جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
۲۸ فروردین ـ ۱۷ آوریل ـ رسیدن به سوسیالیسم از راه تحول
۱۷ آوریل ۱۸۹۸ روزی است كه ادوارد برنشتاین كتاب خود « سوسیالیسم از راه تحول » را در برلن منتشر ساخت كه بعدا به بسیاری از زبانها ترجمه شد. با این كتاب « سوسیال دمكراسی » كه اینك بیشتر كشورهای اروپا و آفریقا و چندین كشور در قاره های دیگر آن را ملاك نظام خود قرار داده اند متولد شد كه یك « ایسم » عملی تر و موافقتر با طبیعت بشر تلقی شده است.
برنشتاین نوشته است كه پیش بینی ماركس مبنی بر تامین برابری كامل انسانها از طریق انقلاب طبقه زحمتكش ممكن است در یك و یا چند كشور عملی شود ، ولی احتمال دارد كه به پیروزی نهایی نرسد ؛ زیرا قدرت تخریب یك انقلاب پرولتاریا چنان آنی و زیر و رو كننده است كه ممكن است فرصت ساخت یك جامعه سوسیالیستی را ، دیگر به دست ندهد و كشور كه وضع گذشته را از دست داده به آینده مورد نظر هم نرسد و با دشواری و ابهام رو به رو شود و احیانا فرو پاشد.
برنشتاین برای این كه یك جامعه برای رسیدن به سوسیالیسم (برابری نسبی مردم ) با چنان وضعیتی رو به رو نشود ، فرمول سوسیال دمكراسی ــ پیشروی به سوی سوسیالیسم با شتابی كم و گامهای منطقی و آهسته و مرحله به مرحله ــ را به دست داده است.
برپایه عقاید برنشتاین ، سوسیال دمكراسی نظامی است كه نسبت به لیبرالیسم در چپ و نسبت به ماركسیسم در راست قرار گرفته است . با وجود این ، هدف نهایی همانا رسیدن به سوسیالیسم و تامین برابری اجتماعی ــ اقتصادی مردم است . بنابراین ، سوسیال دمكراسی این نظریه رایج كاپیتالیسم را كه جهان جای دادن « ناهار رایگان » نیست و هر كس برای ادامه بقاء مكلف و مجبور به تامین معاش خویش است و نباید تحمیل بر دیگران ( جامعه ) شود رد می كند و این اتهام كاپیتالیسم را كه یك جامعه سوسیالیست ؛ كشور رفاه رایگان و بهشت تنبلان و مفت خورهاست سفسطه می خواند. سوسیال دمكراسی تامین رفاه عمومی ، بازنشستگی عمومی ، تامین معیشت بیكاران و از كار افتادگان ، بهداشت و آموزش و پرورش عمومی و رایگان را نخستین گام و تكلیف هر دولت می داند.
ویلی برانت فقید معروفترین شخصیت از همفكران برنشتاین كه گفته است سوسیال دمكراسی از پدیده های قرن ۲۰ و تازه ترین «ایسم» برای نجات بشر از بدبختی ها است در تفسیر كتاب «سوسیالیسم از راه تحول» نوشته است: تا آنجا كه لازم است باید در كنار كاپیتالیسم گام برداشت و در فرصت كاملا مناسب به راه اصلی قدم نهاد.
برانت اضافه كرده است كه سوسیال دمكراسی باید از حمایت روزنامه نگاران و نویسندگان ماهری برخوردار باشد تا به محض برخورد با یك عیب و یا گاف كاپیتالیسم آن را برای مردم بشكافند و آنان را آماده عبور از كاپیتالیسم كنند.
ویلی برانت صدر اعظم اسبق آلمان ، رهبر سابق سوسیال دمكراتهای آلمانی و رئیس پیشین اتحادیه سوسیال دمكراتهای اروپا توصیه كرده است كه مبادا برای توزیع عادلانه ثروت و تامین برابری اقتصادی افراد یك جامعه « مهلت » تعیین كنید كه اگر در مهلت معین موفق نشوند ، مردم مایوس و منفعل خواهند شد. نخست ، كنترل ثروت باید از راه وضع مالیاتهای تصاعدی بر آن صورت گیرد. وی سوسیال دمكراسی را از سوسیال لیبراسم جدا می داند و تاكید كرده است كه این جدایی باید برای مردم روشن شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست