یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
هفته اول بارداری
تحریریه نی نی بان: بیایید به بارداری به چشم یک فیلم بلند یا اصلاً یک سریال نگاه کنیم که قرار است 9 ماه طول بکشد. انتظار دارید در این 9 ماه چه چیزی ببینید؟ این سریال 40 قسمت طول میکشد و شما میتوانید به راحتی مراحل بارداری را یک به یک از نظر بگذرانید. فرقی نمیکند که از کدام هفته متوجه شده باشید، بازیگر اول این نقش شمایید. با هم بررسی میکنیم که قرار است در اولین هفته بارداری شما چه کارهایی انجام دهید و از چه کارهایی پرهیز کنید. فرزند کوچک شما قرار است 40 هفته مهمان شما باشد. بنابراین شما باید میزبان خوبی برای او باشید. برای بسیاری از زنان، 12 هفته اول بارداری بسیار متفاوت است زیرا چیزهای جدید، حتی خسته کنندهای را تجربه میکنند. بدن شما در حال آماده کردن فضا برای رشد جنین است. حال زمان آن است که به خوبی از خودتان مراقبت کنید.
وضعیت جنین
2 هفته زمان میبرد تا تخمکگذاری در رحم شما از آخرین دوره قاعدگی انجام شود. این دوره مهمترین زمان زندگی شماست چرا که در نهایت در این زمان شما به عنوان بازیگر نهایی این سریال و در نقش مادر انتخاب میشوید. هفته اول شما دوره باروری را طی میکنید. در این مرحله قرار است که تخمک از تخمدان آزاد شده و از طریق لولههایی به نام فالوپ به سمت رحم شما حرکت کند. تخمک در درون لوله فالوپ توسط اسپرم بارور میشود. بنابراین بعد از دوره قاعدگی و در زمان تخمکگذاری وقت دارید تا برای باردار شدن دست به کار شوید. اسپرم میتواند به مدت 4 یا 5 روز زنده بماند، در حالی که تخمک بیش از 24 ساعت توانایی زنده ماندن ندارد. بنابراین چند روز پیش از زمان تخمکگذاری وقت مناسبی برای عملی کردن تصمیم است. خوب شاید بپرسید که زمان تخمکگذاری را چگونه حدس بزنیم؟ کافی است زمان دوره قاعدگی بعدی خود را از عدد 12 یا 16 کم کنید. عدد بهدست آمده زمان تخمکگذاری را مشخص میکند.
وضعیت مادر
مراقبتهای بارداری
- به پزشک مراجعه کنید: قبل از هر کاری نزد پزشک بروید تا از آمادگی بدنتان برای پذیرش این نقش بزرگ مطمئن باشید. تستهای مختلف از جمله پاپ اسمیر، معاینه پستان، معاینه لگنی، معاینه شکم، تستهای غربالگری و آزمایش خون (برای بررسی آنتی بادیهای خاص مانند CMV یا توکسوپلاسموز) را انجام دهید. اگر متوجه بیماری خاصی از قبیل پولیپ، کیست، کمکاری و زیادکاری تیروئید و فیبروئید شدید، بهترین زمان برای درمان قبل از بارداری خواهد بود. حتماً حواستان به داروهایی که مصرف میکنید باشد. داروها روی جنین تأثیر میگذارد.
- سیگار و الکل را کنار بگذارید: مصرف این دو ماده ارزش آسیب رساندن به فرزندتان، نقضهای مادرزادی، مشکلات کموزنی کودک و .... را ندارد.
- استرس را فراموش کنید: نگرانی و استرس مانع بزرگی برای مادرشدن شماست بنابراین با کنار گذاشتن آن میتوانید باردار شدن خود را تضمین کنید.
- وزنتان را تعدیل کنید: اگر اضافه وزن دارید یا با لاغری شدید رو به رو هستید حتماً به فکر تنظیم وزن خود باشید. چرا که اضافه وزن زیاد و لاغری شدید میتواند دوران بارداری سختی را برای شما رقم بزند.
- از گرمای زیاد دوری کند: گرمای زیاد روی کیفیت عملکرد اسپرم ها تأثیر میگذارد و باعث کاهش میزان آنها در بیضهها میشود.
- خواب کافی داشته باشید: 8 ساعت در روز بخوابید. اگر در خوابیدن مشکل دارید حتماً در این باره با پزشک صحبت کنید.
- داروها را کنار بگذارید: فکر نکنید فقط داروهای شیمیایی برای بارداری مضر است داروهای گیاهی هم میتواند مشکلات جدی برای شما در دوران بارداری ایجاد کند. پس، از خوردن داروهای گیاهی بدون مشورت با متخصصان جداً خودداری کنید.
- آمادگی بدنی ایجاد کنید: بارداری فشار بیشتری به بدن شما وارد میکند. بنابراین اگر از قبل از بارداری خود استقامت لازم بدنی را داشتهاید، شروع خوبی برایتان خواهد بود. در هفته اول بارداری، یک برنامه ورزشی متعادل، به اندازه یک رژیم غذایی متعادل برایتان ضروری است. ورزشهای هوازی یا ایروبیک، ورزشهای انعطاف پذیری و استقامت عضلانی برایتان مناسب خواهد بود.
- روی شکم تمرکز کنید: به خاطر بسپارید که تمرکز حرکات ورزشی بر شکم و کمرتان برای بارداری شما بسیار مفید است. اگر چه بهتر است قبل از اقدام به هر کاری با پزشکتان مشورت کنید.
تغذیه
رژیم غذایی شما در طول بارداری، بر سلامت کودکتان تاثیر میگذارد. اما خبر جدید این است که چیزی که شما در طول 9 ماه بارداری میخورید، نه تنها روی سلامت کودکتان که بر سلامت آینده شما نیز تاثیر میگذارد. در اینجا 10 قانون اولیه را به شما معرفی میکنیم:
- صبحانه، ناهار، شام و میان وعده خود را کامل بخورید.
- برای این که از کامل بودن آن اطمینان حاصل کنید، از چیزهایی که به مدت یک هفته میخورید، لیستی تهیه کنید و آن را با آنچه که در این دوره به شما پیشنهاد میشود، مقایسه کنید.
- مکمل ها را به رژیم غذایی خود راه دهید.
- از مولتی ویتامینهای بارداری که شامل فولیک اسید و دیگر مواد معدنی ضروری و ویتامینهای مورد نیاز بارداری است، مصرف کنید. فولات به طور طبیعی در عدس، لوبیا خشک و نخود فرنگی یافت میشود. فولیک اسید را نیز میتوانید از نان سبوس دار غنی شده به دست آورید.
- با پزشک خود درباره مصرف ویتامینهای بارداری (اگر از قبل مصرف نمیکردید) مشورت کنید.
- به اندازه 2 نفر غذا نخورید.
- از خوردن ماهی غافل نشوید.
- به میزان کافی آهن بخورید.
- مصرف کافئین روزانهتان را به بیش از 200 میلیگرم نرسانید.
- دور خوراکیهایی را که ارزش غذایی ندارد، خط بکشید.
- مصرف کلسیم خود را افزایش دهید.
- روی مصرف فیبر تمرکز کنید.
- خوراکیهایی مانند آناناس، شیرین بیان و پاپایا که ایجاد انقباض میکنند مصرف نکنید.
هفته اول بارداری(ویدئو)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست