چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

چـای سـبـز را چـطـور نـگـهـداری کـنـیـم؟


چـای سـبـز را چـطـور نـگـهـداری کـنـیـم؟

از آنجا که گیاهان تازه درصد بالایی آب دارند (حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد) و به دلیل احتمال کپک‌زدگی نمی‌توان آنها را به مدت طولانی نگهداری کرد، تولیدکنندگان، آنها را خشک می‌کنند...
منظور …

از آنجا که گیاهان تازه درصد بالایی آب دارند (حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد) و به دلیل احتمال کپک‌زدگی نمی‌توان آنها را به مدت طولانی نگهداری کرد، تولیدکنندگان، آنها را خشک می‌کنند...

منظور از خشک‌کردن، این است که آب آنها درحدی گرفته می‌شود که زیر ۱۰ درصد آب داشته باشند. پس باید چای سبز نیز در مکانی نگهداری شود که تا حد امکان در معرض رطوبت، نور مستقیم و هوا نباشد؛ چون گیاهان خشکی مانند چای سبز به شدت جاذب رطوبت هستند و امکان کپک‌زدن دارند.

نکته دوم در مورد نگهداری چای سبز این است که آن را در صورت امکان، در ظروف فلزی، آلومینیومی، شیشه‌ای تیره‌رنگ (مانند قهوه‌ای)، شیشه‌ای روشن و در انتها پلاستیکی نگهداری کنید. یادتان باشد که ظروف فلزی و شیشه‌ای تیره‌رنگ، باعث می‌شوند نور به‌طور مستقیم به چای یا هر گیاه دیگری نرسد بنابراین مناسب‌ترین ظروف برای نگه‌داشتن این محصولات، هستند.

حواستان باشد که در ظروفتان را خیلی محکم ببندید تا هوا یا رطوبت به داخل آن نفوذ نکند و باعث خراب‌شدن محتویاتش نشود. ظروف فلزی، بهترین و ظروف پلاستیکی بدترین ظروفی هستند که می‌توان چای سبز را در آنها نگه داشت.

ما می‌توانیم هم چای سبز و هم سایر گیاهان را اگر خشک باشند و درست نگهداری شوند، حدود ۱۲ تا ۱۸ ماه نگهداری کنیم. البته شاید بتوان این محصولات را برای مدت بیشتری هم نگهداری کرد اما به‌طور حتم پس از مدتی طولانی، کیفیتشان پایین می‌آید و نباید انتظار عطر و طعم انواع تازه را از آنها داشت.

دکتر محمدحسین

صالحی سورمقی

متخصص فارماکوگنوزی

استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران