دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
نمایش عقلانیت سیاسی اصولگرایان
تصمیم نهایی فراکسیون اصولگرایان، و انتخاب علی لاریجانی به عنوان نامزد اصلی ریاست مجلس در یک فرایند کاملا دموکراتیک و عقلانی بار دیگر بر بلوغ سیاسی جریان اصولگرا صحه گذاشت.
سازوکار درون گروهی اصولگرایان برای انتخاب هیئت رئیسه و روندهای دموکراتیک ذی مدخل در این مکانیسم نوعی عقلانیت سیاسی را در این جریان به نمایش گذاشت که در تارخ فعالیتهای سیاسی اظلاع رقابت کشور بی سابقه است.
جریان اصولگرا در ادامه توفیقات جبهه متحد اصولگرایان درانتخابات و تشکیل فراکسیون قدرتمند اصولگرایان چهار کمیته را تشکیل داد. کمیته اول موظف به تدوین اساسنامه فراکسیون اصولگرایان شد، کمیته دوم تعیین سازوکار اعضای هیئت رئیسه مجلس را برعهده گرفت کمیته سوم تدوین کمیسیونهای مجلس را عهدهدار شد وکمیته چهارم موظف به بررسی طرحها ولوایحی که در مجلس هفتم نیمه کار مانده، شد. هیئت مدیره ۴۴ نفره ، هیئت رئیسه ۵ نفره و کمیته های ۴ گانه این فراکسیون به طور موقت تا تشکیل مجلس هشتم تعیین شدند.
اصولگرایان نقطه عزیمت استراتژی انتخاباتی خود را مطابق با فرمایشات مقام معظم رهبری اثبات کارآمدی نظام قرار دادند . این ژست انتخاباتی منجر به پیروزی قاطع اصولگرایان در انتخابات مجلس هشتم شد و بیش از ۷۵ درصد کرسی های مجلس را به اصولگرایان اختصاص داد. این پیروزی مسئولیت بزرگی را بر دوش اصولگرایان قرار داده است و مسبوق به همگرایی بیش از پیش آنها است. این همگرایی در انتخاب رئیس مجلس بسیار رهگشا بود و می تواند مسیر کارآمدی مجلس هشتم و خدمت رسانی به دولت را هموار کند.
جبهه متحد اصولگرایان به عنوان یکی از اضلاع تعیین کننده رقابت در حدود یک سال فعالیت خود توانست الگویی پیشرفته از همگرایی و جمع باوری بین اصولگرایان را به نمایش بگذارد. انسجام تشکیلاتی، سازوکار بومی ۵+۶ ، تالیف و تجمیع منافع اغلب گروههای اصولگرا، برنامه محوری، حضور فعال در سراسر کشور،... و در نهایت توان بسیج پایگاه اجتماعی و پیروزی در انتخابات از ویژگی های ممتاز جبهه متحد بود.
جبهه متحد اصولگرایان در سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی به منظور همگرایی خانواده انقلاب و اتحاد استراتژیک نیروهای معتقد به خط امام (ره) و رهبری تشکیل شد. ساز و کار جبهه متحد همخوان با استانداردهای حقوقی و بومی ائتلاف احزاب در راستای یک کاسه کردن پیشنهادات اصولگرایان برای سیاستگذاریهای کلان در کشور و با درس آموزی از تجارب گذشته بخصوص واگرایی غیر قابل توجیه در انتخابات دور سوم شوراها توانست به خوبی مسیر تالیف منافع را سپری کند و قطار اصولگرایی را در ایستگاه انتخابات مجلس هشتم بهعنوان پیروز اصلی رقابت مطرح نماید.
از همینرو جبهه متحد اصولگرایان بازتاب منافع و منویات هندسه سه ضلعی طیفهای اصولگرا بود و منتخبین نهایی این جبهه نماینده مجموعه مشخصی از سیاستهای اصولگرایان با تاکید بر برنامه محوری و کارآمدی هستند که قادرند به نحو احسن تابلوی اصولگرایی را در کشور بلند کنند.
تحلیل وضعیت کنونی تنها در الگوی سیستمی جریان اصولگرا میسر است واغلب گمانهزنیهای شخصی بازتاب واقعیاتی که در بین اصولگرایان جریان دارد، نیست. ساختارهای تاثیرگذار و کارکردهای متشابه در جریان اصولگرایی هر تحلیلگر منصفی را بدین سو رهنمون خواهد ساخت که مجلس هشتم، مجلسی خواهد بود که می تواند مسیر کارآمدی مجلس ،اجرای برنامههای اعلامی اصولگرایان برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم وخدمت رسانی دولت پرتلاش و فعال نهم را بهتر و بیشتر از هر فرد دیگری هموار سازد .
از سویی نمایندگان مجلس هفتم نیز طی چهار سال حضور خود در مجلس با نصب العین قرار دادن فرمایشات مقام معظم رهبری کارنامه قابل قبولی از خود به جای گذاشتند که اقبال عمومی مردم به اصولگرایان در دور اول انتخابات حاصل تلاشهای شبانهروزی مجلس و دولت در اجرای این برنامهها واهداف بود .
در یک نگاه کلی مهمترین رویکردها و دستاوردهای مجلس هفتم از این قرار بوده است:
۱) حمایت قاطعانه از حقوق ملی در عرصه بینالمللی بویژه در امر فناوری هستهای
۲) پرهیز از تنشهای سیاسی و تلاش برای حفظ آرامش جامعه
۳) کاهش فاصله میان مردم ومسئولان
۴) پاسخگویی فوری به خواستههای بحق برخی اقشار جامعه( نظیر دوبرابرکردن مستمری خانوادههای بیسرپرست کمیته امداد امام خمینی در سال ۸۳ ،الزام دولت به استخدام معلمان حقالتدریس و ...)
۵) برخورد با مفاسد اقتصادی بزرگ
۶) طراحی و تصویب تبصره ۱۳ قانون بودجه
۷) گسترش بیمههای اجتماعی از جمله الزام دولت به گسترش خدمات پزشکی خانواده و نظام ارجاع برای همه روستاییان در جهت محرومیتزدایی از روستاها و گسترش خدمات یکسان بهداشتی و پزشکی برای همه آحاد ملت تا محرومترین روستاهای کشور (در سال ۱۳۸۴)
۸) حمایت از تولیدکنندگان داخلی و رفع موانع تولید وسرمایهگذاری
و...
بدون تردید اگر چه مجلس هفتم کارنامه قابل قبولی از خود به جای گذاشته است اما هنوز کارهای بسیاری است که مجلس هشتم در تعامل مثبت با دولت نهم بایدانجام دهد. مجلس هشتم تلاشهای نمایندگان مجلس هفتم را تکمیل وتتمیم خواهد کرد و مسیر خدمترسانی را بیش از گذشته برای دولت هموار خواهد نمود.
امیرعلی فاطمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست