سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

نان افغانی


نان افغانی

● مواد لازم
▪ یک و نیم فنجان آب گرم
▪ حدود هفت گرم خمیرمایه
▪ یک قاشق غذاخوری شکر
▪ چهار فنجان آرد
▪ یک و یک چهارم قاشق چای خوری نمک
▪ ربع فنجان روغن ذرت
▪ یک عدد تخم مرغ
▪ یک قاشق غذاخوری …

مواد لازم

یک و نیم فنجان آب گرم

حدود هفت گرم خمیرمایه

یک قاشق غذاخوری شکر

چهار فنجان آرد

یک و یک چهارم قاشق چای خوری نمک

ربع فنجان روغن ذرت

یک عدد تخم مرغ

یک قاشق غذاخوری آب

یک قاشق غذاخوری دانه زیره سیاه (به دلخواه)

زمان لازم:

۲ ساعت و ۱۰ دقیقه

این مقدار مواد برای شش نفر کافی است.

طرز تهیه

در یک کاسه کوچک نصف فنجان آب گرم را با شکر مخلوط کرده سپس خمیر مایه را روی آن بپاشید و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند.

آرد را در یک کاسه بزرگ ریخته و نمک را به آن اضافه کنید. مرکز آرد را با دست باز کرده، روغن و مخلوط خمیر مایه را به آن بیفزایید، سپس آب را آرام- آرام به آن اضافه کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود، خمیر را از درون ظرف خارج کرده و روی سطحی که قبلاً آرد پاشیده اید قرار دهید. حال خمیر را به مدت پنج دقیقه ورز دهید، سپس آن را درون کاسه گذاشته و روی آن را با حوله تمیزی بپوشانید و بگذارید آنقدر بماند تا حجم آن دو برابر شود (حدود یک ساعت و نیم)‎.

اجاق را با درجه حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت (۱۷۵ درجه سانتی گراد) از قبل روشن کنید، باد خمیر را خالی کرده و آن را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید. سپس هر قسمت را به شکل یک توپ درآورید.

روی یک سطح آردپاشی شده، هر توپ را به شکل یک بیضی درآورده و با چنگال یا چاقو سه خط روی آن بکشید. بعد آن ها را درون سینی فر گذاشته و روی آن ها را تخم مرغ و آب مالیده و تخم زیره بپاشید.

اجازه دهید نان ها به مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در فر باقی بمانند تا روی آن ها طلایی شود.

[نگار نجار]



همچنین مشاهده کنید