پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

بهار، فصل ورزش‌های هوازی


بهار، فصل ورزش‌های هوازی

در هر سنی که هستید، وزن‌تان هر قدر که باشد، توانایی ورزش داشته باشید یا نه، تمرینات هوازی برای شما مفید است. فواید ورزش را دریابید و خود را برای فعالیت آماده کنید. روزانه حداقل …

در هر سنی که هستید، وزن‌تان هر قدر که باشد، توانایی ورزش داشته باشید یا نه، تمرینات هوازی برای شما مفید است. فواید ورزش را دریابید و خود را برای فعالیت آماده کنید. روزانه حداقل ۳۰ دقیقه ورزش هوازی مانند راه رفتن، دوچرخه‌سواری یا شنا، می‌تواند به داشتن زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر کمک کند. ورزش هوازی بر قلب، ریه و جریان خون تأثیر مثبت می‌گذارد. پس برای بهره‌مندی از منافع آن شروع کنید.

چگونه بدن به ورزش‌های هوازی پاسخ می‌دهد

در طول ورزش هوازی به طور مرتب عضلات بزرگ بازو، ران و لگن خود را حرکت می‌دهید و متوجه می‌شوید که بدن سریع واکنش نشان می‌دهد. تنفس سریع‌تر و عمیق‌تر باعث رسیدن اکسیژن خون به حداکثر مقدار ممکن می‌شود.قلب، تندتر می‌زند و جریان خون عضله و بازگشت خون به ریه را افزایش می‌دهد. عروق خونی باریک گشادتر می‌شود تا اکسیژن بیشتری را در اختیار عضلات قرار دهد و محصولات زائدی مثل دی‌اکسید کربن و اسیدلاکتیک را خارج کند. فعالیت بدنی موجب ترشح «آندورفین» (یک مسکن طبیعی که احساس سرخوشی ایجاد می‌کند) می‌شود.

ورزش هوازی چگونه به حفظ سلامت کمک می‌کند؟

۱۰ عامل وجود دارد که ورزش هوازی می تواند به ایجاد احساس بهتر و حداکثر لذت از زندگی کمک کند:

۱) جلوگیری از ایجاد وزن اضافه: همراه با تغذیه سالم، ورزش هوازی در از دست دادن وزن و پیشگیری از افزایش وزن کمک کننده است.

۲) افزایش استقامت: ممکن است ورزش هوازی در کوتاه مدت باعث احساس خستگی شود، اما در طول زمان، از افزایش توان و کاهش خستگی لذت خواهید برد.

۳) پیشگیری از بیماری های ویروسی: ورزش‌های هوازی سیستم دفاعی بدن را فعال می‌کند. این نکته باعث کاهش حساسیت در مقابل عفونت‌های ویروسی خفیف مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌شود.

۴) کاهش خطرات سلامت: ورزش‌های هوازی از بروز خطراتی مانند چاقی، بیماری‌های قلبی، فشار خون، دیابت نوع ۲، سنکوپ و انواع خاصی از سرطان پیشگیری می‌کند و با تحمل وزن در برخی از آن‌ها مانند پیاده‌روی، احتمال پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

۵) کنترل بیماری‌های مزمن: ورزش‌های هوازی به کاهش فشار خون کمک کرده، قند خون را کنترل می‌کند. اگر حمله قلبی داشته‌اید، ورزش‌های هوازی از حمله قلبی بعدی پیشگیری می‌کند.

۶) تقویت قلب: نیازی نیست که یک قلب قوی تندتر بزند. یک قلب قوی خون را بهتر پمپ کرده، جریان خون را به تمام قسمت‌های بدن می‌رساند.

۷) پاک نگه داشتن شریان‌ها: ورزش‌های هوازی باعث افزایش کلسترول سنگین خون (HDL) یا چربی خوب و کاهش کلسترول سبک (LDL) یا چربی بد می‌شود. نتیجه این عمل کاهش ساخت پلاک در شریان‌هاست.

۸) تقویت روحیه: ورزش‌های هوازی می‌تواند دلتنگی ناشی از افسردگی و فشار همراه با اضطراب را کاهش دهد و آرامش به وجود آورد.

۹) فعال و بی‌نیاز ماندن از دیگران: ورزش‌های هوازی عضلات را قوی نگه داشته و به حفظ فعالیت با وجود افزایش سن کمک می‌کند. ورزش‌های هوازی می‌تواند ذهن را هم روشن نگه دارد. به نظر می‌رسد حداقل سی دقیقه ورزش هوازی سه بار در هفته باعث پیشگیری از اختلال شناخت در افراد مسن می‌شود.

۱۰) طول عمر: افرادی که به طور منظم در ورزش‌های هوازی شرکت می‌کنند، بیش از افراد دیگر عمر می‌کنند.

آهسته شروع کنید

ورزش‌های هوازی برای بیشتر افراد بی‌خطر است، اما گاهی لازم می‌شود برای شروع ورزش نظر مساعد پزشک جلب شود. به‌خصوص اگر دچار یک بیماری مزمن باشید. زمانی که برای انجام ورزش حاضر شدید، آهسته شروع کنید می‌توانید ۵ دقیقه صبح و ۵ دقیقه در بعد از ظهر راه‌پیمایی و روز بعد به هر دوره راه پیمایی چند دقیقه اضافه کنید و سرعت خود را هم کمی افزایش دهید. به زودی خواهید توانست به مدت زیادی حتی ۳۰ دقیقه در روز راه‌پیمایی کنید و همه فوائد ورزش‌های هوازی را به دست آورید.