دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
رازهای کنار آمدن با همسر شکاک
اتاق را که ترک میکنید سراغ تلفن همراهتان میرود و وقتی نیستید، دور از چشمتان حسابهای کاربریتان را چک میکند. وقتی برای یک قرار دوستانه بیرون میروید، بارها و بارها با شما تماس میگیرد و اگر کمی بیش از انتظارش بیرون بمانید، پرسوجوهایش را شروع میکند. گاهی فکر میکنید، همه این کارآگاهبازیها از عشق است و به او فرصت میدهید که همه چیز را بداند و گاهی احساس میکنید، حریم خصوصیتان از دست رفته و مقاومت میکنید؛ مقاومتهایی که نتیجهشان یا دعواست یا حساسیتهای بیشتر. اگر شما با چنین فردی زندگی میکنید، باید بیشتر از این واکنشهای ساده، مراقب ارتباطتان باشید. شمایی که با یک همسر همیشه شکاک زیر یک سقف زندگی میکنید، باید آداب زندگی با این آدمها را بدانید و با کمی ظرافت اوضاع را برای خودتان و او راحتتر کنید.
● دروغهای کوچک هم نگویید
چه همسرتان شکاک باشد و چه نه، نخستین قدمی که برای زندگی مشترکتان باید بردارید، صادق بودن است. پای دروغ که به میان بیاید، همه چیز به هم میریزد اما منظورمان از دروغ، تنها پنهان کردن موضوعات حیاتی نیست. دروغهای کوچک در مورد موضوعات بهظاهر بیاهمیت، بیشتر از آنچه فکر میکنید روی رابطه شما و قضاوتی که همسرتان در مورد شما دارد، تاثیر میگذارند. پنهانکاریهای کوچک، میتواند آرامآرام همسرتان را نسبت به شما بیاعتماد کند. او حق دارد با دیدن این دروغهای نسبتا بیاهمیت نسبت به اصلیترین موضوعات زندگی مشترکتان هم شک کند. شاید همسرتان بهجای لجبازی و بیتوجهی شما، برای بیرون آمدن از این وضعیت نیاز به کمک داشته باشد.
● بگویید، قبل از آنکه بپرسد
باور کنید که سکوت موفقترین ازدواجها را هم ویران میکند. اگر میخواهید زندگی مشترک شما عاقبت خوبی داشته باشد، نگذارید سکوت جایش را در خانه شما باز کند. برای اینکه هر روز حرفی برای گفتن داشته باشید، نیاز به اتفاق خاصی ندارید. حرف زدن در مورد موضوعات روزمره، عقاید و برنامهها میتواند گفتوگوی دونفرهتان را گرم کند. بهترین راه برای اینکه همیشه حرف تازهای داشته باشید، انجام کارهای مشترک و داشتن علایق مشترک است. با هم تلویزیون ببینید، با هم پیادهروی کنید و با هم غذا بخورید تا همیشه حرفی برای گفتن میانتان باقی بماند. وقتی همسرتان ببیند بدون نیاز به کنجکاوی از همه روز شما خبر دارد، دیگر نیازی نمیبیند که مخفیانه سر از همه کارهای شما در بیاورد.
● انبار باروت را منفجر نکنید
اوضاع شما با دیگران فرق میکند. همسر شما یک انبار باروت است و برای منفجر شدن تنها به یک جرقه احتیاج دارد. پس فرصت را برای منفجر شدنش فراهم نکنید. یادتان نرود که هر اشتباه کوچکی میتواند یک ناامنی بزرگ را برای او ایجاد کند و همسرتان را به این فکر بیندازد که اگر بیشتر میگشتم و اگر بیشتر مراقبش بودم، اینطور نمیشد. شاید شما فکر کنید، کاری نکردهاید اما قبل از آنکه در مورد کارهایتان قضاوت کنید، باید موضوع را از دریچه نگاه او ببینید. باید بدانید چه موضوعاتی حساسیت او را تشدید میکند و از آنها بپرهیزید و اگر فکر میکنید حساسیت او بیمورد است، باید قبل از آنکه کاری بکنید، یک قدم به عقب بازگردید و به او کمک کنید تا حساسیتهای بیموردش را کنار بگذارد.
● زندگیتان را فلج نکنید
شما نمیتوانید به دلیل حساسیتهای او از همه زندگیتان بگذرید. برای حفظ زندگی مشترکتان، بیش از آنکه به سوختن و ساختن احتیاج داشته باشید، نیازمند اصول هستید؛ اصولی که مثل یک خط قرمز در زندگیتان پررنگ هستند و هر دوی شما باید از آنها پیروی کنید. همسرتان چه بخواهد و چه نخواهد، باید بداند چه محدودههایی جای او نیست و در چه مواردی نباید دخالت کند یا حساسیت بهخرج دهد. او حق ندارد مدام سرزده به محل کارتان بیاید و به دلیل حساسیتهای بیموردش، زندگی اجتماعی شما را فلج کند. پس در قدم اول به زبان بیزبانی این موضوعات را به او بفهمانید و اگر متوجه نشد، با هم در موردشان صحبت کنید. اگر باز هم موفق نشدید، وقت آن است که جدیتر فکری بهحال مشکلتان کنید.
● همه گذشتهتان را رو نکنید
داشتن یک نامزدی شکست خورده یا یک ازدواج ناموفق در کارنامه، ممکن است حسادت همسرتان را آرامآرام تشدید کند. شاید او در آغاز ازدواجتان هم این موضوعات را میدانسته و بهظاهر آنها را پذیرفته بوده اما با بیشتر شدن عشقش و بیشتر شدن ترسش برای از دست دادن شما، ممکن است این موضوع به شکلی آزاردهنده ذهنش را مشغول کند و روی ارتباط شما تاثیر بگذارد. شما نمیتوانید گذشتهتان را تغییر دهید بلکه تنها کاری که میتوانید انجام دهید، پرهیز کردن از گفتن خاطراتی است که میتواند حسادت همسرتان را تشدید کند. در مورد همسر سابق یا نامزد قبلیتان صحبت نکنید و به هیچ بهانهای خاطرهای که مربوط به آن روزهاست را برایش تعریف نکنید. بگذارید فکر کند که شما همه آن روزها را فراموش کردهاید تا او هم این موضوع را فراموش کند.
● حریم خصوصی خودتان را داشته باشید
شاید فکر کنید اگر او تمام زیر و بم زندگیتان را بداند دیگر دلیلی برای شک کردن باقی نمیماند اما اشتباه میکنید. از همان روز اول زندگی مشترکتان یک موضوع را روشن کنید. نگذارید به عرصه خصوصیتان وارد شود و محیطهایی که مخصوص شماست را زیر و رو کند. هرگز رمز عبور ایمیل و دیگر حسابهای کاربریتان را به او ندهید و هرگز نگذارید در مورد موضوعاتی که مربوط به گذشته شماست بیش از حد سؤال کند. حق شماست که رازهای خودتان را داشته باشید و در مکانهای خصوصیتان احساس امنیت کنید؛ پس او را به حوزههایی که فقط و فقط متعلق بهخودتان است، وارد نکنید.
● از مردهای دیگر تعریف نکنید
هر شوهری، هرقدر هم که قدرتمند و توانا باشد، باز هم در مقابل زنی که دوستش دارد، خود را پر از عیب و ناتوان میبیند. همسر شما هم از این قاعده مستثنا نیست. وقتی شما از مردی دیگر در مقابل او تعریف میکنید، او حسنهای آن مرد را نمیشنود بلکه میشنود «تو به اندازه او خوب نیستی»، «تو به اندازه او توانمند نیستی» و...
● عشقتان را نشان دهید
همسر شما به دیدن احساستان احتیاج دارد. او باید بداند که برای شما با همه فرق میکند و حسی که به او دارید از جنس دیگری است. او باید مطمئن شود که تمام قلبتان را از آن خود کرده و اینکه شما تنها متعلق به او هستید. پس از ابراز احساسات و گفتن عشقتان نترسید؛ فکر نکنید بعد از گذشت چند سال، چنین ابراز احساساتی ممکن نیست. حتی اگر ۳۰ سال هم از ازدواجتان گذشته، نباید بگذارید که شرم یا ترس از بیان احساسات بین شما فاصله بیندازد.
● از متخصص کمک بگیرید
حسادتهای کوچک ممکن است به دلیل اشتباهات شما ایجاد شده باشد؛ اما شککردنهای مداوم و بدون دلیل هرگز با خوب رفتار کردن شما برطرف نمیشود. اگر احساس میکنید توضیح دادنها و دلیل آوردنهایتان همسرتان را شکاکتر از قبل میکند، به جای ادامه این روند، از یک روانشناس کمک بگیرید.
مشاورههای انفرادی و زوج درمانی تنها راهی است که میتواند مشکلات شما را حل کند. شاید مشاوره هم کارکرد نداشته باشد و همسرتان برای برطرف کردن شکش، نیاز به دارو درمانی داشته باشد. شاید مغز او، بدون آنکه خودش بخواهد چنین فرمانهایی را صادر میکند؛ پس قبل از آنکه از زندگی مشترکتان ناامید شوید، چنین درمانهایی را امتحان کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست