یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

راه های درمان چاقی


راه های درمان چاقی

اکثرا اولین سؤالی که ما از خودمان می پرسیم این است که چگونه چاقی به وجود می آید؟ بهتر است مطالب خود را با این حدیث آغاز کنم.
امیر مؤمنان علی(ع) در غررالحکم (فصل ۶۱ صفحه ۵۳۶ حدیث ۳۷) …

اکثرا اولین سؤالی که ما از خودمان می پرسیم این است که چگونه چاقی به وجود می آید؟ بهتر است مطالب خود را با این حدیث آغاز کنم.

امیر مؤمنان علی(ع) در غررالحکم (فصل ۶۱ صفحه ۵۳۶ حدیث ۳۷) می فرمایند: کم اتفاق می افتد که کسی پرخور باشد و بیمار نشود.

اگر مقدار انرژی که روزانه به انسان می رسد از مقدار مصرف انرژی روزانه بدن تجاوز نماید، مقدار معینی بر میزان انرژی ذخیره افزوده شده و وزن شخص نیز به میزان معینی بالا خواهد رفت. لذا مطالعه این موضوع لازم است که برای برقراری تعادل بدن، انرژی روزانه به مقدار لازم وارد شود.

بعضی ها این گذشت را ندارند که چشم از خوردن بپوشند می خورند تا هست، این افراد لااقل باید ورزش و فعالیت کنند تا آن چه خورده اند در بدنشان بسوزد و تبدیل به انرژی شود.

انسانی که حد و مرزی برای خوردن ندارد مسلما ارزش و اهمیتی به سلامتی خود نمی گذارد و عمر خود را کوتاه می کند اینجاست که رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) می فرمایند: «یکی از اقسام اسراف این است که آدمی هرچه می خواهد بخورد.»

به علت اهمیت این موضوع ایشان در جای دیگر نزد اصحاب دوباره تأکید بر این دارند که: بخورید، بنوشید، صدقه دهید، بپوشید، ولی اسراف و تکبر نکنید.

تا اینجای مطالب به این نتیجه رسیدم که اولین عامل و مهمترین علت چاقی پرخوری است و نکته دوم نداشتن فعالیت فیزیکی باعث می شود که انرژی وارده به بدن انباشته شده و در طول زمان کوتاه تبدیل به بافتهای چربی شود که این اولین گام شکل گیری بیماری در بدن است. فراموش نکنیم که دروازه ورودی تمام دردها و امراض شکم است. با بررسی های به عمل آمده محققان این موضوع را مورد تأیید قرار داده اند، پرخوری و کم تحرکی باعث چاقی و تشکیل بافت چربی در قسمتهای بی تحرک بدن و نارسائی سخت اکسیژن به علت تغییر شکل ظاهری رگهای خونی به بافتهای عضلانی بدن می شود، که نتیجه آن چیزی جز مرگ زودرس این قسمتهای با ارزش بدن نیست. انتقال کند خون قسمتهای مختلف بدن سبب پیری زودرس و مرگ زودرس ماهیچه ها، افتادگی اسکلت بدنی و در پایان مرگ زودرس می شود.

این نکته را فراموش نکنیم پرخوری برای ورزش کاران نیز خالی از خطر نیست، زیرا در درازمدت انرژی انباشته شده در بدن آنها تبدیل به چربی می شود. در جمع بندی نهایی به این نتیجه می رسیم که درست خوردن باید به اندازه انرژی مصرفی غذای هر فرد باشد. درست خوردن و صحیح خوردن غذا آداب مخصوص خود را دارد که بارها پیامبر اکرم(ص) در احادیث گوناگون تذکر داده اند، ایشان می فرمایند: معده خانه بیماری زایی است، پرهیز و بهداشت سره داروها است. به بدن آنچه را که احتیاج دارند بدهید. باید خورد اما ساده و سالم. به خاطر بسپاریم آخرین بررسی های علمی نشان می دهد مهمترین عامل طول عمر منحصرا یک رژیم توأم با امساک و کم خوری است.

عزیزخانی