سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
چند بار در هفته فست فود می خورید
طبق یک مطالعه بزرگ که در چند مرکز به طور همزمان انجام گرفته، مشخص گردید: بالغین جوان که مکررا در هفته از غذاهای فستفود استفاده میکنند دچار افزایش وزن قابل توجه و مقاومت به انسولین در اوایل میانسالی میگردند.
در این مطالعه که اخیرا در مجله معتبر پزشکی Lancet چاپ شده است، پرفسور پریرا و همکارانش نشان میدهند: در طی ۱۵ سال مطالعه، آنهایی که بیش از ۲ بار در هفته از غذاهای فستفود استفاده مینمایند، بیش از ۵ کیلوگرم افزایش وزن را در مقایسه با آنهایی که کمتر از یک وعده در هفته از این نوع غذاها میخورند تجربه مینمایند. علاوه بر آن، خوردن بیش از ۲ بار از غذاهای فستفود مقاومت به انسولین را نیز بیش از دو برابر افزایش میدهد.
لازم به ذکر است مقاومت به انسولین عامل اصلی پیشزمینه دیابت بوده و دیابت نیز خود یک عامل اصلی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میباشد. چاقی ناشی از مصرف فستفود نیز در اکثر موارد به صورت چاقی شکمی خود را نشان میدهد.
مطالعات گذشته نیز بر این تاکید دارند که چاقی شکمی عامل مهم در افزایش مقاومت انسولین و نیز افزایش استعداد دیابت تیپ ۲ میباشد. متاسفانه نتایج مطالعات گذشته تاکید مینماید که این عادات غذایی ناصحیح حتی قبل از این که وزن فرد افزایش چشمگیر پیدا نماید، آثار نا مطلوب متابولیک و بویژه استعداد بالای ابتلا به دیابت را ایجاد مینمایند.
شیوع ابتلا به چاقی و دیابت در کشورهای توسعه یافته و نیز کشورهای در حال توسعه مانند کشور ما بویژه در جوامع شهری به طور روزافزونی افزایش یافته است.
متخصصان تغذیه تاکید دارند از آنجا که تغییر شیوههای زندگی بسوی عادات غذایی ناصحیح و نیز کمبود فعالیت بدنی باعث این افزایش بیرویه گردیده است، ارزش جایگزینی عادات صحیح غذایی بیش از پیش میباشد.
یک یا دو دهه قبل مصرف غذاهای رستورانی و نیز غذاهای آماده به میزان امروز شایع نبود و متخصصان به جدیت توصیه به عدم این نوع غذاها مینمودند. متاسفانه شاهد هستیم که غذاهای رستورانی و بویژه غذاهای فستفود تقریبا به عنوان یک غذای ثابت و شاخص خانوادهها بویژه در شهرهای بزرگ در آمده است.
در نتیجه توصیه عملی دیگر حذف کامل غذاهای رستورانی و بویژه فستفودها از سبد خانوار نمیباشد، اگرچه اگر خانوادهای بتواند از این عادت غلط مصطلح وابستگی به غذاهای فستفود دست بشوید قطعا سلامتی خود را تضمین مینماید.
چراکه یافتن غذای فستفود که از نظر بیمارهای متابولیک و نیز بیمارهای قلبی و عروقی سالم باشد خیلی مشکل میباشد و همچنان اکثر این نوع غذاها حاوی چربی، قند و انرژی فراوان میباشد.
لذا بایستی توصیه نمود که تعداد وعدههای غذایی فستفود حتی الامکان کاهش یابد. از طرف دیگر فروشگاههای غذایی فستفود نیز بایستی از جایگزینهای سالم و با سبزی فراوان در لیست غذاهای خویش بهره گیرند. ترکیب این ۲ توصیه میتواند از روند روزافزون چاقی و بیماریهای متابولیک بکاهد.
خوانندگان گرامی میتوانند پرسشهای خود در زمینه چاقی و لاغری را به نشانی تهران،بلوار میرداماد، جنب مسجد الغدیر روزنامه جام جم صفحه سلامت کلینیک چاقی بفرستند تا در اسرع وقت به آن پاسخ داده شود.
دکتر حمیدرضا فرشچی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
آمریکا رافائل گروسی اسماعیل هنیه رهبر انقلاب حج نیچروان بارزانی مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان دولت حسین امیرعبداللهیان دولت سیزدهم رسانه
حجاب سازمان غذا و دارو هواشناسی تهران شهرداری تهران قوه قضاییه سیل فضای مجازی آموزش و پرورش سیلاب سلامت سازمان هواشناسی
خودرو قیمت خودرو مالیات ایران خودرو قیمت دلار بانک مرکزی قیمت طلا بازار خودرو دلار مسکن حقوق بازنشستگان قیمت
تئاتر مسعود اسکویی محمدعلی علومی تلویزیون نمایشگاه کتاب دفاع مقدس سینمای ایران صدا و سیما سریال
دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
اسرائیل حماس رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه روسیه رفح اوکراین طوفان الاقصی نوار غزه طالبان
استقلال فوتبال پرسپولیس لیگ برتر ذوب آهن نساجی لیگ برتر ایران لیگ برتر فوتبال ایران بازی سپاهان رئال مادرید جواد نکونام
هوش مصنوعی اپل سامسونگ باتری گوگل آیفون مایکروسافت تلفن همراه ماهواره
رژیم غذایی بیمه بیماران خاص زیبایی چای کاهش وزن دندانپزشکی فشار خون سبزیجات