چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
۱۰ نوامبر سال ۱۹۸۹میلادی ـ سقوط دیوار برلین، وحدت مجدد یک ملت
۲۱سال پیش ، شب ۹ نوامبر و نخستین ساعات بامداد ۱۰ نوامبر سال ۱۹۸۹میلادی یک شب فراموش نشدنی بود.شبی که خاطره آن را همه شاهدان همواره به یاد خواهند داشت. در آن شب سراسر جهان از طریق تلویزیون ها شاهد جوانان آلمان شرقی و آلمان غربی بود که دیوار برلین «دیوار شرم» که از ۱۳ اوت سال ۱۹۶۱میلادی برلین را به ۲ بخش تقسیم کرده بود ، ویران می کردند.
این اقدام جوانان ، رهبران ۲ آلمان که انتظار نداشتند تحولات چنین سیر شتابانی را بیابند ، غافلگیر کرد.
مجارها تحت تاثیر سیاست «گلاسنوست» که از سال ۱۹۸۶ میلادی توسط میخائیل گورباچف ،رهبر شوروی آغاز شده بود در روز ۲ مه سال ۱۹۸۹ میلادی اعلام کرده بودند قصد بازگشایی مرز خود با اتریش را دارند.
از همان هنگام صدها نفر از اتباع آلمان شرقی به امید اینکه بتوانند به غرب بروند عازم مجارستان شدند. در ماه سپتامبر تعداد آنها به هزاران نفر رسید.
در جمهوری دموکراتیک آلمان «آلمان شرقی» ابتدا در شهر لایپزیک و سپس در سایر شهرهای این کشور کمونیستی ، مخالفان کمونیسم پس از ده ها سال ، سکوت اجباری را کنار گذاشته و به تظاهرات آشکار علیه رژیم کمونیستی دست زدند.
پایه های قدرت رژیم کمونیستی آلمان شرقی به لرزه درآمد.اریش هونکر ، رهبر آلمان شرقی قدرت را به اگون کرنتس واگذار کرد اما دیگر هیچ چیز نمی توانست مانع تحول تاریخ شود.
در روز ۷ نوامبر ، تظاهرات یک میلیون نفر در شهر برلین شرقی موجب استعفای دستجمعی دولت کمونیستی آلمان شرقی شد.
در شب ۹ نوامبر ، هزاران نفر از مردم برلین شرقی در کنار دیوار تجمع کرده و یک به یک پست های مرزی را گشودند.
گاردهای مرزی مخوف آلمان شرقی که در دوره ای نزدیک به ۳۰ سال ۲۳۹ نفر که تلاش می کردند از دیوار عبور کنند را به قتل رسانده بودند ، این بار دست به سلاح هایشان نزدند.آنها درک کرده بودند که زمان قدرتشان به سر آمده است.
سقوط دیوار برلین با ۳ متر و ۶۰ سانتیمتر ارتفاع ، ۱۶۰ کیلومتر طول و ۳۰۰ برج نگهبانی مسلح به مسلسل های سنگین به ۵۰ سال جدایی میان ۲ بخش آلمان خاتمه داد.
سرانجام ، جمهوری فدرال آلمان تحت نفوذ غرب و جمهوری دموکراتیک آلمان تحت تسلط شوروی دوباره به یکدیگر پیوسته و کشور و ملت آلمان بار دیگر متحد شد.
به این ترتیب ، در شب ۹ نوامبر و نخستین ساعات بامداد ۱۰ نوامبر سال ۱۹۸۹ میلادی جوانان برلین شرقی و برلین غربی در اقدامی خودجوش دیوار برلین «دیوار شرم» را سرنگون کردند.
هزاران خانواده که از سال ۱۹۴۹ میلادی در دو بخش آلمان دور از یکدیگر زندگی می کردند و به ویژه پس از سال ۱۹۶۱ میلادی کاملا از یکدیگر جدا شده بودند ، دوباره یکدیگر را بازیافتند.
سقوط دیوار برلین موجب شد تا شب ۹ نوامبر به یک شب فراموش نشدنی تاریخ تبدیل شود.
با سقوط «دیوار شرم» باردیگر کشور و ملت آلمان وحدت خود را بازیافت.این جبر تاریخ بود و هیچ چیز نمی توانست مانع آن شود.
بهرام افتخاری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست