یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

استراتژی حذف كودكان


استراتژی حذف كودكان

سخن از دولت تروریستی اسرائیل و اعمال و جرایم این رژیم علیه ملت فلسطین كه تمامی ابعاد زندگی ایشان را در برگرفته, بسیار طولانی و گسترده است ولی تمامی این اقدامات, یك وجه مشترك دارند و آن را این چنین رژیم كینه جویی, زبانی جز زبان قتل, كشتار و تروریسم نمی شناسد

سخن از دولت تروریستی اسرائیل و اعمال و جرایم این رژیم علیه ملت فلسطین كه تمامی ابعاد زندگی ایشان را در برگرفته، بسیار طولانی و گسترده است ولی تمامی این اقدامات، یك وجه مشترك دارند و آن را این چنین رژیم كینه جویی، زبانی جز زبان قتل، كشتار و تروریسم نمی‌شناسد. در این گزارش كوتاه، فقط به یك نمونه از مشكلات ملت فلسطین یعنی اقدامات سركوبگرانه و تروریستی اشغالگران علیه كودكان فلسطینی دستگیر شده از سوی دستگاه‌های امنیتی صهیونیستی اشاره می‌شود.

روزنامه اماراتی البیان چندی پیش، گزارش تحقیقاتی مفصلی از وضعیت كودكان فلسطینی منتشر كرد كه در خلال آن، ارقام و حقایقی از نقض قوانین بین المللی درباره دستگیری، بازداشتو شكنجه كودكان فلسطینی به وسیله رژیم صهیونیستی ذكر شده بود:

طی دوران انتفاضه دوم در فلسطین، نیروهای صهیونیستی بیش از ۳۵۰ كودك(۱۳ تا ۱۸ سال) را دستگیر كرده‌اند. گفتنی است در مدت زمان بازداشت، انواع گوناگون اقدامات اهانت بار، شكنجه، رفتارهای خشن و توهین آمیز نسبت به آنها اعمال شده است كه باید روشهای مختلف تحقیق و بازجویی كه گاهی اوقات منجر به كودكان در حدی است كه همانند حیوانات و به صورت‌های وحشیانه با آنان برخورد كرده و به هیچ عنوان، ملاحظه سن یا بی گناهی و معصومیت كودكانه آنها را نمی‌كنند. بسیاری از كودكان فلسطینی در سنین پایین، در مراسم جشن تولد یا... دستگیر شده و شاهد انواع روشهای خشن و ضد انسانی بوده اند. پیش از آن كه به موضوع بازجویی و روشهای صهیونیست علیه این كودكان بپردازیم، بهتر است از روشهای مختلف دستگیری این كودكان سخن گوییم. ارتش صهیونیستی و دستگاه‌های مختلف امنیتی آن، روشهای گوناگونی برای دستگیری و بازداشت كودكان فلسطینی به كار می‌گیرند كه شاید بتوان تمامی آنها را در كلمه «آدم ربایی» خلاصه كرد:

۱ـ كودكانی كه به صورت ناگهانی در خیابان‌ها فقط به گمان این كه آنها به خودروهای امنیتی یا گشتی‌های اسرائیلی سنگ پرتاب می‌كرده‌اند، دستگیر شده‌اند؛ مثل ایهاب خمیس، متولد ۱۹۸۵ از اردوگاه بلاطه.

۲ـ كودكانی كه هنگام عبور از ابست‌های بازرسی اسرائیل فقط به خاطر این كه نام برادر یا یكی از افراد خانواده‌شان در فهرست افراد تحت تعقیب اسرائیل قرار داشته است، دستگیر شده‌اند.

۳ـ دستگیری كودكان فلسطینی بیشتر از سوی دستگاه‌های امنیتی اسرائیل و با همكاری نیروهای ویژه ارتش این رژیم در عملیات آدم ربایی صورت می‌گیرد. این كودكان بخصوص زمانی كه منازل فلسطینی‌ها در ساعات پایانی شب، مورد حمله و بازرسی قرار می‌گیرد، به طریقی وحشیانه كه باعث ایجاد خوف و ترس میان افراد خانواده می‌شود، ربوده می‌شوند. در همین هنگام، خانه وسایل آن مورد تفتیش قرار می‌گیرد. در بسیاری از موارد، درهای خانه‌ها شكسته و منازل منفجر می‌شوند.

در این وضعیت، افراد خانواده‌ وادار به خروج از منزل شده، هویت آنها بشدت تحت نظر قرار می‌گیرند. سپس كودك مورد نظر مقابل دیدگان دیگر افراد خانواده، دستگیر و با دستبندهای آهنی یا پلاستیكی و چشمهایی كه چشم‌بند زده شده‌اند، به مكان نامعلومی انتقال داده می‌شود؛ مثل حادثه دستگیری سعید محمد سعید (آگوست ۲۰۲۲) یا شاكر عزیز، متولد ۱۹۸۵(۱۴ دسامبر ۲۰۰۲) كه پس از محاصره خانه‌هایشان از سوی نیروهای اسرائیلی مقابل خانواده‌شان مورد ضرب و جرح قرار گرفتند و دستگیر شدند. دختر بچه‌ها هم از این حملات در امان نیستند؛ چنان كه خوله عبدالله سلیمان از اردوگاه بلاطه در دهم آوریل ۲۰۰۲ به دنبال حمله به منزلشان و تفتیش آن، ساعت ۵/۳ صبح همراه پدرش دستگیر شد. در بیشتر موارد مشابه، صهیونیست ها در عملیات دستگیری كودكان فلسطینی از سگهای تربیت شده و قوی استفاده می‌كنند كه علاوه بر نقض قوانین بین المللی و مخالفت صریح با حقوق بشر، موجب بروز مشكلات زیر هم می‌شود:

۱ـ خطر مستقیم بر كودكان و خانواده‌هایشان؛ مثلا در اردوگاه جنین، یك سگ به محمود فدو حمله برد و دستش را گاز گرفت و موجب قطع دست این كودك از بازو شد.

۲ـ ایجاد حالت ترس و نگرانی میان عموم مردم و بخصوص كودكان كه این حالت برای مدت طولانی آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در اثنای انتقال كودكان دستگیر شده به مراكز بازجویی كه به وسیله كامیون‌های نظامی صورت می‌گیرد، سربازان اسرائیلی آنها را بر كف ماشین‌ها انداخته با كفشهای سنگین خود، به شكل وحشیانه‌ای تمام نقاط بدن آنها را زیر لگد می‌گیرند و زشت ترین دشنام‌ها و توهین ها را نثار آنها كرده و به اعمال شكنجه و تجاوز جنسی تهدیدشان می‌كنند، همانگونه كه درباره یكی از كودكان روستای جنین اتفاق افتاد. گزارش‌های صادر شده از سوی برخی جمعیت‌های حقوقی بین المللی كه موضوع دستگیری این كودكان را پیگیری می‌كنند، ثابت می‌كند تمامی كودكان دستگیر شده از سوی سربازان اسرائیلی، در طول انتقال به مراكز بازجویی، مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند. سلیم صابر، یكی از این كودكان فلسطینی است، او می‌گوید: پس از این كه سربازان اسرائیلی من را ساعت ۲ بامداد در خانه‌مان دستگیر كردند، چشمها و دستهایم را بستند و در طول انتقال به مقر نیروهای اسرائیل مرتب با مشت و لگد مرا مورد حمله قرار می‌دادند. همچنین بلال محمد سعید از جنین كه ساعت ۴ صبح در خانه‌شان دستگیر شده است، می‌گوید: سربازان اسرائیلی با قنداق تفنگ و كلاهخود فلزی مرا مورد ضرب و شتم قرار دادند. این كودك كه هنوز در بازداشت اداری در زندان صحرایی قرار دارد، كماكان از حالات روحی شدید رنج می‌برد.

بسیاری از كودكان فلسطینی می‌گویند، دستبندهای پلاستیكی كه سربازان اسرائیلی از آنها استفاده می‌كنند، بسیار زجر آور بوده و گاهی باعث بروز جراحت‌های شدید بر پوست می‌شود كه درد شدید و تورم فراوان به دنبال دارد و در برخی مواقع به خونریزی هم می‌انجامد. این كودكان گاهی اوقات برای ساعاتی طولانی یا روزها (در حالی كه چشمها و دستهایشان بسته است) ، اجازه نوشیدن آب، خوردن غذا یا قضای حاجت ندارند. این اقدامات، كودك را در وضعیتی كاملا غیر انسانی و در حالت روحی شدید همراه با ترس فراوان قرار می‌دهد كه آثار منفی آن در جریان بازجویی، خود رانشان می‌دهد.

فاضل بشناق

مترجم میر مسعود حسینیان