چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
زیبایی ارثی است یا اکتسابی؟
«فلانی چهقدر خوشگله؛ به مادرش رفته... آب و هوای شمال خوبه؛ واسه همین مردماش پوست شفافی دارن.....» قطعا شنیدن این حرفها برای شما تازگی ندارد. ولی آیا میدانید واقعا محیط چه تاثیری بر زیبایی دارد؟ و آیا تاثیر توارث بر زیبایی یا نازیبایی آدمها قطعی است؟
خانمهایی که هورمون استروژن در بدنشان بیشتر ترشح میشود، از زیبایی ظاهری و سلامت پوست و موی بیشتری برخوردارند. نتایج مطالعات دانشمندان اسکاتلندی نشان میدهد، میزان جذابیت چهره بانوان با مقدار هورمون استروژن بدنشان رابطه مستقیم دارد. برای انجام این مطالعه از چهره بانوان شرکت کننده در این پروژه تحقیقاتی تصویربرداری شد و در هر نوبت تصویربرداری، نمونه ادراری برای تعیین میزان هورمون استروژن بدن در اختیار محققان قرار گرفت. هورمون استروژن، هورمون جنسی زنانه است که باعث بروز صفات زنانگی در بانوان میشود. میزان هورمون استروژن که در بدن هر زن در دوره هفت ساله بلوغ تولید میشود، تحت تاثیر عوامل ارثی است.
این هورمون بر رشد استخوانها و شکلگیری بافتهای بدن و نیز زیبایی و شادابی زنان تاثیر میگذارد. شاید تصور کنید به این ترتیب میتوانید با هورمون درمانی و دریافت مقادیر بالاتر استروژن به زیبایی بیشتری دست پیدا کنید اما این محققان تاکید میکنند هر چند بالا بودن میزان این هورمون در بدن دختران جوان بر میزان جذابیت ظاهری آنها میافزاید اما این به آن معنی نیست که برای دست یافتن به زیبایی بیشتر به سراغ هورمون بروند زیرا عوارض نامطلوب و منفی مصرف هورمون اضافی هنوز برای محققان روشن نشده است.
زیبایی، زیبایی میآورد
محققان دانشگاه آبردین، این مطالعه جالب را روی جذابیت چهره افراد مختلف انجام دادهاند. دکتر بنجونز، روانشناس و یکی از اعضای این گروه تحقیقاتی، میگوید: «مطالعات ما نشان میدهد قضاوت اطرافیان درباره همان فرد بر نظر ما درباره جذابیت چهره وی موثر است.» شاید شما هم برای نخستین بار یک بازیگر را در یک فیلم ببینید و اصلا به نظر شما زیبا و جذاب نیاید ولی فقط کافی است بفهمید که او بازیگری است که فلان جایزه مشهور جهانی را دریافت کرده تا داستانهایی اسطورهای درباره جذابیت ظاهری او بر سر زبانها بیفتد و این کمکم روی قضاوت شما درباره زیبایی یا جذابیت او تاثیر بگذارد.
در این لحظات، معمولا ناخودآگاه تلاش میکنید نقاط جذاب چهره او را کشف کنید و کمکم چهره عادی او به نظرتان متفاوت خواهد شد. دکتر جونز و گروهاش، روش جالبی برای انجام این مطالعه در پیش گرفتند. آنها در ابتدا از گروهی از زنان خواستند که در این مطالعه، شرکت کنند. از سوی دیگر، آنها از یک مرد خوش قیافهخواستند که در چند فیلم ویدیویی بازی کند. در یکی از این فیلمها، زیبایی ظاهری این مرد در فیلم مورد تحسین اطرافیانش قرار میگرفت ولی در فیلمهای دیگر، سایر بازیگران فیلم به زیبایی ظاهری او اصلا توجهی نداشتند و بیتفاوت از کنار او عبور میکردند. سپس دانشمندان، این فیلم را به زنانی که در این تحقیق شرکت کرده بودند نشان دادند و با کمال تعجب مشاهده کردند فیلمی که در آن زیبایی نقش اول فیلم مورد تحسین سایر بازیگران قرار میگرفت، زنان نیز آن بازیگر را بسیار زیبا و جذاب ارزیابی میکردند، در حالی که همان چهره در فیلمی دیگر که مورد توجه دیگران قرار نمیگرفت، از سوی گروه دیگری از زنان که آن فیلم را دیده بودند، بسیار عادی و معمولی ارزیابی شده بود. سرپرست این گروه تحقیقاتی به شوخی میگوید: «مثلا اگر من به همراه یک بازیگر خوشچهره سینما مثل «برادپیت» در خیابان قدم بزنم، بدون شک تمام نگاهها به سوی این بازیگر معروف جلب خواهد شد و زیبایی ظاهری او و بیش از آن، قضاوت و نظریه عمومی افراد جامعه درباره زیبایی چهره او، جذابیت چهرهاش را صدها برابر پررنگتر از من خواهد کرد.»
دکتر گلرخ ثریا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست