دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
برخی دیگر از رویدادهای ۲۶ ژوئن
۱۷۸۷:
در آستانه انقلاب فرانسه، یک برده سیاهپوست به نام اتوبا کوگوآنو که به همراه ارباب انگلیسی خود از قاره آمریکا به لندن منتقل شده و در اینجا از بردگی به نوکری تغییر وضعیت داده بود کتابی درباره زشتی تجارت برده و خشونت و بی رحمی نسبت به آنان منتشر ساخت که اروپا را به لرزه درآورد و اشک بسیاری را جاری ساخت.
۱۸۹۸:
ویلی مسراشمیت Messerschmidt طراح آلمانی هواپیما در این روز به دنیا آمد. وی که سازنده جنگنده های مسراشمیت بود در سال ۱۹۷۸ درگذشت.
۱۹۰۷:
(۲۵ ژوئن) پروفسور «هانس جنسن» فیزیکدان اتمی آلمان در هامبورگ به دنیا آمد و در سال ۱۹۶۳ برنده جایزه نوبل در این رشته شد.
۱۹۳۴:
پروفسور آلمانی «هنریک فوکه» هواپیمای عمود پروازی را که ساخته بود به نام اف. دبلیو ـ ۶۱ در برلن به پرواز درآورد. این وسیله پرواز ترکیبی از هواپیما و هلی کوپتر بود که بوسیله بال گرد، عمودی بلند می شد و فرود می آمد و با ملخ هواپیما افقی پرواز می کرد (درست شبیه هواپیمایی که اخیرا آمریکا برای سپاه تفنگداران خود ساخته است).
۱۹۴۰:
دولت مسکو از دولت رومانی خواست که دو منطقه بسارابیاBessarabia و Bukovina بوکووینا را به آن دولت پس بدهد. این دو منطقه را امپراتوری روسیه نزدیک به دو قرن پیش از عثمانی گرفته بود. پیمان عدم تجاوز میان برلین و مسکو (معروف به قرارداد مولوتف ـ فن ریبنتروپ) اجازه بازگرداندن این دو سرزمین را به دولت مسکو داده بود. این دو سرزمین که بعدا ضمیمه شوروی شدند، پس از فروپاشی این اتحادیه (به اظهار بسیاری از اصحاب نظر، براثر خیانت داخلی) اینک در جمهوریهای مولدوا و اوکراین واقع شده اند.
۱۹۴۵:
منشور ملل متحد که بر پایه آن سازمان ملل تاسیس شده است در نشست سانفرانسیسکو امضاء شد. مبتکر این منشور و سازمان فاتحان آلمان بودند که می خواستند از این طریق هم کنترل جهانی داشته باشند و این کنترل با وجود هفت دهه اعتراض و انتقاد ادامه دارد. این سازمان کمکی به بشریت و تامین حقوق و آزادی های انسان نکرده، و نتوانسته است که از جنگ و کودتا و ... جلوگیری کند.
۱۹۶۰:
انگلستان به «سومالی لند» واقع در قسمت شمالی سومالی بزرگتر که قبلا همانند گوسفند قربانی میان ایتالیا، فرانسه و انگلستان قسمت شده بود استقلال داد ولی این استقلال تنها پنج روز دوام داشت. سرزمین سومالی (شاخ آفریقا) به علت برخوردار بودن از یک موقع استراتژیک ممتاز سالهاست که دچار تفرقه و بی نظمی و بی حکومتی است.
۱۹۹۵:
پرنس حمد بن خلیفه آل ثانی نخست وزیر و فرمانده ارتش قطر برضد پدر خود «خلیفه بن حمد آل ثانی» کودتا کرد و برجای او نشست. این کودتا بدون خونریزی و تلفات بود. حمد امیر تازه که متولد ۱۹۵۲ و فارع التحصیل آکادمی نظامی انگلستان است در زمان حکومت پدر، در عین حال یک ژنرال بود. «حمد» ادامه دهنده سلطنت خاندان آل ثانی است که از دو قرن پیش بر قطر حکومت می کند. مرور زمان نشان داده است که سیاست های «حمد» معتدل و دوراندیشانه بوده است.
۲۰۰۷:
بانو مهستی (خدیجه دده بالا) خواننده قدیمی آواز و ترانه های ایرانی ۲۵ ژوئن در کالیفرنیای آمریکا در ۶۱ سالگی از بیماری سرطان جهاز هاضمه درگذشت. هایده خواهر مهستی که او نیز یک خواننده معروف آوازهای ایرانی بود قبلا در کالیفرنیا فوت شده بود. این دو خواهر پس از انقلاب و ممنوع شدن خوانندگی بانوان، جز در محافل زنانه، وطن را ترک کرده بودند. بانو مهستی چند سال پیش از «هایده» به دنیای موسیقی گام گذارده بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست