یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

مسافر عزیز میوه بخور سرحال باشی


مسافر عزیز میوه بخور سرحال باشی

این مطلب به شما کمک می کند تا در تعطیلات بیماری ها را کنترل کنید

تعطیلی نسبی مطب‌ها و درمانگاه‌ها در روزهای نوروز و کاهش خدمات درمانی به مردم در این ایام در سراسر کشور یکی از مشکلات هر ساله است که ممکن است برای فرد نیازمند رسیدگی پزشک و خدمات درمانی، پیش بیاید...

از این رو به مسافران پیشنهاد می‌شود در جعبه کمک‌های اولیه خود داروهایی که پزشک تجویز کرده است را همراه داروهای بدون نسخه داشته باشند. برای این کار می‌توانید با توجه به محلی که قصد مسافرت دارید، داروهای موردنیازتان را بردارید. مثلا اگر به محلی می‌روید که احتمال گرمازدگی در آن وجود دارد یا اگر منطقه‌ای که می‌خواهید بروید آب آشامیدنی سالم ندارد، حتما باید داروهای ضداسهال را بردارید. اگر به منطقه‌ای سفر می‌کنید که احتمال خطر اسهال در آنجا زیاد است، از پزشک بخواهید آنتی‌بیوتیک برایتان تجویز کند.

اگر بیمار هستید

اگر به سرطان، دیابت، نارسایی قلبی و.... مبتلا هستید، به اندازه کافی داروی موردنیازتان را تهیه کنید و همراه خود در جعبه کمک‌های اولیه که شامل داروهای تجویزی و داروهای بدون نسخه است، قرار دهید تا با کمبود دارو مواجه نشوید. ممکن است داروها در داروخانه شهری که به آن سفر کرده‌اید، وجود نداشته باشد.

اگر از داروهای آرامبخش استفاده می‌کنید، قبل از سفر یک نامه از پزشک خود داشته باشید که علت استفاده از این داروها در آن نوشته شده باشد.

اگر به دیابت مبتلا هستید و به تزریق نیاز دارید و به همین دلیل سرنگ و سوزن را با خود حمل می‌کنید همراه‌داشتن نامه پزشک ضروری است.

از نسخه تجویزی پزشک ۲ کپی بگیرید؛ یک کپی را همراه خود در طول سفر داشته باشید و کپی دیگر را در خانه نزد دوستان یا اعضای خانواده خود نگه دارید.

اگر به بیماری جسمی خاصی مبتلا نیستید

داروی ضددرد و تب‌بر: معمولا یکی از مشکلاتی که عموم در طول سفر دچار آن می‌شوند، سرماخوردگی یا آنفلوانزاست. از آنجا که ممکن است به پزشک دسترسی نداشته باشید، بهتر است در جعبه داروهایتان، استامینوفن، ادولت‌کلد و آنتی‌بیوتیک یا ایبوپروفن داشته باشید اما اگر دچار تب و لرز شدید، حتما سعی کنید خودتان را به پزشک برسانید.

داروهای ضد اسهال: حدود ۳۰ درصد مسافران، دچار بیماری‌های ناشی از غذا و اسهال می‌شوند.

آنتی‌هیستامین‌ها (ضدحساسیت‌ها): برای درمان آلرژی‌ها، آنتی‌هیستامین را در جعبه کمک‌های اولیه قرار دهید.

ضدتهوع و سرگیجه: برای جلوگیری از تهوع و سرگیجه ناشی از دست‌اندازهای جاده‌ای، این داروها پیشنهاد می‌شوند.

پماد ضدقارچ: عفونت قارچی پوست مانند کرم حلقوی از جمله عفونت‌های شایع مناطق گرم بین مسافران است، پس همراه داشتن این کرم یا پمادها در سفر ضروری است.

پماد ضدباکتری: برای جلوگیری از عفونی شدن بریدگی یا خراش پوست، پماد ضدباکتری توصیه می‌شود.

یک نکته رهابخش

ابتلا به یبوست در دوران مسافرت شایع است اما به جای اینکه داروی مسهل و ضدیبوست را در جعبه دارویی‌تان قرار دهید سعی کنید در مواجهه با این مشکل، میوه و سبزی بیشتری مصرف کنید. متاسفانه بیشتر مردم وقتی دچار مشکل در اجابت مزاج می‌شوند سریعا داروهای ملین مصرف می‌کنند درحالی که این داروها به پرزهای روده آسیب می‌زنند و ممکن است این مشکل به دلیل التهاب یا انسداد روده به وجود آمده باشد.

مهم‌ترین مساله در پیشگیری از ابتلا به بیماری در تعطیلات، رعایت اصول بهداشتی است پس از مصرف غذاهای بین راهی و چرب اجتناب کنید و اگر از سلامت آب نوشیدنی مطمئن نیستید آن را ننوشید.

دکتر ایرج خسرونیا

متخصص داخلی

فوق تخصص گوارش و کبد