چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سیه روزان ابدی
رابطه انسان با حیوانات تقریبا در تمام طول تاریخ بشر عمدتا و از بنیاد ستمگرانه و غیرانسانی بوده است. رفاه کنونی زندگی ما تا حدود زیادی بر پایه درد و رنج فراوان بسیاری از حیوانات در مزرعه، کشتارگاه، آزمایشگاه و حتی خانههای ما بنا نهاده شده است. با خواندن متن زیر شاید دریابید که چه شکاف عظیمی بین چیزی که در جامعه ما بر سر حیوانات میآید و چیزی که این جامعه از آن میداند، وجود دارد. «اگر چشمانت چیزی را نبیند، قلبت به درد نمیآید». این ضربالمثل معروف، به اضافه سانسور حقایق احتمالا دلیل صحبت نکردن و نوشتن کمتر در مورد سوءاستفاده از حیوانات از زمانهای قدیم تا به امروز در میادین جنگ و در آزمایشهای تسلیحات نظامی است. بدون شک یکی از هولناکترین کنشهای انسان که حتی خبرهترین کارشناسان روابط عمومی نتوانستهاند این عمل را بهگونهای توجیه کنند، همین موضوع است.
با آغاز هرسال جدید، جنگ جهانی سوم برای میلیونها حیوان بیگناه شروع میشود. برای آزمایش میزان کارایی گلوله اسلحهها به سر و چشمان میمونها تیراندازی میشود و تعداد دیگری از آنها در تحقیقات مربوط به «جنگ ستارگان» با لیزر سوزانده یا کور میشوند. جهت کاملسازی جنگافزار و همچنین تست پادزهرها مرتبا مواد مختلف سمی به اسب، گوسفند، سگ، گربه و موش تزریق یا خورانده میشود و از انواع میمون به عنوان خلبان جنگندههای هوایی آمریکا استفاده میشود که برای نمونه در انجام و تکرار یکی از این پروژهها ۴ هزار میمون کشته شدند. این حیوانات مظلوم با استفاده از شوکهای الکتریکی تعلیم داده میشوند تا در عملیات سوختگیری و بمبریزی در ارتفاعات بسیار بالا شرکت کنند، تنها برای اطمینان از اینکه هوانوردان در مواقع جنگ بتوانند از عهده اثرات تضعیفکننده پرواز از میان تشعشعات و تودههای آلوده اتمسفر جان سالم به در برند. این عملیات با برچسب (امنیت ملی) بهطور محرمانه صورت میگیرد.
نکته تاثربرانگیز اینکه در این تحقیقات از موجوداتی استفاده میشود که نه تنها معنی جنگ را نمیدانند، بلکه با صفات دیگر انسانی از جمله حرص و طمع، تبعیض نژادی، تبعیض جنسی، تعصب دینی یا تعصبات دیگر به هیج وجه آشنا نیستند. رومیان در جنگهای خود از خوکها به عنوان جنگافزار استفاده میکردند. خوکها را با قیر یا مواد آتشزای دیگر پوشش داده و در زمان نزدیکشدن نیروی دشمن آنها را به آتش میکشیدند. خوکهای آتشزا ناخودآگاه بهطرف نیروی دشمن حملهور شده و باعث اغتشاش و سردرگمی فیلها (که به جای تانک از آنها استفاده میشد) شده و نهایتا کشته میشدند.
قدمت استفاده از گربهها در جنگ به ۲۵۰۰ سال قبل میرسد ... در جنگ مابین پارسیان و مصریان، سپاه پارس با آگاهی به این حقیقت که مصریان گربه را حیوانی مقدس و روحانی میدانستند، تعداد بسیار زیادی گربه را برای مقابله با ارتش مصر روانه میدان جنگ کرده و در آنجا رها کرد ... سپاهیان مصر که راهی جز کشتن گربهها یا تسلیم نداشتند، راه دوم را انتخاب کردند.
در جنگ جهانی اول از گربهها بهعنوان جنگافزار و سلاح استفاده میشد. آمریکاییها به امید غرقکردن کشتیهای آلمانی به خاطر ترس غریزی گربه از آب و توانایی افسانهای آنها در فرود آمدن روی ۴ دست و پا، اقدام به بستن بمب به شکم گربهها کرده و آنها را با هواپیماهای جنگی به آسمان برده و روی کشتیهای جنگی آلمانها رها میساختند با این عقیده مسخره که گربه با دیدن دریا و ترس از آب تقلا کرده و روی سکوی کشتی فرود آمده و آن را منفجر خواهد کرد. این آزمایش گربه پرنده با شکست مواجه شد به این دلیل که گربهها در فاصله پرتاب از جنگندههای هوایی تا رسیدن به دریا از ترس بیهوش میشدند.
در جنگ جهانی دوم ارتش آمریکا و روسیه از سگها برای انفجار تانکهای دشمن استفاده میکردند. در اسناد باقیمانده از جنگ جهانی دوم نوشته شده که برای این منظور توله سگهای دو تا سه ماهه را از مادر جدا کرده و فقط به آنها زیر تانک غذا میدادند تا به این محیط عادت کنند. در میادین جنگ سگها را چندین روز گرسنه نگهداری میکردند و با نزدیک شدن تانکهای دشمن سگها را درحالیکه مواد منفجره و سیم آنتن انفجار از راه دور به پشتشان بسته شده بود به طرف تانکها رها میکردند، حیوانات آزاد شده از شدت گرسنگی بهطور غیر ارادی و از روی غریزه برای جستوجوی غذا به زیر تانکهای دشمن میرفتند که در این زمان با فشار دادن دکمه انفجار، سگ و تانک در یک زمان منفجر میشدند.
غیر از حضور دائمی حیوانات در زمان جنگ و میدان کارزار، بیرحمانهترین و وحشیانهترین عمل که تنها از انسانهای سادیسمی سر میزند، انجام آزمایشهای تسلیحات نظامی روی حیوانات بیگناه است که قرنهاست ادامه دارد. تنها در ایالات متحده آمریکا سالانه دستکم ۳۲۰ هزار میمون، سگ، خوک، بز، گوسفند، خرگوش، گربه و موش توسط وزارت دفاع آمریکا کالبد شکافی یا معیوب میشوند. این حیوانات سوزانده میشوند، به میکروبهای مختلف آلوده میشوند، به آنها تیراندازی میشود، منفجر میشوند، شوک داده میشوند، مسموم میشوند و دلفینها این حیوانات باهوش و دوست داشتنی برای کامل کردن سیستم ردیابهای نظامی (سونار) تشریح میشوند.
معروفترین آزمایش انجام شده روی حیوانات به سال ۱۹۴۶بر میگردد؛ زمانی که ۴هزار حیوان روی یک کشتی اسکان داده و به وسط دریا فرستاده شدند و یک بمب اتمی را بالای سر آنها منفجر کردند. بیشتر حیوانات در دم کشته شدند و تعداد دیگری که معیوب شده یا به سختی سوخته بودند با گذشت چند روز در اثر مسمومیت تشعشعات اتمی از بین رفتند. ارتش آمریکا با کمال وقاهت از این آزمایش خود به اسم «کشتی اتمی» یاد میکند.
استفاده از دلفینها برای عملیات نظامی نیز از سال ۱۹۶۰ ابتدا به نیت طراحی اژدرهای زیردریایی آغاز شد و سپس با تحت تاثیر قرار گرفتن از هوش و زیرکی دلفینها، پروژه استفاده از دلفینها در یافتن مینهای زیردریایی، راهنمایی غواصان گم شده به محل خود و موارد بسیار دیگر گستردهتر شد. شاید خبر نداشته باشید که درحال حاضر ۷۵ دلفین و ۲۰ شیر دریایی برای یافتن مینهای دریایی در خلیج فارس تعلیم داده شده و مشغول انجام وظیفه هستند.
ژاله فتورهچی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست