پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
روز شمار تحولات اخیر لبنان
آن چه در زیر می آید روزشمار برخی رویدادهای مهم لبنان پس از کشته شدن «رفیق حریری»، نخست وزیر این کشور است. «حریری» ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ در یک عملیات تروریستی همراه ۲۲ نفر دیگر به قتل رسید.
● ۱۶ فوریه ۲۰۰۵
مراسم تشییع جنازه «رفیق حریری» که بیش از ۱۵۰ هزار لبنانی در آن حضور داشتند به تظاهراتی علیه سوریه و محلی برای نشان دادن خشم مردم لبنان نسبت به این مساله شد.
● ۲۸ فوریه
«عمر کرامی» نخست وزیر لبنان که به سوریه و سیاست های این کشور تمایل داشت، استعفا داد.
● ۵ مارس
«بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه در مجلس این کشور از خروج تدریجی نیروهای نظامی سوریه از لبنان سخن گفت.
● ۲۶ آوریل
آخرین سرباز سوریه از خاک لبنان خارج شد.
● ۲ ژوئن
«سمیر قصیر»، روزنامه نگاری که با نفوذ و حضور سوریه در لبنان مخالف بود در بیروت به وسیله بمبی که در خودرواش کار گذاشته شده بود، کشته شد.
● ۱۶ ژوئن
تحقیقات سازمان ملل متحد درباره مرگ «حریری» آغاز شد.
● ۲۱ ژوئن
«جورج حاوی» رهبر سابق حزب کمونیست لبنان و از منتقدان نفوذ سوریه در این کشور با انفجار بمبی در اتومبیل اش در بیروت کشته شد.
● ۲۰ اکتبر
بازرسان سازمان ملل متحد در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کردند مقامات عالی رتبه سوریه و متحدان لبنانی آنها در قتل «حریری» دست داشته اند. سوریه این اتهام را تکذیب کرد.
● ۱۲ دسامبر
«جبران توینی» عضو مجلس لبنان و از افراد ذی نفوذ در مطبوعات این کشور که از مخالفان سوریه به شمار می رفت با بمب گذاری در خودرو شخصی اش در نزدیکی بیروت کشته شد.
● ۱۲ ژوئیه ۲۰۰۶
حزب الله لبنان طی عملیاتی دو سرباز اسرائیلی را از خاک این کشور ربود. در پی این عملیات، جنگی ۳۴ روزه آغاز شد که طی آن ۱۲۰۰ لبنانی و ۱۵۸ اسرائیلی کشته شدند.
● ۱۱ نوامبر
پنج وزیر شیعه دولت لبنان که عضو حزب الله و متحدش، جنبش «امل»، هستند و از حامیان سوریه به شمار می روند، استعفا دادند. این افراد پس از ناکام ماندن مذاکرات بین احزاب برای به دست آوردن قدرت بیشتر در دولت لبنان استعفا دادند.
● ۲۵ ژانویه ۲۰۰۷
کنفرانس کمک رسانی در پاریس تصویب کرد برای جبران خسارات جنگ و بازپرداخت بدهی های لبنان مبلغ ۶/۷ میلیارد دلار به این کشور کمک کند. در همین حال درگیری های خیابانی بین گروه های موافق و مخالف دولت در بیروت پنج کشته و ۴۰۰ مجروح برجا گذاشت.
● ۱۳ فوریه
در انفجار دو بمب در نزدیکی روستایی مسیحی نشین در شمال شرق بیروت سه نفر کشته شدند. ماه مارس، لندن اعلام کرد چهار تبعه سوریه اقرار کرده اند که در این بمب گذاری ها دست داشته اند. این افراد ادعا کردند که از اعضای گروه «فتح الاسلام»، گروه کوچکی از مبارزان فلسطینی هستند که با نیروهای اطلاعاتی سوریه همکاری می کنند. گروه «فتح الاسلام» عضویت این افراد را تکذیب کرد.
● ۸ و ۹ مارس
مذاکرات «نبیه بری»، سخنگوی پارلمان لبنان و رهبر «عمل»، حزب مخالف دولت و «سعد الحریری» رهبر حزب اکثریت در مجلس بی هیچ نتیجه ای پایان یافت. هدف از این گفت وگوها یافتن راه حلی برای پایان دادن به منازعه ۴ ماهه بر سر قدرت بود.
● ۱۷ مه
ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا پیش نویس قطعنامه ای را برای سازمان ملل آماده کردند که بر اساس آن به طور یک جانبه، دادگاهی برای محاکمه مظنون های پرونده قتل «حریری» در سال ۲۰۰۵ تشکیل می شود.
● ۲۰ مه
نیروهای شبه نظامی «فتح الاسلام» که به سرقت از یکی از بانک های لبنانی در روز قبل متهم شده بودند، مورد حمله ارتش لبنان قرار گرفتند. در درگیری های بعدی ۱۳ سرباز و ۱۹ شبه نظامی کشته شدند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست