یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
رابطه بهبود بیماری و مشاجرات خانوادگی؟!
تحقیقات نشان داده است که مشاجره خانوادگی باعث کندی دوره درمان بیماریها میشود مطالعات انجام شده روی زوجهایی که به طور مداوم در حال مشاجره هستند، نشان میدهد آنها با اینکار سلامتی خود را به خطر میاندازند. این مشاجرات زمان بهبودی بیماریها را به تاخیر میاندازد و یک مشاجره، به تنهایی میتواند روند بهبودی را حد اقل یک روز به تاخیر بیاندازد.
براساس این تحقیقات هنگامیکه زوجها عمیقآ با یکدیگر دارای خصومت باشند، روند تاخیردر بهبود بیماریهایشان دو برابر خواهد شد. این یافته میتواند برای بیمارانی که در لیست جراحی قرار دارند بسیار مهم باشد زیرا عدم تفاهم آنها در زندگی، زمان بهبودی آنان را به تعویق میاندازد.
در این تحقیق که اخیرآ در یکی از مجلات روانشانسی با نام Arrchives of General Psychiatry به چاپ رسیده است، وضعیت ۴۲ زوج که حداقل ۱۲ سال با یکدیگر زندگی کرده اند بررسی شده است. محققین از زوجها خواسته بودند که در یک دسته از آزمایشاهایی که در راستای بررسی سرعت روند بهبودی زخمها در شرایط ویژه طراحی شده است شرکت کنند.
از هر زوج در دو ماه متفاوت، دو ملاقات ۲۴ ساعته در دانشگاه به عمل آمد و در طول هرملاقات از زن و شوهر، به وسیله یک دستگاه مخصوص (Suction) هشت تاول ریز همسان بر روی بازوان هر یک از آنان ایجاد شد. سپس تاولها را از پوستشان برداشته و دستگاه دیگری برای ایجاد حباب محافظ در بالای آن روی پوست قرار داده شد. محققین از این حبابها برای تخلیه مایعی که در تاولها قرار داشت در طول روند بهبودی استفاده میکردند.
میزان فشارهای عصبی
در اولین ملاقات، زوجها پرسشنامه ای که مربوط به میزان استرس در زندگی شان بود را کامل کردند و برای انجام یک مباحثه مثبت و حمایت کننده با یکدیگر در مورد آنچه که مایلند در رابطه شان تغییر یابد تشویق شدند.
در طول ملاقات دوم، از آنها خواسته شد تا در مورد اختلافاتی که با یکدیگر دارند صحبت کنند، خصوصا آنهایی که ذاتا حساس تر هستند. محققان نمونههایی از مایع درون این تاولها را در طول هر دو ملاقات برداشت کردند و متوجه شدند که، طول دوره درمان زخمهای زوجها بعد از مشاجره، یک روز بیشتر از زمانی است که با یکدیگر مباحثه آرامی داشتند یا زندگی عادی خود را طی میکردند.
همچنین مشخص شد که زوجهایی که خصومت بیشتری با یکدیگر داشتند و در مدت درمان دعواهای جدی داشته اند، دو روز بیشتر برای التیام زخمهایشان زمان لازم داشتند.سرعت بهبودی زخمها در زوجهایی که بیشتر مشاجره میکردند ۶۰ در صد سرعت بهبودی زخمهای زوجهایی بود که خصومت کمتری با یکدیگر داشتند.
ماده شمیایی که IL-۶ نامیده میشود، مشکلاتی را برای سیستم دفاعی بدن ایجاد میکند. این تحقیقات نشان داد که میزان این ماده در رگهای خونی زوجهایی که مدام به مشاجره به میپردازند یک و نیم برابر زوجهایی است که کمتر با یکدیگر خصومت دارند.
تحقیقات فوق در دانشگاه ایالتی اوهایو بوسیله پروفسر جن کیکولت گلسر (Jan Kiecolt-Glaser) متخصص روانشناسی و همسرش رونالد گلسر(Ronald Gloser)، متخصص ایمنی شناسی انجام شد.
پروفسر جن کیکولت گلسر معتقد است که این یافتهها بسیار مهم هستند زیرا آنها ثابت کرده اند که کاهش استرس در جراحیهای فوری میتواند به کاهش طول درمان در بیمارستان منجر شده و بدین ترتیب بیماران کمتری از عفونت بعد از عمل رنج ببرند. به گفته وی این امر قطعآ نشان دهنده میزان اهمیت این نکته است که افراد باید قبل از عمل جراحی از نظر روانی آماده شوند. او میگوید ما در آزمایشهای بهبودی زخمها در گذشته، المانهای استرس زای بیشتری را در نظر گرفته بودیم و این تنها یک بحث زناشویی بود که فقط نیم ساعت به درازا کشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست