یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

عملکرد آرتور جورج در تیم های ملی


عملکرد آرتور جورج در تیم های ملی

ضعیف در سوییس, متوسط در پرتغال و موفق در کامرون

آرتور جورج در ۳۸ دیدار ملی شرکت کرد که صاحب ۱۸ پیروزی، ۱۳ تساوی و ۷ باخت شده که آمار بدی به شمار نمی رود هرچند که این دیدارها هیچ دستاوردی برای این مربی ۶۱ ساله به همراه نداشته است.

جورج به غیر از کشور خود در ۷ کشور دیگر هم مربیگری کرده و همچنین سابقه بازی در ایالات متحده را هم دارد و این تجارب باعث شده که یک مربی بین المللی محسوب شود

در کارنامه آرتور جورج در کنار فعالیت در باشگاه های مختلف پرتغالی (ویتوریاگیمارش، بلننسس، پورتیموننزه، پورتو، بنفیکا، آکادمیکا)، فرانسوی (راسینگ پاریس، پاری سن ژرمن و سریتیال)، اسپانیایی (تنه ریف)، هلندی (آرنهم)، عربستانی (النصر و الهلال) و روسی (زسکا)، حضور در سه تیم ملی پرتغال، سوییس و کامرون هم دیده می شود. جورج در زمینه باشگاهی افتخارات قابل توجهی ازجمله قهرمانی در اروپا، سه بار قهرمانی در لیگ پرتغال و قهرمانی در فرانسه و عربستان کسب کرده اما در زمینه ملی هیچ دستاورد خاصی نصیبش نشده. نرساندن پرتغال و کامرون به جام جهانی و نتایج ضعیف به همراه سوییس در رقابت های یورو ۹۶ این تصور را به وجود آورده که این پرتغالی ۶۱ ساله یک ناکام بزرگ در عرصه تیم های ملی بوده اما اگر به ریز نتایج او در این سه تیم ملی توجه شود، به این نتیجه می رسیم که عملکرد جورج در تیم های ملی به آن ضعیفی که ما تصور می کنیم نیست و در اکثر مواقع بدشانسی و گیر افتادن در یک گروه سخت باعث شده که جورج و تیم هایش به جایی نرسند. عملکرد جورج در تیم های پرتغال، سوییس و کامرون بدین صورت بوده است.

● پرتغال (مرحله اول)

آرتورجورج سابقه دو بار نشستن روی نیمکت تیم ملی کشورش را دارد، مرتبه اول به سال ۱۹۸۹ برمی گردد. او آن زمان هدایت پورتو را هم برعهده داشت و به مدت ۱۶۰ روز به طور همزمان سرمربیگری پورتو و پرتغال را به دست گرفت که نتایج چندان بدی را هم کسب نکرد. او در ۸ بازی صاحب ۴ برد، ۳ تساوی و یک باخت شد البته در آن مقطع پرتغال حریفان چندان قدرتمندی پیش روی خود نداشت اما به هرحال جورج کارنامه خوبی از خود به جا گذاشت و بعد آن دوره کوتاه مدت جای خود را به کارلوس کرش (مربی کنونی منچستر) داد.

● سوییس

دومین حضور جورج در تیم های ملی نیز یک حضور کوتاه مدت بود. او چند ماه مانده به شروع رقابت های یورو ۹۶ هدایت تیم ملی سوییس را برعهده گرفت و به همراه سوییس در یورو ۹۶ حاضر شد. نتایج سوییس در آن مقطع سه ماهه بسیار ضعیف بود. او در آن مسابقات با اسکاتلند، هلند و میزبان مسابقات انگلیس همگروه بود که در دیدار افتتاحیه برابر انگلیس یک تساوی ارزشمند کسب کرد اما در ادامه به هلند و اسکاتلند باخت تا در گروه خود آخر شود. از آنجا که سوییس در دیدارهای دوستانه قبل از جام ملت های اروپا هم نتایج بدی کسب کرده بود و در کارنامه اش تساوی مقابل تیم دست و پا بسته لوکزامبورگ دیده می شود باید عملکرد جورج در سوییس را کاملاً ضعیف بدانیم هرچند که باید پذیرفت او در یورو ۹۶ در گروه سختی گرفتار شده بود. جورج در ۷ بازی هدایت سوییس را برعهده داشت که تنها در یک دیدار آن هم برابر ولز پیروز شد و در چهار دیدار هم شکست خورد. طبیعتا این نتایج باعث شد که هواداران سوییس با مقایسه آرتور جورج با مربی قبلی شان، روی هاجسون نسبت به عملکرد این مربی پرتغالی معترض باشند.

