دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
رویای بر باد رفته
اصولا یک موسیقیدان برای انتشار یک اثر موسیقایی چه مراحلی را طی میکند؟آیا آلبومی که بسیار ساده و به صورت شیک و تمیز به دست ما میرسد، برای رسیدن به فروشگاه موسیقی همین راه ساده،تمیز و شیک را طی کرده است؟چرا یک هنرمند بعد از انتشار یک آلبوم دیگر رمقی برای بعدی ندارد؟دیدهایم که بسیاری از هنرمندان از اینکه راه طول و درازی را برای انتشار یک اثر پیمودهاند گله کردهاند و برخی دیگر عطای انتشار اثر را به لقایش بخشیدهاند.چرا؟برای انتشار یک اثر رقمی میانگین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان لازم است که بسیاری از آلبوم اولی که به راه و چاه آشنا نیستند باید آن را بپردازند.البته شرکتهایی هم هستند که برای کسانی که به اصطلاح میخواهند آلبوم جمع کنند این کارها را انجام میدهند. در این گزارش به چند و چون چگونگی انتشار یک آلبوم موسیقی میپردازیم:
یک: یک هنرمند بسته به اینکه آهنگساز یا خواننده باشد در ابتدا باید برای اثرش خواننده یا آهنگساز پیدا کند که معمولا هر خواننده درجه دو برای هر آلبوم ۵ تا ۷ میلیون دستمزد میگیرد و هر آهنگساز درجه دویی نیز برای هر قطعه دستمزدی معادل ۱ تا ۲ میلیون تومان!حال اگر خواننده درجه یک باشد این رقم بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان خواهد بود و اگر آهنگساز درجه یک این رقم ۳ تا پنج میلیون.
دو:دستمزد نوازنده نیز یکی دیگر از عوامل بالا رفتن هزینههای یک اثر موسیقی است.به فرض مثال هر نوازنده نام آشنایی برای نواختن هر یک ساعت حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان دستمزد میگیرد که بسته به نوازنده و تعداد سازها میانگین ۳ تا پنج میلیون هزینه برمیدارد.شاید به همین دلیل است که اغلب تهیه کنندگان آلبوم ترجیح میدهند که از سمپل و دمو یک ساز استفاده کنند تا سازهای زنده.
سه:هزینه استودیو نیز بسته به نام و امکانات استودیو نیز متفاوت است ولی ساعتی ۲۰ تا ۳۵هزار تومان است.هزینه میکس و مسترینگ نیز جداگانه و برای ابتدایی ترین میکس و مسترینگ نیزباید ساعتی ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان پرداخت کرد.
چهار:هزینه شعر و ترانه از دیگر سختیهای انتشار یک اثر موسیقی به شمار میآید.اگر یک آهنگساز یا خواننده بخواهد با یک ترانه سرای معروف کار کند که برای هر ترانه باید یک تا ۲ میلیون هزینه کند.
پنج:هر هنرمندی برای اینکه بتواند از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز بگیرد باید با یک شرکت تهیه کننده موسیقی قرار داد ببندد.در این راستا یک موسسه فقط برای گرفتن مجوز ۲ تا ۳ میلیون هزینه دریافت میکند.
شش:هزینه چاپ و کارخانه نیز بستگی به تعداد نسخه دارد.ولی برای یک تیراژ پنج هزارتایی باید رقمی میانگین سه تا چهار میلیون پرداخت کرد.
هفت:یکی از مهمترین و سختترین مرحله انتشار یک آلبوم، پخش آن است که این مقوله بسیار روند طاقت فرسا و معمولا غیراستانداری است.برخی از شرکتهای پخش به صورت فلهای برای پخش و چاپ یک آلبوم با تیراژّ پنج هزار تایی، هزینهای معادل ۱۰ میلیون تومان دستمزد میگیرند و برخی دیگر برای پخش هر یک عدد آلبوم ۲۵۰ تا ۵۰۰ تومان.که با محاسبه تیراژ پنج هزار تایی این رقم به یک تا دو میلیون و پانصد هزار تومان میرسد.البته اگر این هزینهها دریافت شود و پخش نیز موفقیت آمیز صورت گیرد که نتیجه تلاش یک ساله یک هنرمند به بار مینشیند ولی در عمل میبینیم که این اتفاق صورت نمیگیردو سیستم توزیع آلبوم در کشورمان آنقدر ضعیف است که زحمت یک ساله به همراه هزینهها آن به کلی نابود میشود.
هشت: در پایان نباید هزینههای عجیب و غریب دیگری چون زیرمیزی به فروشگاه پخش، هزینه تبلیغات، هزینه طراح، هزینه عکاس و... را نیز باید اضافه کرد.
آمن خادمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست