دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

پلوی چشم‌بلبلی با کوفته ریزه


پلوی چشم‌بلبلی با کوفته ریزه

مواد لازم برای ۶-۴ نفر:
▪ برنج ایرانی ۳ پیمانه
▪ لوبیای چشم ‌بلبلی ۵/۱ پیمانه
▪ سویا ۱ پیمانه
▪ پیاز ۳ عدد
▪ روغن مایع به میزان لازم
▪ زردچوبه یک دوم قاشق چای‌خوری
▪ دارچین یک سوم …

مواد لازم برای ۶-۴ نفر:

برنج ایرانی ۳ پیمانه

لوبیای چشم ‌بلبلی ۵/۱ پیمانه

سویا ۱ پیمانه

پیاز ۳ عدد

روغن مایع به میزان لازم

زردچوبه یک دوم قاشق چای‌خوری

دارچین یک سوم قاشق چای‌خوری

نمک به‌میزان لازم

آرد لپه ۲ قاشق غذاخوری

کره ۵۰ گرم

زعفران به میزان دلخواه

فلفل سیاه یک چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه:

ابتدا سویا را حدود ۱۰ دقیقه خیس کرده، بعد آب آن را خالی کنید. مجددا روی سویا آب ریخته و به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بگذارید. وقتی جوش آمد، آن را آبکش کرده و آب اضافی آن را خوب بگیرید. این کار باعث می‌شود بوی ناخوشایند و مواد افزودنی آن گرفته شود. در این حالت سویا آماده طبخ است.

لوبیا را به مدت کوتاهی خیس کرده و بپزید.

۲عدد پیاز را سرخ کرده و به آن زردچوبه و دارچین بیفزایید و لوبیای پخته را اضافه کنید.

برنج را بعد از خیس کردن آبکش کنید و موقع دم کشیدن لابه لای برنج از مایه ی لوبیا و پیاز داغ بریزید.

در آخر کمی زعفران و کره را گرم کرده و روی برنج بریزید.

سویا را بعد از اینکه آماده کردید، با ۱عدد پیاز سرخ کنید. نمک، زردچوبه، کمی فلفل‌ سیاه و آرد لپه را به آن اضافه کرده و خوب ورز دهید. سپس به کمک دستانتان به صورت توپ‌های کوچک، قل‌قلی کرده و در روغن داغ سرخ کنید. در هنگام کشیدن پلو، دور تا دور آن را با کوفته های ریزه‌ تزیین کنید.

نکته تغذیه‌ای:

این غذا به دلیل داشتن لوبیا، سویا و لپه از لحاظ پروتئینی غنی می‌باشد، بنابراین مصرف آن به افراد گیاهخوار توصیه می‌شود.