● پرتغال (مرحله دوم)

جورج در اواسط سال ۹۶ پس از پشت سر گذاشتن دوران نا موفق خود در سوییس برای دومین مرتبه روی نیمکت تیم ملی کشورش نشست. پرتغالی ها امیدوار بودند که این مربی بین المللی بتواند نسل طلایی فوتبال آن کشور متشکل از لوییس فیگو، سوسا، روی کاستا، ژائوپینتو، ویتور بایا و ... را به جام جهانی ۹۸ برساند اما جورج نتوانست این کار را انجام دهد البته آمار می گوید جورج مربی بدی برای تیم ملی کشور پرتغال نبوده و در ۱۲ بازی ۵ برد، ۵ تساوی و ۲ باخت به دست آورده اما همگروهی با آلمان مدعی و قدرتمند که آن زمان قهرمان اروپا بود به جورج اجازه نداد تا به آرزویش برسد.

جورج به مدت ۴۰۶ روز هدایت پرتغال را برعهده داشت که طولانی ترین مدت حضور او روی نیمکت تیم های ملی به شمار می رود.

● کامرون

کامرون در رقابت های مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ و جام ملت های آفریقا، آرتور جورج را روی نیمکت خود می دید. شاید ناکامی شیرهای رام نشدنی در این تورنمنت این تصور را به وجود بیاورد که جورج یک ناکام بزرگ در قاره افریقا بوده اما بررسی دقیق نتایج جورج نشان می دهد اتفاقا عملکرد او در کامرون بسیار مطلوب بوده و او تنها اسیر بدشانسی شده است.

جورج در شرایطی هدایت کامرون را برعهده گرفته بود که این تیم با مربیگری وینفرد شفر آلمانی نتایج ضعیفی در مرحله انتخابی جام جهانی ۲۰۰۶ کسب کرده بود و صدر جدول را در اختیار ساحل عاج و دیدیه دروگبا قرار داده بود. به زیر کشاندن ساحل عاج یک ماموریت دشوار بود که جورج آن را تا گام آخر به خوبی انجام داد. کامرون در چهار دیدار دور برگشت چهار برد پیاپی به همراه مربی پرتغالی اش کسب کرد. آنها موفق شدند در ساحل عاج میزبان خود را ۳-۲ شکست دهند و صدر جدول را از چنگ این تیم خارج کنند. کامرون برای صعود به جام جهانی فقط به یک پیروزی در بازی آخر خود مقابل مصر نیاز داشت. همه تصور می کردند که کامرون پیروز این دیدار خانگی شود اما پیر وومه در دقیقه ۴+۹۰ یک پنالتی خراب کرد تا آن بازی با تساوی یک- یک به پایان برسد و آرتور جورج و کامرون ناکام بمانند. اگر وومه آن پنالتی را خراب نمی کرد، جورج در کامرون تبدیل به یک قهرمان می شد. کامرون در جام ملت ها هم با مربیگری آرتور جورج شرکت کرد و آنجا هم این مربی پرتغالی یک بدشانس بزرگ بود. کامرون پس از اینکه در مرحله گروهی هر سه دیدار خود را برد در مرحله بعد ساحل عاج را پیش روی خود دید. پس از اینکه بازی دو تیم در ۱۲۰ دقیقه با تساوی یک- یک به پایان رسید شاگردان آرتور جورج در ضربات پنالتی با نتیجه عجیب ۱۱-۱۲ مغلوب شدند.

به هرحال جورج در ۱۱ دیدار هدایت کامرون را برعهده داشت که در ۸ مسابقه پیروز شد، سه بار مساوی کرد و هرگز نباخت (باخت در ضربات پنالتی در آمار شکست های یک تیم محسوب نمی شود) مطمئناً اگر پنالتی وومه در دیدار با مصر و پنالتی اتوئو در مسابقه با ساحل عاج گل می شد دیگر کسی نمی توانست به جورج بگوید که در کامرون هم بازنده بوده است.

● ۳۸ بازی و ۱۸ برد

در مجموع این چهار دوره آرتور جورج در ۳۸ دیدار ملی شرکت کرد که صاحب ۱۸ پیروزی، ۱۳ تساوی و ۷ باخت شده که آمار بدی به شمار نمی رود هرچند که این دیدارها هیچ دستاوردی برای این مربی ۶۱ ساله به همراه نداشته است.

جورج به غیر از کشور خود در ۷ کشور دیگر هم مربیگری کرده و همچنین سابقه بازی در ایالات متحده را هم دارد و این تجارب باعث شده که یک مربی بین المللی محسوب شود هرچند که باید پذیرفت از سال ۱۹۹۴ به بعد هیچ موفقیتی به جز قهرمانی در عربستان در کارنامه اش دیده نمی شود.



همچنین مشاهده کنید