شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
داروی قلبی با طعم سردرد
![داروی قلبی با طعم سردرد](/web/imgs/16/18/q5azk1.jpeg)
مرد جوانی را به دلیل سردرد شدید به اورژانس آوردند. عنوان میکرد که به دلیل درد قفسه سینه اقدام به مصرف داروهای پدرش کرده؛ اما نه تنها درد قفسه سینهاش بهتر نشده بلکه سردرد هم گرفته است.
داروهای قلبی با اثر به قلب و عروق، کمکاری ناشی از تنگی عروق قلبی را جبران میکنند. دسته ای از این داروها که در بیماران با مشکل تنگی عروق قلبی یا به اصطلاح تصلب شریانهای قلبی استفاده میشوند، داروهایی از گروه شیمیایی خاص به نام نیتراتها هستند.
کسانی که بیمار قلبی در خانه دارند داروهایی مانند سوستاک، نیتروگلیسیرین و ایزوسورباید را دیدهاند.
این داروها همگی با اثر به عروق قلبی و دیگر عروق منتشر در بدن باعث گشادی رگها و بهبود خونرسانی میشوند.
فشار را از روی قلب کم کرده و باعث عملکرد مناسب در قلب میشوند. گشادی در رگهای بدن میتواند در مغز هم رخ بدهد. عاقبت این اثر به پر خونی در سر و بروز سردرد است.
اگر سردرد شدید بوده و با گذر زمان بهبود نیابد نیاز به مراجعه به پزشک دارد. گاهی پزشکان توصیه به مصرف استامینوفن برای کاهش درد میکنند.
از طرفی گشادی عروق باعث افت فشار خون میشود. اگر فرد مصرف کننده فشار پایینی داشته باشد و از این دارو استفاده کند ممکن است آنقدر فشارش پایین بیفتد که دچار سیاهی جلوی چشمها، سرگیجه و حتی افت هوشیاری ناگهانی شود.
این عارضه در افراد سالخورده بیشتر نمایان میشود. برای جلوگیری از افت فشار خون در حین تغییر شرایط، باید از وضعخوابیده به حالت نشسته قرار بگیرند و پس از تاخیری در حد چند دقیقه، بایستند.
یکی دیگر از داروهای این گروه حبههای قرمز رنگی است که بیماران در موقع بروز درد قفسه سینه یا تنگی نفس، در صورت توصیه پزشک مصرف میکنند.
برای استفاده باید دارو را در زیر زبان قرار داد و در صورتی که در ظرف پنج دقیقه درد کاهش نیافت یک دانه دیگر استفاده کرد.
این کار تا مصرف سه عدد قابل تکرار است. اگر بیمار پس از مصرف سه عدد بهبود نیافت باید او را به اورژانس رساند.
افرادی که از اشکال خوراکی استفاده میکنند و مصرف یک نوبت را فراموش کردهاند تا دو ساعت از زمان مصرف فرصت دارند که داروی فراموش شده را بخورند. در صورت فراموشی هرگز قرص فراموش شده را نباید با نوبت بعدی بطور همزمان مصرف کرد.
بعضی از بیماران به دلیل بهبود علائم با فرض اینکه نیازی به دارو ندارند آن را قطع میکنند. در زمان مصرف و با توجه به اثرات دارو بیمار بدون علامت شده است در حالی که قطع دارو ممکن است باعث بروز شدید بیماری قلبی شده و علائم شدید بروز کند. قطع دارو تنها با نظر پزشک امکان پذیر است.
افرادی که مصرف سیلدنافیلد (ویاگرا) دارند نباید از این دارو استفاده کنند. اگر به دلیل مشکلات قلبی حاد به اورژانس مراجعه کردید حتما پزشک را از مصرف این دارو مطلع کنید.
دکتر بهروز هاشمی
متخصص طب اورژانس
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست