جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

منابع انسانی، باورها و شاخص‏ها


سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در كنار مسئولیت‏ها و وظایف و آرمان‏های متعددی كه راهبرد اصلی آن را به عنوان بزرگترین هلدینگ صنعتی تشكیل می‏دهد، كوشش‏های فراوانی در عرصه …

سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در كنار مسئولیت‏ها و وظایف و آرمان‏های متعددی كه راهبرد اصلی آن را به عنوان بزرگترین هلدینگ صنعتی تشكیل می‏دهد، كوشش‏های فراوانی در عرصه تربیت منابع انسانی Human Resources به منظور ایجاد پشتوانه مهندسی و فنی غنی و ارزنده برای كشور، انجام داده است.

خوشبختانه تا به حال مدیران بی شماری كه در حال حاضر در جای جای صنایع كشورمان مشغول ایفای خدمت هستند، از كلاس‏های آموزشی، پژوهشی و كارگاه‏های تحقیقاتی و دوره‏های مطالعاتی كه به وسیله سازمان گسترش و شركت‏های تابعه‏اش طی سالیان متعدد راه‏اندازی شدند، فارغ‏التحصیل شده و به نوبه خود موجبات قوام و دوام رشد و توسعه پایدار كشور را در بخش صنعت فراهم ساختند.

بی شك برای هر كشوری كه اراده كرده است مسیر رشد و توسعه را بپیماید، راهی جز غنی‏سازی و باروری منابع انسانی به منظور بی‏نیاز شدن و استغنا از خدمات فنی و مهندسی خارجی، در پیش رو ندارد. زیرا فرایند رشد و توسعه‏ای كه زیرساختارها و بنیادهای آنرا منابع انسانی خارجی پی‏ریزی نمایند، هیچگاه نه با منافع طولانی و درازمدت كشور و جامعه انطباق و همخوانی دارد و نه می‏توان نتایج سودمند و امیدبخشی را از آن متوقع بود.

در این مقوله نمی‏توان تردید روا داشت كه كشورمان از مزیت نسبی در عرصه منابع انسانی در مقایسه با كشورهای واقع در حوزه جغرافیایی خاورمیانه برخوردار است و چنانچه در این میان اهداف و آرمان‏های سند چشم‏انداز ۲۰ ساله در زمان تعیین شده محقق شود، ایران اسلامی، سرآمد همه كشورها در عرصه تربیت منابع انسانی خواهد شد و این امر، البته برای كشورهای در قد و اندازه ایران اسلامی كه با تكیه بر منابع انسانی‏اش، پروژه‏های بلندپروازانه و اعجاب‏انگیزی را طراحی و اجرا كرده و به دانش‏های نوین و فناوری‏های پیشرفته دست یافته است، دست نیافتنی و غیرقابل باور نیست.

از طرفی تلاش‏های هدفمند سازمان گسترش به ویژه در چارچوب مدیریت ارشد فعلی سازمان، سهم بسزایی در رسیدن به شاخص‏ها در عرصه منابع انسانی ایفا خواهد كرد.

حسن شناسا