر سوالی را که دارید از پزشک بپرسید. سوال هایی مانند چگونه و برای چه مدتی باید دارو را مصرف کنم؟ آیا دارو عوارض جانبی دارد؟ در صورت داشتن عوارض چه باید کرد؟ آیا می توان این دارو را با داروهای دیگر یا مکمل های رژیمی دیگر مصرف کرد؟ از مصرف چه مواد غذایی، نوشیدنی و یا انجام چه فعالیتی هنگام مصرف دارو باید بپرهیزم؟

۵ ) هنگام تحویل گرفتن دارو از داروخانه از درستی آن مطمئن شوید. نتایج یک بررسی دانشگاهی نشان داده که ۸۸ درصد اشتباهات دارویی به علت مصرف اشتباه دارو و یا میزان آن است.

۶) اگر در خصوص راهنمایی هایی که روی برچسب داروها نوشته شده است، شک دارید از داروخانه سوال کنید. به عنوان مثال، این که روزی ۴ دوز یعنی چه؟ آیا منظور استفاده از آن در هر ۶ ساعت است و یا فقط هنگام بیداری باید استفاده شود؟

۷) از داروخانه در خصوص نحوه اندازه گیری دقیق داروهای مایع خوراکی سوال کنید. تحقیقات نشان داده که اغلب مردم روش صحیح اندازه گیری داروهای مایع را نمی دانند.

۸) از عوارض جانبی دارو مطلع باشید تا در موارد غیرمنتظره آمادگی لازم را داشته باشید و بلافاصله بتوانید کمک بگیرید.

۹) اگر حق انتخاب دارید، بیمارستانی را برای عمل خود انتخاب کنید که در آن از آن نوع عمل زیاد انجام می شود. بررسی ها نشان داده که نتیجه عمل های جراحی در بیمارستان هایی که تجربه آن نوع عمل را دارند، بهتر است.

۱۰) برای جلوگیری از انتشار عفونت که به آسانی در بیمارستان ها پخش می شود از رعایت بهداشت کادر بیمارستانی که با شما در تماس اند مطمئن شوید.

۱۱) هنگام ترخیص از بیمارستان درباره مراقبت هایی که باید در منزل انجام شود از پزشک خود سوال کنید. این موارد شامل اطلاع یافتن از دارو و این که چه زمانی می توانید به فعالیت های عادی خود بازگردید می باشد. بررسی ها نشان داده که هنگام مرخص شدن بیمار، پزشک تصور می کند که بیمار از بایدها و نبایدها آگاهی دارد.

۱۲) اگر قرار است تحت عمل جراحی قرار بگیرید، از کارهایی که جراح انجام می دهد مطلع باشید.

۱۳) اگر در خصوص جراحی سوالی و یا نگرانی دارید آن را عنوان کنید.

۱۴) از این که پزشک خانواده مسئولیت مراقبت ها و امور پس از عمل را به عهده دارد مطمئن شوید به خصوص اگر مشکلات مربوط به سلامت شما زیاد است.

۱۵) یک عضو خانواده یا دوستی را تعیین کنید تا اگر نتوانید خواسته خود را ابراز کنید، او مسئولیت حرف زدن را به عهده بگیرد.

۱۶) همیشه درمان و یا مصرف داروی زیاد خوب نیست. بهتر است بدانید چرا باید آزمایش انجام دهید و یا تحت درمان قرار گیرید.

۱۷) سعی کنید اطلاعاتی در خصوص بیماری و درمان آن با سوال کردن از پزشک، پرستار و یا منابع دیگر به دست بیاورید.