شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

راهکارهای تقویت حس بویایی و چشایی


راهکارهای تقویت حس بویایی و چشایی

با بالا رفتن سن قدرت حس بویایی و چشایی به طور طبیعی تحلیل می رود.البته این تغییر آن قدر بطئی است که به سختی قابل تشخیص می باشد. بررسی ها نشان می دهد که افرادی که دچار ضعف بویایی …

با بالا رفتن سن قدرت حس بویایی و چشایی به طور طبیعی تحلیل می رود.البته این تغییر آن قدر بطئی است که به سختی قابل تشخیص می باشد. بررسی ها نشان می دهد که افرادی که دچار ضعف بویایی و چشایی می شوند کمتر از دیگران رژیم غذایی سالم اتخاذ می کنند و دلیل آن هم تحلیل حس بویایی و چشایی است زیرا برای این که طعم غذا را بهتر احساس کنند مجبورند نمک بیشتری به آن اضافه کنند. بنابراین اگر چه از دست دادن این حواس و یا تحلیل رفتن آن به نظر خیلی ها چندان مهم نباشد اما به دلیل تاثیری که بر سلامت می گذارد جای بحث و بررسی دارد بنابراین برای حفظ این ۲ حس به چند نکته به نقل از سایت prevention توجه کنید.

شکل طبیعی غذا را حفظ کنید؛ برای تزئین غذاها افراط نکنید بلکه سعی کنید تا ماده غذایی شکل طبیعی خود را داشته باشد زیرا حس چشایی زمانی عملکرد مناسب دارد که مغز بتواند ظاهر غذا را با طعم آن مطابقت دهد.

هر یک ساعت آب بخورید؛ خشکی دهان بر اثر مصرف دارو یا کم شدن آب بدن تاثیر نامطلوبی روی حس چشایی می گذارد.

از کمربند ایمنی استفاده کنید؛ یکی از علل از دست دادن حس بویایی که به طور مستقیم روی حس چشایی تاثیر می گذارد وقوع تصادفات است. هر نوع ضربه ای، مغز را در داخل جمجمه جابه جا می کند و باعث پارگی گیرنده های عصبی می شود.

پیاده روی تند یا دو ۱۰دقیقه ای؛ قدرت حس بویایی، پس از انجام حرکت های ورزشی بهتر است. محققان علت آن را رطوبت اضافه داخل بینی می دانند.

داروهای خاص؛ صدها نوع دارو وجود دارد که روی این ۲ حس تاثیر منفی می گذارد. داروهای ضدافسردگی، فشار خون بالا و شیمی درمانی از جمله این داروهاست.

استعمال سیگار را ترک کنید؛ هیچ چیز مانند سیگار روی گیرنده های چشایی و بویایی تاثیر منفی نمی گذارد. سیگار کشیدن طولانی مدت روی عصب بویایی در قسمت عقب بینی تاثیر دائمی می گذارد.

فقط هنگام گرسنگی غذا بخورید؛ این ۲ حس در هنگام احساس گرسنگی قوی تر است.

در فصل زمستان، هوا را مرطوب نگه دارید؛ به علت بالا بودن رطوبت هوا در تابستان و بهار، حس بویایی قوی تر است. بنابراین در فصل سرما، هوای اتاق را مرطوب نگه دارید.

تنها غذا نخورید؛ نتایج بررسی ها نشان داده، خوردن غذا در جمع بر روی طعم غذا تاثیر می گذارد و افراد طعم غذا را بهتر احساس می کنند.

از بوهای بد و تند دوری کنید؛ بوهای تند و بد، قدرت حس بویایی را از بین می برد. در صورتی که مجبورید برای طولانی مدت در محیطی بدبو قرار بگیرید، از ماسک صورت استفاده کنید.

ادویه به غذا اضافه کنید؛ حتی اگر حس بویایی و چشایی شما افت کرده است از ادویه ای مانند فلفل قرمز در غذا استفاده کنید.

به آرامی و کامل غذا را بجوید؛ این کار باعث دریافت طعم بهتر غذا توسط گیرنده های عصبی می شود زیرا زمانی که غذا به مدت طولانی تری در دهان است پرزهای چشایی در تماس با آن تحریک شده و پیام ها بهتر و سریع تر مخابره می شود.قبل از جویدن غذا را در دهان بچرخانید تا بوی آن را بهتر احساس کنید.

سعی کنید هر لقمه از غذا متفاوت باشد؛ در بشقابی که گوشت، سیب زمینی، اسفناج، کاهو و... است به جای این که ابتدا تمامی گوشت را بخورید، هر بار یک نوع غذا را در دهان بگذارید. این کار باعث می شود تا عصب بویایی تحریک شود.

از مصرف نمک و شکر بکاهید؛ برای مدت یک هفته به جای غذاهای آماده حاوی نمک یا شکر از مواد کم نمک و فاقد شکر استفاده کنید.

از مصرف غذا و نوشیدنی های داغ خودداری کنید؛ این امر باعث آسیب پرزهای چشایی می شود.

بو کردن را تمرین کنید؛ با تمرین دادن بینی و مغز می توان بوها را بهتر تشخیص داد. روزی چند بار بوهای متفاوت را استشمام کنید. بعد از مدتی متوجه عملکرد بهتر حس بویایی خود می شوید.