دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
لولو آنجاست... پشت پنجره!
بررسی روش درمان ترسهای کودکانه
ترس واکنشی است که در بسیاری از کودکان به ویژه در سنین پایین وجود دارد،اما اگر به درستی کنترل نشود در بزرگسالی دردسرهای فراوانی به وجود میآورد.بهطور کلی ترس در کودکان را میتوان به دو گروه عمده ترسهای طبیعی و لازمه دوران رشد و ترسهای نابهنجار (اضطراب) تقسیم کرد.
کودک ممکن است از بسیاری مسائل احساس ترس و اضطراب کند؛ این ترس به سن او و مرحله رشد احساسی و جسمی او بستگی دارد.
به عنوان مثال زمانی که میخواهیم به کودک دستشویی رفتن را یاد بدهیم دورهای از نگرانی در او مشاهده میشود و دائما میترسد که نتواند خود را کنترل کند.
یا وقتی او بازیهای گروهی یا رفتن به مهدکودک را آغاز کند، برای مدتی ممکن است جدایی از والدین او را نگران کند.
تنها ماندن کودک بزرگترین ترس کودکان نوپا است که بیشتر اوقات زمینهساز سایر نگرانیهای مربوط به افراد و مکانهای جدید را تشکیل میدهد.
میزان و شدت ترس در ۳ و ۱۱ سالگی به اوج خود میرسد. در ۳ سالگی ترس جنبه موقعیتی دارد؛ یعنی افراد، اشیا و حیوانات موجود در محیط کودک و ترس از تاریکی موارد ترس را تشکیل میدهند. درحالیکه ترسهای پیش از نوجوانی، بیشتر جنبه تعمیمی دارد، یعنی کودک زمانی از چیزی ترسیده است و از آن به بعد آن را تعمیم میدهد. این نوع ترس معمولا با اضطراب و نگرانی همراه است.
۱۰ فرمان برای کاهش ترس
۱) با کودک خود راستگو باشید. مثلا نگویید که آمپول درد ندارد، در عوض به او اطمینان بدهید که این درد، موقتی است و باعث میشود حال او خوب بشود.
۲) برای از بین رفتن ترس کودکان از موقعیتها یا چیزهای خاص، باید وی را با آن موقعیتها روبهرو کرد. این کار همراه با تجربهای خوشایند، مثل در کنار او بودن یا دادن پاداش، ممکن است. به عنوان مثال اگر کودکتان از حیوان خاصی میترسد اسباب بازی به شکل همان حیوان را به او بدهید تا با آن بازی کند
۳) اگر کودک از شب خوابیدن در اتاقش میترسد او را تشویق کنید تا ساعات بیشتری را ابتدادر روز و سپس عصر، بدون شما در اتاق خودش بگذراند.
۴) برای از بین بردن ترس کودکان، باید وی را بمرور و در چند مرحله با موقعیت ترسناک مواجه کرد و البته در موقعیتی آرام و راحت به این کار اقدام کرد که بهاصطلاح حساسیتزدایی منظم نامیده میشود.
اگر کودک شما از افراد ناآشنا میترسد همانطور که کودکتان را در آغوش گرفتهاید، دوستان ناآشنا را وادار کنید که با او بگو و بخند کنند.
۵) اگر کودک شما از موقعیتهای خاصی مثل اصلاح سر روی صندلی آرایشگاه میترسد، او را به آرایشگاه ببرید و مدتی همراه او اصلاح کردن سر بچههای بزرگتر را روی صندلی آرایشگاه تماشا کنید.
۶ ) اگر کودک شما ترس از جدایی دارد، مثلا وقتی او را به مهد کودک میسپارید، باید قبل از ترک مهدکودک مدت کوتاهی او را در آغوش بگیرید و به او قوت قلب بدهید که حتما برای بردن او برخواهید گشت و به او بگویید که با دوستانش به او خوش خواهد گذشت.
۷) اگر کودک شما ترس از خوابیدن دارد، برخی اعمال آرامشبخش مانند درآغوشگرفتن و قصه گفتن باعث میشود کودک پیش از رفتن به رختخواب، اطمینان خاطر زیادی پیدا کند.
۸) اگر کودک نیمهشب بیدار میشود و دنبال شما میگردد او را به اتاقش برسانید، چند دقیقه در کنار او دراز بکشید و او را آرام کنید.
۹) در لحظات تنشزا میتوانید اسباب بازی دلخواه کودک را در اختیارش قرار دهید تا کودک احساس کند همهچیز امن است.
۱۰) در لحظات تنشزا میتوانید اسباببازی دلخواه کودک را در اختیارش قرار دهید تا کودک احساس کند همهچیز امن است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست