یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
آیا سرطانزاست؟
درباره موبایل هر روز خبرهای تازهیی به گوش میرسد. بعضی میگویند موبایل سرطانزاست و بعضی میگویند تشعشعات موبایل باعث ناباروری میشود. اگر قرار باشد به همه این خبرها گوش دهیم باید گوشی موبایلمان را هر چه زودتر در سطل آشغال بیندازیم.
دكتر هاردل از مركز درمانی سوئد، سال گذشته اعلام كرد در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده كه كسانی كه از موبایل استفاده میكنند ۵/۲ برابر بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سرطان، تومور مغزی، كم حافظگی، اختلال رفتاری و سردرد هستند. او اعلام كرد بیمارهایی داشته كه تومورهایشان دقیقا در جاهایی رشد كردهاند كه آنتن موبایل با سر بیمار تماس داشته است. اما آیا باید این حرفها را باور كرد؟
تاكنون تحقیقات بسیاری بر روی گوشیهای موبایل انجام شده است و تنها محققان اندكی معتقدند موبایل باعث ایجاد تومور مغزی میشود. هنگامی كه تلویزیون و تلفنهای خانگی هم به بازار آمدند این حرفها درباره آنها به گوش میرسید. اما امروز همه میدانند تاثیر منفی اشعههای منفی تلویزیون بسیار كمتر از آن است كه بخواهیم تلویزیونهایمان را دور بیندازیم. همه اینها در حالی است كه سال گذشته نظریه تاثیر موبایل بر سرطان گوش به كلی رد شد.
در سال ۱۹۹۹ دولت انگلیس گروهی از محققان مستقل را مامور كرد تا درباره خطرهای موبایل تحقیق كنند. نتیجه این تحقیق در آوریل سال ۲۰۰۰ به چاپ رسید. در این گزارش آمده بود دانش اندك ما درباره موبایل به ما هشدار میدهد كه در استفاده از این وسیله كمی احتیاط كنیم. «ما به بزرگترها توصیه میكنیم تا حد ممكن كمتر از موبایل استفاده كنند و از كودكان میخواهیم تنها در موارد ضروری با موبایل تماس بگیرند.»
در همان سال خلاصهیی از این گزارش تهیه شد و قرار شد فروشندگان موبایل این اطلاعات را در اختیار مشتریان قرار دهند. اما متاسفانه فروشندگان به این قانون عمل نكرده و نمیكنند. ما خلاصهیی از این توصیهنامه پزشكی را در اینجا میآوریم:
۱. اگر زیر ۱۶ سال دارید، به جای حرف زدن از پیامهای كوتاه استفاده كنید. از آنجا كه استخوان جمجمه كودكان هنوز بطور كامل شكل نگرفته، استفاده از موبایل ممكن است برای آنها خطرناك باشد.
۲. در ماشین و محیطهای بسته فلزی با موبایل حرف نزنید.
۳. سعی كنید تا حد ممكن از «هدست» استفاده كنید.
۴. وقتی موبایلتان آنتن نمیدهد، آن را خاموش كنید. در این مواقع موبایل شما بیشتر از همیشه امواج را به خود جذب میكند.
۵. ترس از موبایل خود میتواند به بیماری منجر شود. آنهایی كه از دكلهای موبایل میترسند باید بدانند این آنتنها روی سلامتی تاثیر قابل توجهی ندارند.
۶. موبایل خود را به كمرتان وصل نكنید و ترجیحا آن را در كیف دستیتان بگذارید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست