چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۵ عاملی که تمرکز را بر هم می‌زند


۵ عاملی که تمرکز را بر هم می‌زند

بسیاری از اوقات در میان انبوه کارهای انجام نشده اسیر می شویم بدون این که بدانیم چطور باید این همه کار را انجام دهیم. مسئولیت های شغلی، دردسر پروژه های جدید، رسیدگی به امور منزل، …

بسیاری از اوقات در میان انبوه کارهای انجام نشده اسیر می شویم بدون این که بدانیم چطور باید این همه کار را انجام دهیم. مسئولیت های شغلی، دردسر پروژه های جدید، رسیدگی به امور منزل، رسیدگی به وضعیت بچه ها همه و همه کارهایی است که به طور مستقیم به ما مربوط می شود. ما وقتی می توانیم از عهده کارها برآییم که عوامل برهم زننده تمرکز را بهتر بشناسیم. در این مطلب به نقل از سایت «وب ام دی» ۵ عامل اصلی بر هم زننده تمرکز را ذکر می کنیم.

۱) انجام همزمان چند کار: بسیاری تصور می کنند با انجام همزمان چندکار، جلو می افتند اما تقریبا همیشه تمرکز خود را از دست می دهند و نمی توانند در انجام کارهای دقیق، دقت کافی داشته باشند.واقعیت این است که طبق تحقیقات، زمانی که از یک کار به کار دیگر اقدام می کنیم نمی توانیم به خوبی تمرکز کنیم. چاره این است که ۲ کار دشوار را همزمان انجام ندهید و دقت و تمرکز خود را بیشتر روی یک کار مهم معطوف کنید.

۲) کسالت: خستگی به هنگام انجام کار می تواند انرژی شما را تحلیل ببرد. وقتی خسته و کسل هستید هر کاری کسل کننده به نظر می آید. راه چاره این است که بین کارها یک لیوان چای یا خوراکی مورد علاقه خود میل کنید. ۱۰ دقیقه پیاده روی خارج از محیط کار یا یک تماس تلفنی کوتاه می تواند خستگی شما را برطرف کند. گاهی پرداختن به یک کار دیگر هم می تواند برطرف کننده خستگی باشد. مثل چک کردن ایمیل یا شستن ظروف.

۳) درگیری ذهنی: وقتی نگران بازپرداخت قسط یا نگران بیماری کودک خود هستید، نمی توانید روی کارهای خود متمرکز شوید. درگیری های ذهنی اغلب انجام کارها را دشوارتر و طولانی تر می کنند.یک راه حل ساده برای رهایی از این درگیری ها «نوشتن» است. در یک دفترچه درگیری های ذهنی خود را بنویسید سپس کارهای ضروری را نیز یادداشت کنید.با این کار فشار روانی ناشی از انجام کارها به مراتب کمتر خواهد شد. اگر به خاطر مشکل خاصی تحت فشار هستید با کسی که قابل اعتماد است درباره حل آن مشورت کنید.صحبت کردن از مشکل می تواند تا اندازه زیادی فشار روانی ناشی از درگیری ذهنی را کم کند.

۴) وقفه های الکترونیکی: گاهی اوقات تمرکز ذهنی را خود ما از بین می بریم با چک کردن دایمی ایمیل ها و استفاده مدام از تلفن همراه همه ما تصور می کنیم به محض دریافت یک ایمیل یا پیامک باید بلافاصله جواب دهیم اما خوب است بدانید این شما هستید که باید استفاده از ایمیل و پیامک را تحت کنترل بگیرید و نه برعکس. بنابراین گاهی در استفاده از وسایل ارتباطی و دیجیتال خست به خرج دهید. فقط در ساعات خاصی ایمیل هایتان را چک کنید و از پیامک فرستادن دایم به دیگران و پاسخ فوری خودداری کنید.

۵) خستگی مفرط: طبق تحقیقات کمبود خواب باعث کاهش تمرکز و توجه، ضعف حافظه کوتاه مدت و درگیری ذهنی شدید می شود. همه ما به ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه نیاز داریم و خواب کافی اولین گام برای داشتن روزی پر انرژی و انجام کارها با تمرکز کافی است.بهتر است کارهایی را که به دقت و هوشیاری زیادی نیاز دارند در اول صبح انجام دهید و سپس کارهایی را که کم اهمیت تر هستند در انتهای روز انجام دهید.

ترجمه - مروی