یکشنبه, ۲۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 12 May, 2024
مجله ویستا

نگاهی طنز آمیز به اقسام تیپولوژی کنکوری ها


نگاهی طنز آمیز به اقسام تیپولوژی کنکوری ها

با نزدیک شدن به کنکور کارشناسی ارشد و بعضا ثبت نام در کنکور دانشگاه های معتبر دیگر; و وجود برخی افرادی که به اصطلاح پشت کنکور مانده اند و سعی دارند به هرطریق ممکن وارد دانشگاه …

با نزدیک شدن به کنکور کارشناسی ارشد و بعضا ثبت نام در کنکور دانشگاه های معتبر دیگر; و وجود برخی افرادی که به اصطلاح پشت کنکور مانده اند و سعی دارند به هرطریق ممکن وارد دانشگاه شوند، شاید خالی از لطف نباشد که این مطلب برای این دسته از داوطلبان کنکور مفید واقع شود.

کنکوری ها به عقیده مایی که هنوز پشت کنکور زندگیمان گیر افتاده ایم و اسیر; به چهار دسته ذیل تقسیم می شوند:

دسته اول را بیسکو کنکور لقب داده اند، طریقه ی تست زدن این دست افراد اینگونه است: ممکنه الف باشه، شاید هم ب، ممکنه جیم باشه، شاید هم دال. به این تیپ از داوطلبان کنکور که اصطلاحا آنان را بیسکو کنکور می نامند داوطلبانی هستند که صرف خوردن بیسکویت آن هم از نوع خشکش بدون هر نوع آب میوه ای سر جلسه حاضر می شوند.

و یا جالبتر از آن زمانی است که ساندیس را سر جلسه بیاورند و ۲۰ دقیقه بعدش کلوچه محبوبش را؟! و از همه جالبتر زمانی که آب بطلبد و تنها یک لیوان برای همگان موجود باشد و از خوردن آب امتناع کند....

این دسته از داوطلبان دارای حس چشایی و بویایی قوی ای هستند که فرق بوی بیسکوییت و ویفر و کلوچه و چوب شور و کیک مغزدار و امثال هم را به خوبی از فرسنگ ها راه تشخیص می دهند.

دسته دوم را تلسکو کنکور لقب داده اند، برخی از داوطلبان حاضر در جلسه کنکور مدام پاسخنامه نفر جلویی خود را رصد می کنند و براساس پاسخنامه طرف جلویی، پاسخنامه شان را بی هیچ نگاهی به سوالات جواب می دهند. به این داوطلبان که اصطلاحا تلسکو کنکور می گویند، داوطلبانی هستند که شکست یا پیروزی شان به قدرت بینایی و قطر شبکیه شان بستگی دارد. این شیوه بیشتر در حوزه هایی رواج دارد که مراقبان به تساهل و تسامح علاقمند باشند. ناگفته نماند این شیوه به پارامترهای دیگر، نظیر نور کافی، نبود مه صبحگاهی و تسامح مراقبان بستگی دارد. از معایب این شیوه این است که امکان دارد نفر جلویی نیز خودش یک تلسکو کنکور باشد و خود او هم بدون خواندن سوالات کنکور از روی پاسخنامه فرد جلویی پاسخنامه اش را پر کند.

همانطور که در فلسفه قید شده است: "سیر تسلسل علل نامتناهی محال است"، شاید این چرخه تلسکو کنکور در نهایت به یک بچه مثبت و به اصطلاح بچه درس خوان ختم شود، که البته آن هم در سر جلسه ی کنکور غیر قابل شناسایی است.

از دیگر معایب این روش این است که ممکن است فردی که از این روش استفاده می کند چشمانش لوچ یا انحراف داشته باشد آن وقت دیگر هیچ اعتباری به اینکه بخواهد سوال و پاسخ پر شده را از پاسخنامه جلویی خود نظاره کند وجود نخواهد داشت که به این دست از افراد نمی توان اطمینان کرد چرا که فردی که پشت سر او قرار دارد شاید او هم یکی از همین تلسکو کنکورها باشد.

دسته سوم را ناکوک کنکور قلمداد کرده اند. این دست از داوطلبان که اعتماد به نفسشان اصلا کوک نیست، با دیدن دفترچه سوالات کنکور به طور ناگهانی فشار خونی معادل با فشار خون یک مرده پودر شده را پیدا می کنند که اگر بگویم قریب به ۸۰ درصد داوطلبان کنکور در این دسته قرار می گیرند اغراق نکرده ام.

این دسته از داوطلبان که روز و شب به خواندن مطالب مبادرت می ورزند، هر چند دارای معلومات بالایی از لحاظ علمی هستند اما در سر جلسه کنکور با دیدن دفترچه سوالات کنکور به دلیل پائین بودن اعتماد به نفسشان در سطح یک پیش دبستانی و شاید هم پائین تر از آن ظاهر می شوند.

دسته چهارم و دسته آخر کنکوری ها را کوشانس کنکور می نامند. کوشانس کنکوری ها افرادی هستند که بعضا در شب پیش از کنکور با مشکلات عدیده ای روبرو می شوند که با خودشان می گویند: کوشانس؟!

وقتی که شانس با آدم یار نباشد خوب نیست دیگر!.....

این دست از داوطلبان کنکور، شب پیش از کنکور ممکن است آنفلوانزا بگیرند، یا پایشان بشکند و یا پدر بزرگشان را از دست بدهند و... این افراد به هیچ عنوان در روز کنکور سر جلسه حضور نمی یابند و نهایتا هیچ شانسی برای قبولی در کنکور آن سال را ندارند و به امید قبولی در سال آینده چشم به راه کنکور سال آینده می مانند.

حال قضاوت کنید در کدام یک از دسته های فوق الذکر قرار داریم؟

نویسنده : محبوبه بابائی