چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

لیمو


لیمو

لیمو درخت کوچک وسبزی است از تیره مرکبات که دارای برگهای براق می‌باشد. این میوه بومی هندوستان است و در اکثر نقاط نیمه گرم کشت می‌شود.
● خواص درمانی:
پوست لیمو به عنوان عامل معطرکننده …

لیمو درخت کوچک وسبزی است از تیره مرکبات که دارای برگهای براق می‌باشد. این میوه بومی هندوستان است و در اکثر نقاط نیمه گرم کشت می‌شود.

خواص درمانی:

پوست لیمو به عنوان عامل معطرکننده و مقوی معده و محرک به کار می‌رود و اغلب آن را همراه با سایر داروها مصرف می‌نمایند . پوست لیمو ضد کرم است . دم کرده و یا خام آن مفید و ضد گاز معده نیز می‌باشد و نفخ شکم را رفع می‌نماید . لیموشیرین برای بسیاری از بیماری های عفونی وتب دار و سرماخوردگی و کمر درد و سنگ‌های کلیوی و سنگ‌های کیسه صفرا مفید است . در ضمن دفع ‌‌کننده خستگی می‌باشد . در لیمو ویتامین‌هایی مانند ۱B و ۲B موجود می‌باشد . این میوه ملین بوده و در رفع سموم و فعالیت روده‌ها اثر نیکویی دارد. پوست زرد لیمو مقوی و اشتهاآور است. اگر یک عدد لیمو را با پوست و گوشت و هسته آن له کنید و به مدت یک ساعت با یک قاشق سوپخوری عسل در آب بخیسانید و سپس آن را صاف کرده و قبل از خواب بنوشید، باعث تسکین اعصاب می‌شود. در لیمو ویتامین C با فلز پتاسیم ترکیب شده و این فلز بهترین تنظیم کننده فعالیتهای قلب است . لیمو نیرو دهنده بدن در برابر بیماری‌ها می‌باشد. همان طور که در تصفیه خون و کلیه‌ها و قلب و اعصاب اثر مثبت دارد، در ناراحتی‌های کبد و کیسه صفرا بسیار موثر بوده و آن را درمان می‌کند. آب لیمو ترش، صفرا را متناسب می‌سازد . لیمو برای امراضی مانند رماتیسم، نقرس، چاقی و دردهای کمر بسیار مفید است . پوست لیمو میکروبهای شبیه میکروب دیفتری را از بین می‌برد.

بیاییم تا آنجایی که ممکن است از میوه‌ها و سبزی‌های تازه استفاده کنیم تا سلامت مان تضمین شود.

فرزانه محمد حسینی