چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

نواده های گراهام بل


نواده های گراهام بل

بی شک هنوز صدای زنگ تلفن مشکی رنگ منزل مادربزرگمان را به خاطر داریم, همان تلفنی که با شماره گیر گرد و ساده اش گاهی اسباب بازی دوران کودکیمان بوده است

بی‌شک هنوز صدای زنگ تلفن مشکی رنگ منزل مادربزرگمان را به خاطر داریم، همان تلفنی که با شماره‌گیر گرد و ساده‌اش گاهی اسباب‌بازی دوران کودکیمان بوده است.

هرچند انگشتان ما مدت های طولانی است که با آن شماره گیر های گردان خداحافظی کرده و فقط گاهی برای زنده نگهداشتن خاطرات خوش آن دوران، یکی از همان تلفن ها را کنار سالن پذیرایی گردگیری کرده ایم؛ اما جای تردید نیست در کوران خرید انواع گوشی تلفن همراه هوشمند و غیرهوشمند دیگر جایی برای فکر کردن درباره تلفن ثابت منزلمان یا محل کارمان باقی نمانده است.

در حالی که نمی توان فراموش کرد تا همین چندی پیش این تلفن های ثابت رومیزی یکه تاز دنیای ارتباطات بودند و اکنون هم اگر تلفن همراهمان خارج از سرویس شده باشد، دوباره باید به همان تلفن های ثابت پناه ببریم.

با درنظر گرفتن جایگاه اصلی تلفن های ثابت رومیزی بد نیست کمی درباره خرید این دستگاه ارتباطی سختگیر باشیم و از کم و کیف انتخاب بهترین مدل و برند مطلع باشیم چون به اندازه ای که انواع و اقسام تلفن های همراه هوشمند پیشرفته شده اند، گوشی های تلفن ثابت هم ارتقا یافته و با امکانات مختلف خود گاه خریداران را سردرگم می کنند.

به همین دلیل بازار این هفته جام جم سری به مراکز معروف خرید و فروش گوشی های تلفن ثابت در پایتخت ایران یعنی خیابان اکباتان نزدیک میدان امام خمینی و لاله زار معروف زده تا علاوه بر قیمت، راه و رسم انتخاب بهتر را به مخاطبان بگوید.

سیم دار یا بی سیم

دستگاه تلفن ثابت به دو دسته سیمی و بی سیم تقسیم می شود و به واسطه حضور گسترده دستگاه های بی سیم مدت هاست دیدن گوشی تلفن سیم دار کمی برایمان غریب شده و صرفا منتظر دیدن این نوع دستگاه روی میز اداره ها هستیم.

در حالی که هنوز هم قابل اعتمادترین نوع گوشی تلفن ثابت، چیزی شبیه اختراع اولیه گراهام بل معروف است و فقط مقداری امکانات جانبی به آن اضافه شده است با این حال نمی توان چشم روی تکنولوژی و پیشرفت دنیای ارتباطات نیز بست. بنابراین بهتر است با توجه به نیازمان بین تلفن رومیزی سیم دار یا بی سیم گزینه ای را انتخاب کنیم تا علاوه بر اطمینان خاطر از کیفیت ارتباط، از تکنولوژی روز هم استفاده کنیم. به هر حال انتخاب در بخش تلفن های سیم دار کمی ساده تر از نوع بی سیم آن است چون با توجه به امکانات موجود دستگاه برای سیم دارها و مدل و رنگش می توانیم خرید کنیم، ولی در مورد تلفن های بی سیم دنیایی متفاوت پیش رو خواهیم داشت.

بد نیست توجه داشته باشیم بزرگ ترین نقطه ضعف تلفن های بی سیم حتی با اختراع سیستم های نوین و پیشرفته، جریان برق است که در صورت قطع شدنش، ارتباط دستگاه مرکزی با گوشی تلفن بی سیمی که همراه ماست قطع خواهد شد و نمی توانیم با مخاطب ارتباط بگیریم.

اگر میان تولیدات بی سیم به دنبال برند مناسب خود هستید، آنهایی را انتخاب کنید که دارای یک دستگاه تلفن ثابت با سیم نیز باشند تا در صورت قطع برق بتوانید با استفاده از آن با مخاطبان خودتان ارتباط بگیرید.

شناسه ایمنی را جدی بگیرید

همان طور که اشاره شد دنیای ارتباطات بی سیم جایگاه ویژه ای در زندگی روزمره ما دست و پا کرده اند. بنابراین لازم است قوانین مربوط به خرید آنها را بخصوص در مورد تلفن ثابت بی سیم، کاملا زیر ذره بین گرفته، در مورد آنها کنجکاو باشیم تا مبادا با خرید وسیله ای غیراستاندارد یا غیر مجاز دچار دردسرشویم.

در مورد تلفن های ثابت بی سیم مهم ترین نکته، شناسه ایمنی دستگاه است؛ چون این وسیله با توجه به قوانین مربوط در کشورمان باید قبل از ورود تائید وزارت ارتباطات را دریافت کرده باشد تا علاوه بر رعایت استانداردهای لازم از نظر محدوده فرکانس، دارای بهترین نوع ارتباط باشد. بنابراین هنگام خرید به این شناسه بسیار دقت کنید. این شناسه کدی میان دستگاه ثابت تلفن (مادر) و گوشی بی سیم است که عددی یکسان است. به این ترتیب گوشی تلفن سیار صرفا می تواند با این کد با دستگاه مادر ارتباط برقرار کند تا با این کار مانع از همشنوایی توسط دیگر دستگاه های بی سیم تلفن باشد. البته از لحاظ ایمنی تماس های شما نیز نکته ای قابل اعتماد است چون سرقت بوق و شنود صحبت های شما حداقل به این وسیله (کدشناسایی) کاهش خواهد یافت.

از غیر مجازها فاصله بگیرید

براساس سیاست های سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی ایران و اصول سیاستگذاری طیف فرکانس که از منافع ملی کشور محسوب می شود، محدوده های زیر به تلفن های بی سیم اختصاص داده شده است:

باند ۴۶ تا ۴۷ مگاهرتز، ۴۹ تا ۵۰ مگاهرتز، ۸۶ تا ۸۸ مگاهرتز و ۹۳۱ تا ۹۳۲ مگاهرتز است. پس دستگاه هایی که خارج از این محدوده فعالیت می کنند یا برد کارکرد مفید آنها بیش از ۳۰۰ متر است، غیرمجاز هستند و نمی توان به عنوان وسیله عادی در منازل از آنها استفاده کرد.

مشخصات تلفن بی سیم غیرمجاز

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان متولی سالم سازی و پاکسازی فضای فرکانس کشور، با این گونه تجهیزات آلوده کننده طیف فرکانس برخورد قانونی می کند و با ردگیری و ضبط آنها سلامت مکالمات را حفظ می کند. لازم به ذکر است استفاده از تلفن های بی سیم غیرمجاز به دلیل مشکلاتی که به وجود می آورد، حتی در تمامی کشورهای سازنده جرم تلقی می شود و غیرقانونی است و این تلفن ها صرفا جهت صادرات تولید می شوند.

تداخلات به وجود آمده توسط تلفن های بی سیم غیرمجاز بر کارکرد شبکه های اضطراری، ایمنی و خدماتی اعم از: نظامی، انتظامی و امنیتی، اضطرار ملی و نجات، امداد و ایمنی تاثیر می گذارد. لازم به یادآوری است که اولین مشخصه غیرمجاز بودن تلفن های بی سیم داشتن آنتنی مجزا از دستگاه مرکزی است.

خدمات پس از فروش

لوازم الکترونیک بخصوص با توجه به تکنولوژی های پیشرفته کنونی، بسیار حساس هستند و نمی توان به خدمات پس از فروش آنها بی اعتنا بود. بنابراین هنگام مراجعه به بازار برای تهیه یکی از انواع گوشی تلفن ثابت مهم ترین نکته اطلاع از شرایط گارانتی و خدمات پس از فروش آنهاست که نباید از آن غافل شوید. بهترین روش جلوگیری از هرگونه خسارت احتمالی این است که هنگام خرید گوشی تلفن علاوه بر برگه گارانتی فاکتور معتبر از فروشنده دریافت تا در صورت نیاز به او مراجعه کنید.

به ضدضربه و ضدآب بودن توجه داشته باشید

اکثر ما تجربه انداختن گوشی تلفن را داشته ایم یا بارها هنگامی که دستمان خیس بوده مجبور به جواب دادن تلفن شده ایم. این دو کار باعث وارد شدن خسارت به گوشی تلفن می شود چون این وسیله هم به ضربه حساس است و هم در مقابل رطوبت ناتوان. همین موضوع باعث شده تلفن مورد استفاده ما طول عمر کمتری داشته باشد و زودتر ناچار شویم برای خرید گوشی جدید روانه بازار شویم.

بتازگی سازندگان با استفاده از تکنولوژی های جدید توانسته اند گوشی های تلفن ثابت یا بی سیم را ضدضربه و ضدآب بسازند که این اتفاق خرسندی برای ماست که می توانیم با خریدن یکی از این نوع تلفن ها به حساب پس انداز خودمان خدمت کنیم.

دست دوم نخرید

هرچند همواره تاکید می شود از خرید کالاهای بی کیفیت و غیر استاندارد خودداری کنید، اما با توجه به تقاضای روز افزون بازار برای تهیه این وسیله و البته سوء استفاده برخی فروشندگان مدتی است شاهد حضور دستگاه های دست دوم کشورهای اروپایی با برندهای متفاوت هستیم. هرچند این دستگاه ها برای مدتی مورد توجه متقاضیان قرار گرفتند، اما به دلیل نداشتن خدمات پس از فروش و البته کیفیت پایین بسرعت از خاطره مخاطبان محو شدند و جایشان را به دستگاه های باکیفیت و دارای نمایندگی در بازار کشورمان دادند، ولی هنوز هم در گوشه و کنار بازار می توان ردپایی از آنها یافت. بنابراین در صورت پیشنهاد فروشنده زیاد به این پیشنهاد جذاب توجه نکنید چون گرفتاری آینده تنها ارمغان این معامله خواهد بود.

قیمت انواع گوشی تلفن

از هرچه بگذریم سخن دوست خوشتر است و حالا نوبت به حساب و کتاب رسیده است. با درنظر گرفتن امکانات مورد نیازتان و البته کیفیت محصولی که انتخاب کرده اید باید منتظر شنیدن رقمی از سوی فروشنده باشید، اما به طور کلی اکنون دربازار تلفن ثابت رومیزی می توان گوشی های چینی با نام هایی مشابه برندهای معروف جهان و ارزان قیمت حدود ۳۰ هزار تومان تا ۷۰ هزار تومان تهیه کرد و در مورد بی سیم ها هم ارقامی از ۷۰ هزار تومان تا صد هزار تومان را می شنوید. این در حالی است که برندهای معتبر و دارای نمایندگی معمولا در این محدوده قرار ندارند و با ارقامی بالاتر به فروش می رسند.

به نوع باتری توجه ویژه​ای داشته باشید

یکی از قطعات بسیار مهم در تلفن های بی سیم، باتری داخل گوشی است که باید به نوع و قدرت نگهداری شارژش توجه ویژه داشته باشیم. در مدل های ابتدایی یا حتی برخی مدل های امروزی از سه باتری قابل شارژ داخل گوشی ها استفاده می شود که معمولا پس از مدتی استفاده فاسد و باید تعویض شوند اما در دستگاه های مدرن امروزی از باتری های لیتیومی با کیفیتی بسیار بالاتر و طول عمر بیشتر استفاده می شود که بهترین گزینه است.

به همین دلیل وقتی مدل تلفن مورد نظرتان را انتخاب کردید، به اطلاعات مندرج روی جعبه یا کاتالوگ که درباره نوع باتری و طول عمر آن نوشته شده خوب دقت کنید. به یاد داشته باشید در مورد زمان آماده به کار باتری گوشی نیز اطلاعات مناسبی بگیرید. به طور کلی زمان آماده به کار باتری گوشی های بی سیم از هفت روز شروع می شود و در برخی موارد تا ۳۰ روز ادامه خواهد داشت.