سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

کودکان را با پول آشنا کنید


کودکان را با پول آشنا کنید

داشتن پول برای خرید مایحتاج زندگی ضروری است و اگر والدین از همان سنین پایین مهارت مدیریت پول را به فرزندان خود نیاموزند مشکلات زیادی بروز می کند در واقع این کار هم آسان و سرگرم کننده و هم مفید است

داشتن پول برای خرید مایحتاج زندگی ضروری است و اگر والدین از همان سنین پایین مهارت مدیریت پول را به فرزندان خود نیاموزند مشکلات زیادی بروز می کند. در واقع این کار هم آسان و سرگرم کننده و هم مفید است.

به توصیه های زیر توجه کنید:

۱) کودکان خود را با «پول» آشنا کنید

به محض اینکه فرزندتان توانست پول بشمارد به او اجازه دهید عملیات ساده ای مثل جمع کردن و تقسیم را انجام دهد. با بزرگ تر شدن فرزندتان می توانید مسائل بیشتری را به او بیاموزید.

۲) الگوی فرزندتان باشید

اگر خودتان در خرج کردن اعتدال را رعایت کنید فرزندتان نیز از شما یاد می گیرد. اگر شما به حرفهای خود عمل کنید تأثیر بیشتری بر روی او خواهد گذاشت. در صورتی که خودتان کاملا با مسائل مالی مثل پس انداز کردن، کاهش هزینه ها، سرمایه گذاری، تعیین بودجه و... آشنا باشید بهتر می توانید آنها را به کودک خود بیاموزید.

۳) برای کودکان مقرری تعیین کنید.

برای کودک خود به طور هفتگی مبلغی پول در نظر بگیرید، حتی اگر بسیار ناچیز باشد، و به او اجازه دهید در مورد آن تصمیم گیری کند. در غیر این صورت او هرگز راه مدیریت پول را یاد نمی گیرد و قدر آن را نمی داند. فرزندتان به هر طریقی که از مقرری خود استفاده کند در بزرگسالی راه مدیریت پول را یاد خواهد گرفت.

۴) هر بار یک نکته را به فرزند خود بیاموزید

اگر شما فرزندتان را یک باره با اطلاعات بمباران کنید گیج می شود. شما نباید انتظار داشته باشید که او یک شبه مدیریت پول را یاد بگیرد. و این کار وقت گیر است. هر ماه یک نکته را در مورد پول به فرزندتان یاد دهید. به عنوان مثال، اول تعیین بودجه را به او بیاموزید، ماه بعد، پس انداز کردن را یاد دهید و...

اگر گام به گام پیش روید فرزندتان درس های بیشتری خواهد آموخت. یادتان باشد هیچکس دوست ندارد او را نصیحت کنند.

۵) به فرزندتان فرصت کسب درآمد بدهید.

چه فرزند شما شاغل باشد و چه نباشد به کمک شما نیاز دارد. هر چقدر او تجربه بیشتری در مورد پول کسب کند ماهرتر می شود.

برای فرزندتان موقعیت هایی برای کسب درآمد فراهم کنید تا هم بتواند به سرمایه گذاری بپردازد و هم برای موارد اضطراری پس انداز داشته باشد.

۶) فرزندتان را با راههای پس انداز کردن آشنا کنید

پس انداز کردن به کودکان احساس خوبی می دهد.

بهتر است یک حساب پس انداز برای فرزندتان افتتاح کنید. در این صورت کمتر برای خرج کردن وسوسه می شود!

فرزندتان را به پس انداز کردن تشویق کنید. یادتان باشد کودکان تحسین شدن را دوست دارند.

۷) تعیین بودجه را به کودک بیاموزید

کودکان حتی اگر پول کمی در اختیار داشته باشند می توانند از مواردی که قصد خرید آنها را دارند فهرست تهیه کنند! از فرزند خود بپرسید دوست دارد پول خود را پس انداز کند و یا با آن اسباب بازی بخرد.

به او تعیین بودجه را یاد دهید. فرزند شما باید بداند که برای خرید کالای مورد نظر خود چه مقدار پول کم دارد.

۸) در مورد مسائل مالی با اعضای خانواده بحث کنید

در مورد نگرانی های خود با اعضای خانواده حرف بزنید و آنها را تشویق به حرف زدن کنید. زمان خاصی را به این کار اختصاص دهید. با کودکان کم سن و سال تر درباره تفاوت میان پول نقد، چک و کارت اعتباری صحبت کنید و با نوجوانان راجع به تأثیرات اجرای طرح های اقتصادی، تورم و راههای صرفه جویی حرف بزنید.

۹) از مقروض شدن بپرهیزید.

البته گفتن این حرف آسان تر از عمل کردن به آن است! امروزه بسیاری از خانواده ها زیر بار قرض رفته اند ولی اگر هر خانواده ای صندوق خاص خود را داشته باشد می تواند در مواقع اضطراری از آن استفاده کند. این کار باعث می شود کودکان به اهمیت گرفتن تصمیمات درست پی ببرند. یادتان نرود کودکان از والدین خود الگو می گیرند و ما باید سعی کنیم الگوهای خوبی برای آنها باشیم.

۱۰) کودک خود را از مخمصه نجات ندهید

وقتی کودک تان با مشکلی مواجه می شود بدترین کاری که می توانید انجام دهید این است که او را از مخمصه نجات دهید.

فرض کنید او برای خرید کالایی مبلغی پس انداز کرده ولی کالای دیگری خریده است. در این مواقع کالای مورد نظر کودک تان را برای او تهیه نکنید. اگر کودکان عواقب اعمال خود را ببینند درس های مفید زیادی می آموزند. آنها باید یاد بگیرند که مراقب مخارج خود باشند.

اگر از کودکی فرزند خود را با مسائل پولی آشنا کنید آینده بهتری در انتظار او خواهد بود. پس، این موضوع را جدی بگیرید.