پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

مـن عـاشـق آشـپـزی‌ام


مـن عـاشـق آشـپـزی‌ام

پس از عارضه سکته که چند سال پیش برایم اتفاق افتاد، حالا مجبورم رژیم خاصی را رعایت کنم مثلا به جای روغن‌های نباتی از روغن زیتون استفاده می‌کنم که جذب کمتری دارد و غذا را هم لذیذ …

پس از عارضه سکته که چند سال پیش برایم اتفاق افتاد، حالا مجبورم رژیم خاصی را رعایت کنم مثلا به جای روغن‌های نباتی از روغن زیتون استفاده می‌کنم که جذب کمتری دارد و غذا را هم لذیذ می‌کند.

ضمن اینکه به نظرم اساسا خوردن مواد طبیعی بهتر است؛ مثلا پنیر، نان و تخم‌مرغ محلی و... قطعا بهتر از گوشت و تخم‌مرغ‌های هورمونی است. سلامت و تغذیه ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند و رعایت نکردن درست اصول تغذیه می‌تواند آسیب‌های جدی‌‌ای به بدن وارد کند.

من معمولا صبحانه‌ام را کامل و ناهار و شامم را سبک‌تر می‌خورم و به‌خصوص برای شام سعی می‌کنم از سالاد و غذاهایی که حجم کمتری دارند استفاده کنم.

نظر طب مدرن را درباره طب سنتی نمی‌دانم اما خودم شخصا از طب سنتی بسیار استفاده می‌کنم و آن را قبول دارم؛ مثلا چای محلی را به چای عطردار ترجیح می‌دهم یا حتی سعی می‌کنم از ریشه‌ مک استفاده کنم که یک نوشیدنی قدیمی و بسیار خوشمزه است و هر زمان هم دچار معده‌درد شوم، حتما از عرق نعناع و نبات استفاده می‌کنم.

نمی‌دانم شما پلنگ‌مشک را می‌شناسید یا نه؟ چیزی مثل سماق است که به گوشت قرمز می‌زنند و استفاده از این ماده باعث می‌شود که هضم گوشت‌قرمز راحت‌تر شود و برای معده بسیار مفید است. من از پلنگ‌مشک هم زیاد استفاده می‌کنم؛ و همین‌طور از آویشن که یک محصول غذایی معجزه‌آساست که عطر و طعم بسیار خوبی به غذا می‌دهد و باعث سلامت انسان می‌شود.

از شما چه پنهان، من از آشپزی‌کردن هم لذت زیادی می‌برم و برایم یک سرگرمی عالی است؛ به‌خصوص پختن ماهی و آن هم ماهی‌های دریای شمال.

در پ‍ایان، بد نیست اشاره‌ای هم به غذاهای مورد علاقه‌ام بکنم. غذای مورد علاقه من در زمستان لوبیای پخته و در تابستان گل در چمن (لوبیای سبز، گوجه‌فرنگی و تخم‌مرغ) است.

بهروز بقایی

بازیگر