یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
۸ نکته درباره ایمنی اسباببازی
ما دو نوع استاندارد در حوزه اسباببازیها داریم.
برخی در رابطه با مشخصات فیزیکی اسباببازیهاست که شامل لبه تیز داشتن یا نداشتن، نوک تیز، سایز اسباببازی و سایز قطعات جدا شونده و شکستنی بودن اسباببازیهاست. برخی استانداردهای دیگر مربوط به ویژگیها و خواص شیمیایی اسباببازیهاست. در هر حال، هنگام خرید اسباببازی برای کودکان، خوب است که این نکات را در نظر داشته باشید:
۱) اسباببازی لبه یا نوک تیز نداشته باشد یا در صورت شکستن از جنسی نباشد که این حالت را پیدا کند.
۲) قطعات جدا شونده به اندازهای نباشد که کودک بتواند آن را قورت دهد.
۳) قابلیت اشتعال اسباببازی بسیار مهم است. پارچه لباس عروسک یا مواد داخل اسباببازیهای پارچهای باید از جنس مواد نسوز باشد زیرا این احتمال وجود دارد که کودک حین بازی اسباببازی خود را به اطراف پرت کند. البته مواد غیرقابل اشتعال معمولا در اسباببازیها به کار نمیرود اما بهتر است مواد دیر سوز استفاده شود.
۴) مواد سمی در رنگ اسباببازیها نباید استفاده شود. به عنوان مثال استفاده از سرب یا دیگر فلزات سنگین سمی مثل کادمیوم یا آرسنیک در اسباببازی ممنوع است.
۵) رنگ در اسباببازی بسیار مهم است. رنگ نباید در دهان کودک حل شود یا نباید حاوی سرب باشد. این رنگها غیرمجاز است و ترجیحا توصیه میشود والدین اسباببازیهای بیرنگ یا با رنگ طبیعی همان ماده که اسباببازی از آن تهیه شده است را خریداری کنند.
۶) والدین نباید فراموش کنند که حین خرید اسباببازی به سن درج شده روی بسته توجه کنند زیرا غیر از مسایل آموزشی خرید وسایلی خارج از سن کودک میتواند از لحاظ ایمنی برای او نامناسب باشد. مثلا ماشینهای پلاستیکی که به راحتی دمنتاژ میشوند و چرخهای آنها سایز کوچکی داشته و توسط میلههای تیز به بدنه متصل شده است، برای کودکان کمسن و سال مناسب نیست. حتی توجه به این مساله که اسباببازی دخترانه است یا پسرانه از نظر ایمنی اهمیت دارد.
۷) اگر والدین به اسباببازیای برخوردند که بسیار توجه آنها را جلب کرده و میخواهند بدانند از نظر ایمنی برای فرزندشان مناسب است یا خیر میتوانند در کرج یا تهران در میدان ونک به موسسه استاندارد مراجعه کرده یا تلفنی از کمیته فنی متناظر بر ایمنی اسباببازی در رابطه با این موضوع پرسوجو کنند.
۸) توصیه میکنم والدین حین خرید حتما از فروشنده تاییدیه استاندارد و ایمنی اسباببازی را بخواهند و اگر یک اسباببازی این تاییدیه را ندارد، از خرید آن منصرف شوند.
دکتر جواد عدل
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
رییس کمیته فنی نظارت بر ایمنی اسباببازیها
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست