یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
فرماندهان سپاه و ارتش عوامل موفقیت عملیات بیت المقدس را تشریح کردند
سوم خرداد هر سال یادآور رشادت ها و از خودگذشتگی های زاهدان شب و شیران روز در هشت سال نبرد نابرابر با ارتش تا بن دندان مسلح عراق است. رزمندگانی که توانستند با اتکا بر ایمان، شهادت و شجاعت خود علاوه بر شکست قدرت پوشالی رژیم بعث عراق و کشورهای پشتیبان آن، از انقلاب اسلامی، تمامیت ارضی و استقلال کشورمان به شایستگی دفاع کنند.
سوم خرداد ۱۳۶۱ یادآور اتحاد و انسجام میان رزمندگان سپاهی و ارتشی در جریان عملیات غرور آفرین بیت المقدس می باشد. عملیاتی که باعث شد خرمشهر پس از یک سال ونیم اسارت آزاد شود. این عملیات که کمتراز دو ماه بعد از عملیات فتح المبین آغاز گردید باعث شد تا خونین شهر بار دیگر به آغوش میهن عزیز اسلامی مان بازگردد.
عملیاتی که نام آن با نام و یاد سرداران پرافتخاری چون علی صیاد شیرازی، علی منفرد نیاکی، حسن باقری، احمدکاظمی، جاویدالاثر احمد متوسلیان و سایر فرماندهان و تمام رزمندگانی که در این عملیات جان فشانی ها کردند، عجین است.
در بیست و پنجمین سالروز آزادی این شهر مقاوم، خبرنگار صبح صادق گفتگویی را با سه تن از فرماندهان دفاع مقدس انجام داده است تا نظرات آنها را درباره نتایج و آثار حاصله ازاین عملیات جویا شود.
● وحدت ارتش وسپاه رمز پیروزی
سردار سرتیپ محمدکوثری که درعملیاتهای مختلف دفاع مقدس حضور داشته و بعد از آن نیز بعنوان فرماندهی لشکر ۲۷ حضرت محمد رسول الله (ص) به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران خدمت کرده و اکنون در ستاد کل نیروهای مسلح مشغول فعالیت می باشد، درباره رمز موفقیت عملیات بیت المقدس می گوید: بعد از عزل عامل نفاق و دشمنی یعنی بنی صدر خائن از سمت فرماندهی کل قوا، وحدت و اتفاق نظر نهفته در میان پرسنل ارتش و سپاه پاسداران نمایان شد و این عاملی شد تا برای تنبیه و بیرون راندن ارتش رژیم بعث عراق از سرزمین های کشورمان، عملیات هایی را مانند «فرمانده کل قوا» در منطقه دارخوین «طریق القدس»، «فتح المبین»و «ثامن الائمه» تا قبل از عملیات بزرگ بیت المقدس انجام دهند.
امیر سرتیپ عبد العلی پورشاسب هم که از فرماندهان دفاع مقدس می باشد و بعد از جنگ نیز در مسئولیت های مختلف در ارتش همچون ریاست ستاد مشترک حضور داشته واکنون معاون نیز ار مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح است، دراین رابطه اظهار می دارد: زمانی که نیروهای اشغالگر بعثی یورش هم جانبه خود را با پشتیبانی ابرقدرتهای شرق و غرب و برخی دیگر از کشورها به سمت سرزمین های پهناور ایران اسلامی آغاز کرد، وحدت و همدلی میان نیروهای مردمی، پاسداران و ارتشیان برای جلوگیری از اشغال کیان مقدس جمهوری اسلامی ایران وجود داشت که نمونه بارز آن دفاع ۳۴ روزه مدافعان خرمشهر می باشد.
وی می افزاید: چون سپاه پاسداران تازه تأسیس شده بود از امکانات و ادوات لازم برخوردار نبود که با انجام چهار عملیات موفق با همکاری ارتش، به سرعت سازمان رزم خود را با استفاده از غنایم به دست آمده سازماندهی و گسترش داد به نحوی که این حضور موفق در کنار برادران ارتش به همراه هماهنگی و رهبری واحد منجر به پیروزی سریع رزمندگان درعملیات آزاد سازی خرمشهر شد.
سردار محمد جعفری اسدی نیز که درعملیات بیت المقدس مسئول ستاد قرارگاه فتح بوده واکنون در ستاد کل نیروهای مسلح حضور دارد هم به نکته دیگری اذعان می کند و می گوید: بعد از عزل بنی صدر بعد از فرماندهی کل قوا، امیر سپهبد شهید صیاد شیرازی مسبب تحکیم وحدت میان نیروهای عمل کننده سپاه پاسداران و ارتش شد و این وحدت به عنوان رمز موفقیت رزمندگان اسلام تا پایان دفاع مقدس باقی ماند.
سردار کوثری می گوید: در واقع وقتی تجارب نبرد کلاسیک برادران ارتش همراه با تجارب جنگ های نامنظم پاسداران ادغام شد و از امکانات و تجربیات یکدیگر بهره مند شدند، موفقیت های بسیاری حاصل گردید که عملیات فتح خرمشهر یکی از این موفقیت ها محسوب می شود.
● خرمشهر را خدا آزاد کرد
در ادامه از سردار کوثری می خواهیم تا نظرات خود را درباره این جمله حضرت امام خمینی(ره) که فرمودند:«خرمشهر را خدا آزاد کرد» بازگو نماید که در پاسخ بیان می کند: حضرت امام (ره) به عنوان رهبر و فرمانده نیروهای مسلح از آخرین وضعیت امکانات و تجهیزات نظامی و وضعیت اقتصادی وسیاسی کشور آگاهی داشتند و با گزارشاتی هم که از وضعیت وامکانات جبهه مقابل خدمت ایشان ارسال می شد با مقایسه این گزارشات متوجه می شدند ما از نظر امکانات و تجیهیزات در مقابل دشمن چیزی نداریم. در واقع اگر می خواستیم از نظر مادی وضعیت دوطرف نبرد را مقایسه و محاسبه کنیم نباید عملیات انجام می شد اما حضرت امام(ره) بواسطه دید الهی که داشتند و با اعتقاد به اینکه همه قدرت متعلق به خداوند تبارک وتعالی می باشد درباره عملیات، جمله یاد شده را فرمودند.
وی تأکید می کند: اگر لطف و عنایت ذات باری تعالی نبود از نظر محاسبات دنیایی، رزمندگان نباید پیروز می شدند اما وقتی رزمندگان شب های قبل از عملیات روحیه خود را از نظر معنوی تقویت می کردند در شجاعت، شهامت وشهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و انگیزه شان الهی می شد پس در نتیجه وقتی استحکامات عراق در خرمشهر را بررسی می کنیم ومی بینیم ۱۵ الی ۱۶ هزار نیروی مجهز عراقی در پایان عملیات خود را تسلیم نیروهای ایرانی که از کمترین تجهیزات برخوردار بودند می کنند، متوجه می شویم این جمله را ایشان به شایستگی در مورد آزادسازی خرمشهر بیان نمودند زیرا اگر خداوند رعب و وحشت را در دل صدامیان نمی انداخت، رزمندگان اسلام نمی توانستند چنین نیروی مجهزی را وادار به شکست وتسلیم نمایند.
امیر پورشاسبی نیز درباره این جمله حضرت امام (ره) می گوید:
زمانی که خرمشهر آزاد شد ایشان برای اینکه رزمندگان از پیروزی های به دست آمده دچار غرور و تکبر نشوند و نیروهای عمل کننده مقابل یکدیگر قرار نگیرند و چند دستگی در اردوی سپاهیان اسلام بوجود نیاید وهمچنین جهت یادآوری این نکته که فقط خداوند تبارک و تعالی قادر مطلق و توانا می باشد واگر اذن اونباشد هیچ پیروزی به دست نمی آید این جمله را بیان نمودند.
سردار اسدی هم با بیان اینکه قبل از هر چیزی ما مسلمان هستیم و باید از تجربیات نیروهای صدر اسلام درس بیاموزیم، تأکید می کند: درجنگ های صدراسلام مشاهده می کنیم زمانیکه غرور بر عقل رزمندگان چیره شد، سپاهیان اسلام در نبرد شکست خوردند بنابراین، حضرت امام (ره) با درس گرفتن از تاریخ اسلام، برای رفع نگرانی در نبردهای آتی رزمندگان اسلام و پیشگیری از وقوع خسارت بعدی ناشی از غرور به دست آمده از پیروزی می فرمودند: «کار بسیار بزرگ و عظیمی انجام دادید اما این کار را خداوند به اتمام رساند.»
● ویژگی عملیات؛ عبور از رودخانه کارون
فرمانده سابق لشکر ۲۷ حضرت محمد رسول ا... (ص) در بیان ویژگی عملیات به تفکر انقلابی سپاه در طرح ریزی عملیات اشاره می کند و می افزاید: نیروهای ارتش بعثی عراق در تیپ و لشکرهای خود از امکانات و تجهیزات پیشرفته ای بهره می بردند و از نظر تعداد نیز با نیروهای ما قابل مقایسه نبودند همین عامل باعث می شد تا در صورت انجام عملیات در روز تانکهای عراقی در مقابل نیروهای عمل کننده ایستادگی کنند و به دلیل هموار بودن سطح زمین ونبودن عارضه طبیعی برای پناه گرفتن، عملیات با شکست مواجه شود بنابراین تفکر انقلابی فرماندهان سپاه پاسداران باعث شد انجام عملیات در شب طراحی و اجرا شود.
رئیس سابق ستاد مشترک ارتش نیز می گوید: تا آن زمان عمیات عبور از رودخانه توسط رزمندگان ما تجربه نشده بود اما وقتی این طرح جسورانه و شجاعانه با دقت و برنامه ریزی دقیق انجام شد، نتیجه آن غافلگیری محض نیروهای ارتش بعث عراق بود. در واقع زمانی به اهمیت عبور از رودخانه پی می بریم که بدانیم نیروهای عمل کننده در زمان عبور از عرض رودخانه به دلیل نداشتن جان پناه و در تیررس قرار داشتن بسیار آسیب پذیر هستند.
مسئول وقت ستاد قرارگاه فتح نیز با بیان اینکه عبور از کارون باعث شد عملیات هایی را در ادامه جنگ مانند عبور از اروند رود طراحی کنیم که در تاریخ جنگ های دنیا بی نظیر است، اظهار می دارد: رودخانه اروند برخلاف سایر رودخانه ها که فقط یک حرکت به سمت دریا دارند، چهار حرکت فیزیکی دارد و این از نظر نظامی های دنیا رودخانه ای غیر قابل عبور محسوب می شود اما رزمندگان اسلام با جسارتی مثال زدنی و با کسب تجربه عبور از کارون در فتح خرمشهر، عبور از این رودخانه را برای فتح فاو طراحی و اجرا کردند.
صبح صادق
رحیم محمدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست